İsim Tescil arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Wed, 14 Jun 2017 08:53:07 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png İsim Tescil arşivleri | Yekvucut 32 32 Halit Dumankaya’nın tahliyesindeki FETÖ şebekesi ortaya çıktı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/halit-dumankaya-tahliye-feto/ Wed, 14 Jun 2017 08:53:07 +0000 http://yekvucut.com/?p=5755 FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Dumankaya, 22 Nisan 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dumankaya,...

Halit Dumankaya’nın tahliyesindeki FETÖ şebekesi ortaya çıktı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Dumankaya, 22 Nisan 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dumankaya, tutuklandıktan bir ay sonra 21 Mayıs 2016’da ise tahliye oldu.

Tahliyenin arkasında, FETÖ’nün adliye ve iş dünyasındaki üyelerinin hukuk dışı girişimleri olduğu ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafından ortaya çıkarılan tahliye oyununun arkasında, Dumankaya ile iş yapan bir inşaat firmasının sahibi Coşkun C. isimli iş adamı ile Anadolu Adliyesinde görevli zabıt kâtibi Alaattin T.’nin olduğu belirlendi.

İki ismin, Dumankaya’yı cezaevinden kurtarmak için telefonla ve yüz yüze yaptıkları görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dosyada, ikilinin teknik takibe yakalanmamak için Anadolu Adliyesindeki sabit hatla temas kurduğu ve arkadaşlarının cep telefonları üzerinden irtibata geçtiği tespit edildi. Dosyada, Alaattin T.’nin, Coşkun C.’ye “Sen o kişilerin T.C. no’larını bana ver. Onlarla ilgili tüm bilgileri UYAP’tan alarak sana veririm.” dediği belirlendi.

Kâtibin, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda çalışmamasına rağmen “gizli” ibareli dosyalarla ilgili bilgileri sızdırdığı tespit edildi. Şüpheli Coşkun C.’nin, Dumankaya’nın gözaltına alınmasının ardından şirket yetkilileriyle görüştüğü belirlendi. Silivri Cezaevi’ne giderek Dumankaya’yı ziyaret eden Coşkun C.’nin, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan isimlerle telefon trafiği de saptandı.

Coşkun C.’nin, FETÖ’nün molla yetiştirme birimi olan İsim Tescil Firması’nın sahibi Abdullah Büyük’ün Bulgaristan’a firar ettikten sonra Türkiye’ye iade edilmesi sürecinde de adliyedeki bağlantılarını kullanmaya çalıştığı dosyada yer aldı.

Halit Dumankaya’nın tahliyesindeki FETÖ şebekesi ortaya çıktı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
600 bin internet sitesinin bilgileri FETÖ’nün elinde https://yekvucut.com/feto-gercekleri/600-bin-internet-sitesinin-bilgileri-fetonun-elinde/ Wed, 17 May 2017 15:04:38 +0000 http://yekvucut.com/?p=4687 FETÖ kapsamında kayyum atanan “İsim Tescil İnternet Teknolojileri” şirketinin Üsküdar’daki merkezinde, “himmet” adı altında örgüte finansal destek sağlamak için bir...

600 bin internet sitesinin bilgileri FETÖ’nün elinde yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ kapsamında kayyum atanan “İsim Tescil İnternet Teknolojileri” şirketinin Üsküdar’daki merkezinde, “himmet” adı altında örgüte finansal destek sağlamak için bir araya gelen şüphelilere yönelik hazırlanan fezleke tamamlandı.

Buna göre “İsim Tescil” şirketinin basit bir iş yeri olarak ticari amaçla kurulmadığı, hizmet verilen tüm şahıs, özel ve kamu kurumlarının bilgi ağının bu şirkette mevcut olduğu belirtildi. Fezlekede, aralarında örgütün üst düzey yöneticisi ve finansörü olan Abdullah Büyük ile imam nikâhlı eşi Gülşen Kaya, Ercan Babacan, Murat Büyük, Hikmet Çelik gibi isimlerin de bulunduğu 18’i tutuklu, 5’i firari olan 32 şüpheli hakkında hangi suçlardan dava açılması istendiği belirtildi. Şüpheliler hakkında “terör örgütü FETÖ/PDY yöneticisi ve üyesi olmak”, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek”, “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamamak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından dava açılması isteniyor.

Kod adı Ferhat Tunalı

İsim Tescil firmasının 2006-2007 yıllarında, MSN messenger üzerinden müşteri desteği sağlarken, 2010 yılından itibaren dikkati çekici şekilde hızla büyümeye başladığı belirtildi. Ayrıca şirketin,  Türkiye’nin en büyük alan adı firması durumuna geldiği belirtilen fezlekede, firma ile alakalı olarak internet ortamında yapılan teknik çalışmalarda firmanın sahibi olarak Ferhat Tunalı isimli şahsın görüldüğü kaydedildi.

Fezlekede, 2010 yılı ile birlikte İsim Tescil firmasının dikkati çekici şekilde çok hızlı büyüdüğü, kullanıcılarına 7/24 destek verdiği, domain kayıt bilgilerinde ise İsim Tescil firmasının sahibinin FBS isimli firma olduğunun görüldüğü aktarıldı:

“Bu durumda firmanın 600 bin internet sitesinin sahibi ve yöneticilerine, özelikle de kamu kurum ve kuruluşlarına ait iletişim, kimlik, banka hesap bilgileri ve ayrıca internet sitelerinin trafik bilgileri gibi verilere sahip olduğu anlaşılmaktadır. Günümüzde tüm veri akışları, yazışmalar ve haberleşmeler bilişim ağı üzerinden yapıldığı düşünüldüğünde bu firmanın örgüt açısından ne kadar önemli ve değerli olduğu, dolayısıyla da böyle bir şirketi emanet edecekleri kişinin de çok önemli ve güvenilir birisi olacağı anlaşılacaktır.”

 Bilgileri Fuat Avni’ye ulaştırıyor.

Firmanın gerek yurt içi gerek yurt dışında sahip olduğu sunucular ve vermiş olduğu sunucu hizmeti göz önüne alındığında, sahip olduğu sunucularda depolanan verilere erişim imkâna vurgu yapılan fezlekede, “Örgütün ilgisini çeken durum zaten verilerin depolanmasıdır. Çünkü depolanan veriler örgütün amaçları ve hedefleri doğrultusunda kullanılmaktadır. Mesela emniyete hosting hizmeti verdiğinde, emniyet içerisinde yapılacak operasyon e-mail yoluyla ilgililere bildirildiğinde firmanın, firma çalışanlarının ve daha önemlisi de firmada çalışır gibi gösterilen örgütün sözde imamlarının haberi olmaktadır. Bu bilgi ve veriler kamuoyunda “Fuat Avni” olarak bilinen kişi ya da birime ulaştırılarak algı operasyonlarında çok rahat kullanılabilmektedir. Bu olay diğer kamu kurum ve kuruluşları için de geçerlidir.” bilgisi verildi.

Şahsi bilgiler şantaj amaçlı kullanılıyor.

Fezlekede, özel sektörde ise kuruluş ya da kişilerin şahsi bilgileri temin edilerek ya onlardan himmet almak için ya da başka işlerini kolayca yaptırmak için şantaj amaçlı kullanıldığı belirtilerek “Yine alan adı ve internet sitesine ait dosyaların barındırılması için gerekli sunucu hizmetini İsim Tescil firmasından alan bir belediyenin online işlem verileri, e-posta trafik verilerine ulaşmak için İsim Tescil firması çok stratejik bir öneme sahiptir. Sunulan hizmetin fiziksel olarak karşılığının bulunmaması, hizmetin bulut teknolojisinde sunuluyor olması, sunucuların yurt dışında barındırılıyor olması nedeni ile FETÖ’nün kolay para aklama noktalarından biri haline getirmektedir.” ifadelerini yer verildi.

600 bin internet sitesinin bilgileri FETÖ’nün elinde yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>