17/25 Aralık arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Thu, 14 Jun 2018 08:44:57 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png 17/25 Aralık arşivleri | Yekvucut 32 32 FETÖ’den İtalya’ya ihanet turları https://yekvucut.com/feto-gercekleri/fetoden-italyaya-ihanet-turlari/ Thu, 14 Jun 2018 08:44:57 +0000 http://yekvucut.com/?p=17898 FETÖ’cülerin 17-25 Aralık’tan sonra yakalanmamak ve kendilerini gizlemek için izlediği strateji, ByLock yazışmalarına yansıdı. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yargı,...

FETÖ’den İtalya’ya ihanet turları yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’cülerin 17-25 Aralık’tan sonra yakalanmamak ve kendilerini gizlemek için izlediği strateji, ByLock yazışmalarına yansıdı.

Başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yargı, emniyet teşkilatı olmak üzere devletin kılcal damarlarına yerleşerek paralel bir devlet kurma düşüncesiyle hareket eden FETÖ mensuplarına yönelik 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından soruşturma ve operasyonların artması üzerine, örgüt üyeleri deşifre olmamak için gizlilik içerisinde hareket etmek zorunda kaldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün Torbalı ilçesindeki esnaf yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli M.Ş’nin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelinin kullandığı ByLock mesajlarında, örgüt mensuplarının açığa çıkmamak için yurt dışı gezilerinde Avrupa’da bir araya gelmek için iletişim kurdukları ortaya çıktı.

İtalya’da kamp programı

FETÖ mensuplarının Türkiye’de deşifre olmamak için İtalya’ya “tur” adı altında geziler düzenleyerek burada örgüt faaliyetleri yapmak için uygun ortam planladıkları ortaya çıkan mesajda şu ifadeler yer aldı: “Değerli arkadaşlar, malum Türkiye’de kamp yapamıyoruz. Esnaf abi ve ablalarla hem gezi hem de 3-5-7-10 gün kamp yapmak için İtalya Milan müsait. Ö.A. abinin programı müsaitse onunla kamp yapılabilir.

Toplamda 20 kişilik program organize edilebilir. Yalnız Şengen vizesi gerekmektedir. Gezilebilecek yerler; Roma, Venedik, Floransa, Torino ve Milano…”

FETÖ’den İtalya’ya ihanet turları yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’cü Zekeriya Öz, yürüttüğü soruşturmaları 5 flash diske kopyalamış https://yekvucut.com/feto-gercekleri/fetocu-zekeriya-oz-yuruttugu-sorusturmalari-5-flash-diske-kopyalamis/ Thu, 10 May 2018 14:34:25 +0000 http://yekvucut.com/?p=17337 FETÖ itirafçısı iş adamı, firari eski savcı Zekeriya Öz’ün günlüğü 4 bin lira olan lüks villada 10 günlük tatil yaptığını...

FETÖ’cü Zekeriya Öz, yürüttüğü soruşturmaları 5 flash diske kopyalamış yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ itirafçısı iş adamı, firari eski savcı Zekeriya Öz’ün günlüğü 4 bin lira olan lüks villada 10 günlük tatil yaptığını anlattı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren eski Vali Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 14’ü tutuklu 60 sanıklı davada yargılanan ve 12 Ocak’taki duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K’nın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için verdiği ek ifadede özellikle firari Zekeriya Öz hakkında dikkat çekici bilgiler yer aldı.

İtiraflarda bulunan M.K. ifadesinde, Öz’ün liseden sınıf arkadaşı olduğunu ve savcı olduktan sonra da zaman zaman görüştüklerini belirterek “Sanırım üniversite yıllarında örgüt toplantılarına gitmiş. Zekeriya Öz’ün Ergenekon savcılığı yaptığı dönemde örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından bir teşbih ile kendisini cesaretinden dolayı tebrik ve dua ettiğini söylediğini duydum. Savcı olmadan önce serbest ticaret yaptığını hatta bu esnada esnaf mütevelli toplantılarına katıldığını duydum.” ifadelerini kullandı.

Lüks villadaki tatil

M.K, firari Akın İpek’in sahibi olduğu Muğla’nın Datça ilçesindeki bir otelde tatil yaparken Öz’le karşılaştığını anlatarak şu bilgileri verdi: “Muğla’nın Datça ilçesinde Akın İpek’in sahibi olduğu otelde tatil yaparken Zekeriya Öz’ün oraya bir müteahhit iş adamıyla birlikte geldiklerini gördüm. Zekeriya Öz gibi sabit maaşı olan bir savcının günlüğü 4 bin lira olan bir villada (otel bünyesinde lüks villa) 10 günlük tatile gelmesi bende şüphe uyandırdı. Kendisi her ne kadar ‘Memur indirimi alarak konaklama ücretini kendim karşıladım.’ dese de bana pek inandırıcı gelmedi. Beraber geldikleri iş adamının adı Zekeriya Öz’ün Dubai gezisiyle ilgili yürütülen soruşturmada da geçmişti.” [Dubai’deki tatilin Ali Ağaoğlu tarafından karşılandığı ortaya çıkmıştı]

17-25 Aralık süreci belgeleri

M.K, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından 2-3 ay sonra İstanbul’da iş icabı kaldığı bir akşam Zekeriya Öz’le tavla oynadıklarını belirterek “Oradan ayrılırken yalnız kaldığımız bir ortamda ben kendisine ‘Bu işten Fetullah Gülen’in haberi oldu mu?’ diye sorduğumda bana ‘Bu işin ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gidilsin.‘ diye haber geldiğini söylemişti.” ifadelerini kullandı.

Öz’ün açığa alınmasından sonra yaptığı başka bir görüşmeden de bahseden M.K, şunları kaydetti: “Ayrıca yine önemli bulunduğum bir konu ise 17-25 Aralık 2013 sonrasında kendisi açığa alındıktan sonra yapmış olduğumuz bir görüşmede, şu ana kadar yürüttüğü bütün soruşturmalara ait tüm dosyaların bir flaş diskte kayıtlı olduğunu söyledi. Bu flaş disklerin çoğaltılarak 5 kişiye dağıtıldığını, bunların bir tanesinin kendisinde, bir tanesinin de kendisinin bildiği bir şahısta olduğunu, diğer üç tanesinin ise kimde olduğunu bilmediğini söylemişti.”

“Babasının Almanya’da olduğunu söyledi”

M.K, Zekeriya Öz yurt dışına firar ettikten 6-7 ay sonra Öz’ün oğlunun kendisini ziyarete geldiğini belirterek “Avukatlık stajını bitirdiğini ve kendisine İstanbul’da avukatlık ofisi açtığını, İstanbul’da bir davam olursa kendisine vermemi rica etti ve bana sorum üzerine babasının Almanya’da olduğunu söyledi.” ifadesini kullandı.

FETÖ’cü Zekeriya Öz, yürüttüğü soruşturmaları 5 flash diske kopyalamış yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Türkiye’de mağlup olan Üst Akıl, Brezilya’da gâlip geldi https://yekvucut.com/video/turkiyede-maglup-olan-ust-akil-brezilyada-galip-geldi/ Mon, 09 Apr 2018 15:57:27 +0000 http://yekvucut.com/?p=16782 Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın cezası Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması sonrası Yüksek Mahkeme tarafından onanmıştı. Ekim ayındaki seçimlerin en...

Türkiye’de mağlup olan Üst Akıl, Brezilya’da gâlip geldi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın cezası Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması sonrası Yüksek Mahkeme tarafından onanmıştı. Ekim ayındaki seçimlerin en büyük adayı olan Lula da Silva şimdi cezaevinde. Peki Lula da Silva ve halefi Dilma Rousseff neden hedefte?

Türkiye’de mağlup olan Üst Akıl, Brezilya’da gâlip geldi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
“50 bin dolar verilmişse Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır” https://yekvucut.com/feto-gercekleri/50-bin-dolar-verilmisse-turkiye-icin-yeni-bir-surec-baslayacaktir/ Thu, 14 Dec 2017 06:58:24 +0000 http://yekvucut.com/?p=13174 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “FETÖ firarisi eski bir polise FBI tarafından 50 bin dolar verilmişse Türkiye için yeni bir süreç...

“50 bin dolar verilmişse Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır” yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “FETÖ firarisi eski bir polise FBI tarafından 50 bin dolar verilmişse Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır.” dedi.

Bakan Soylu, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen (POMEM) 20. Dönem Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

“FBI ile ilgili iddia kumpasın ispatı ve delilidir”

Bakan Soylu, ABD’deki kumpas davasında Amerikan istihbarat örgütlerinin oyunlarının mahkemede ortaya çıktığını belirterek şunları aktardı:

“FBI ile ilgili söylenen, iddia edilen ve mahkemede ortaya konulan meselenin altını çizmek istiyorum ki Türkiye büyük bir mesele haline getiriyor. Buradan kaçmış bir haine 50 bin dolar verilmesi, kumpasın hangi ölçüde gerçekleştiğinin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden orada bir hain olarak ifade verdirilen eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmiş ise FBI bunu yapmış ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır.

Bu tezgah ve çatı mahkemeleri Türkiye’nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi coğrafyasında ve dünyada ayakta durmasını engelleyemeyecektir.”

“50 bin dolar verilmişse Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır” yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’cü teröristlerin beceremedikleri 17/25 Aralık kumpasını ABD’li efendileri devraldı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/fetocu-teroristlerin-beceremedikleri-1725-aralik-kumpasini-abdli-efendileri-devrald/ Fri, 17 Nov 2017 07:41:29 +0000 http://yekvucut.com/?p=12105 Fetullahçı Terör Örgütü mensubu teröristlerin 17/25 Aralık kumpasında beceremediklerini efendileri ABD’de devraldı. Yurt dışına kaçan FETÖ’cü polislerin kaçırdıkları kurmaca kumpas...

FETÖ’cü teröristlerin beceremedikleri 17/25 Aralık kumpasını ABD’li efendileri devraldı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Fetullahçı Terör Örgütü mensubu teröristlerin 17/25 Aralık kumpasında beceremediklerini efendileri ABD’de devraldı. Yurt dışına kaçan FETÖ’cü polislerin kaçırdıkları kurmaca kumpas belgeleri ABD’de kopyala yapıştır yöntemiyle tekrar dolaşıma sokuldu.

Rıza Sarraf hakkında tutuklama kararı çıkaran savcı Preet Bharara’nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bharara, FETÖ’cü polislerin 17 Aralık kumpasında hazırladığı ve takipsizlik kararı verilen fezlekenin virgülüne bile dokunmadan kullandığı anlaşılmıştı.

FETÖ ile Savcı Bharara arasındaki kirli ittifak gözler önüne serilmişti. FETÖ’nün 17 Aralık kumpasına dair fezlekesinin “kopyala yapıştır” yapılarak ABD’deki Rıza Sarraf iddianamesine konulduğu ortaya çıkmıştı. Hiçbir hukuki niteliği olmamasına rağmen delil olarak iddianameye konulan fezlekede oynama dahi yapılmadığı anlaşılmıştı.

FETÖ’cü Zaman muhabiri itiraf etmişti 

Zaman gazetesi Washinton muhabiri Orhan Akkurt da kirli iş birliğini itiraf etmişti. Akkurt, FETÖ’cü polislerce hazırlanan 17 Aralık fezlekesinin Sarraf iddianamesine konulduğunu itiraf etmişti.

17 Aralık kumpas iddianamesi virgülüne kadar aynı

FETÖ’nün beceremediği 17 Aralık kumpas senaryosu bu kez ABD’de devreye sokuldu. FETÖ’cü polislerin hedefindeki İranlı iş adamı Sarraf, 19 Mart 2016’da tatil için gittiği Miami’de gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. 27 Kasım’da yargılaması yapılacak olan Sarraf hakkında hazırlanan iddianame, adeta 17 Aralık darbe girişiminin de şifrelerini veriyor. New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara tarafından hazırlanan iddianame, FETÖ’cü polislerce hazırlanan 17 Aralık fezlekesinden kopyalandı.

Kopyala yapıştır iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı vermesiyle FETÖ’cü polislerin “usule uygun deliller toplamadığı” 17 Aralık fezlekesinin hiçbir hukuki niteliği de kalmadı. Ancak Savcı Bharara tarafından delil olarak kabul edilen fezleke, Sarraf iddianamesine konuldu. Bharara, İngilizce’ye çevrilen fezlekede, değişiklik bile yapmadı. Öyle ki, yazı karakterleri, başlıklar ve renkler bile aynı. Fezlekede, vurgulanmak istenen ve kalın olarak yazılan isimler, iddianamede aynı şekilde kalın olarak yer alıyor. Yine fezlekede “italik” yazı karakteriyle yer alan cümleler de iddianameye aynı şekilde girmiş. İddianamedeki renkli cümleler de dikkat çekiyor. Fezleke içerisinde kırmızı, mavi ve yeşil renklerde olan cümle ve başlıklar da iddianamede aynı şekilde belirtilmiş. Hatta fezlekedeki dipnotların bile iddianameye girdiği görüldü.

 

FETÖ’cü teröristlerin beceremedikleri 17/25 Aralık kumpasını ABD’li efendileri devraldı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Preet Bhrarara, FETÖ’cü teröristlerin reklamını yapıyor https://yekvucut.com/feto-gercekleri/preet-bhrarara-fetocu-teroristlerin-reklamini-yapiyor/ Fri, 17 Nov 2017 06:23:57 +0000 http://yekvucut.com/?p=12092 Savcı Preet Bharara sergilediği tavırlarla FETÖ terör örgütü mensuplarından bir farkı olmadığını ispat etti. 17/25 Aralık kumpasını düzenleyen polis müdürlerinin eşleri,...

Preet Bhrarara, FETÖ’cü teröristlerin reklamını yapıyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Savcı Preet Bharara sergilediği tavırlarla FETÖ terör örgütü mensuplarından bir farkı olmadığını ispat etti. 17/25 Aralık kumpasını düzenleyen polis müdürlerinin eşleri, aktif birer ByLock kullanıcıları oldukları ortaya çıkınca tutuklanmışlardı. Bharara Twitter’da onlara destek veren FETÖ hesaplarının yalanlarını paylaştı.

Rıza Sarraf hakkında tutuklama kararı çıkaran savcı Preet Bharara’nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bharara, FETÖ’cü polislerin 17 Aralık kumpasında hazırladığı ve takipsizlik kararı verilen fezlekenin virgülüne bile dokunmadan kullandığı anlaşılmıştı.

FETÖ militanı

Bharara ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. Bharara sosyal medya hesabı Twitter’da FETÖ trolü gibi hareket ediyor. Bharara, FETÖ trolü ‘rayina’ isimli twitter hesabının tweetini kendi hesabından paylaştı. Tweette şu ifadeler yer alıyordu: “Erdoğan rejimi polisi, 2013 yolsuzluğuna ve Zarrab operasyonlarına liderlik eden polis şeflerinin eşlerini tutukladı”

 

Preet Bhrarara, FETÖ’cü teröristlerin reklamını yapıyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>