
Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Başkanı Halid El-Mişri, “Türkiye’nin yardımları olmasaydı, yabancı paralı askerler başkentimize girmek üzereydi” açıklamasında bulundu.
Libya’nın yerel Febrayer kanalına konuşan Mişri, Fas’taki “Libya Diyaloğu” görüşmelerinin seyri ve ülkedeki krize dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıraları çerçevesinde Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümete verdiği desteği savunan Mişri, şunları söyledi:
“Libya Siyasi Anlaşması (2015 Suheyrat Anlaşması), Ulusal Mutabakat Hükümetine anlaşma imzalama ve silah temin etme hakkı tanımıştır. Türkiye’nin yardımları olmasaydı, Wagner güçleri ve Çadlı paralı askerler Trablus’a girmek üzereydi. Net bir istikrar ortamı (Libya’da) sağlanana kadar bu anlaşmalara müdahale edilmesini asla kabul etmeyeceğiz.”