Ali İhsan Sarıkoca arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Tue, 03 Oct 2017 07:53:21 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png Ali İhsan Sarıkoca arşivleri | Yekvucut 32 32 Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında FETÖ itirafı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/adil-oksuzun-serbest-birakilmasi-davasinda-feto-itirafi/ Tue, 03 Oct 2017 07:53:21 +0000 http://yekvucut.com/?p=10057 FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı” olduğu belirlenen firari Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili davada, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş...

Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında FETÖ itirafı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı” olduğu belirlenen firari Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili davada, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapan polis Murat Bayrak FETÖ’cü olduğunu kabul etti.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “Adil Öksüz’ün Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermemek”, “amirlerine bilgi vermemek”, “Öksüz’ün jandarma karakolunda kalmasını sağlayıp onunla ilgili delillerin karartılmasına yardımcı olmak”la suçlanan polis Murat Bayrak’ın savunması alındı.

Murat Bayrak, darbe girişimi gecesi şehir merkezinde çeşitli yerlerde görev aldıktan sonra Sabri Kaya, Kadir Yılmaz ve İsa Yavuz ile iki ekip olarak Akıncı Üssü’ne görevlendirildiklerini aktardı.

Akıncı Üssü’ndeki karakola geçtiklerini ve burada gözaltına alınan kişilerin nakilleriyle görevlendirildiklerini ifade eden Bayrak, işlemlerin bitmesinin ardından şahısların dışarı çıkarıldığını söyledi. Bayrak, “Orada ‘imam’ kelimesi geçti ama nasıl geçtiğini bilmiyorum. Bunu diyen kişi telefonla konuşuyordu.” dedi.

FETÖ’nün tepe yöneticisiyle irtibatlı

Adil Öksüz’ü tanımadığını savunan Bayrak, FETÖ’nün tepe yöneticilerinden Hüseyin Saruhan ile yaptığı 6 görüşmenin sorulması üzerine “O şahsın müteahhit olduğunu biliyorum. 5-6 sene önce ev almayı düşünüyorduk. O yüzden aradım.” dedi. Üye hâkimin, “Bir evle ilgili birini 10 gün ararsın ama sen 2010’dan 2013’e kadar aramışsın.” demesi üzerine Bayrak, “Kesinlikle ev dışında başka bir şey görüşülmedi.” iddiasında bulundu.

Yine FETÖ’nün tepe yöneticilerinden Osman Karakuş ile görüşmesinin sorulması üzerine Bayrak, “O dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğündeydim. Ondan dolayı aramışımdır.” dedi.

‘ByLock kullandım’ itirafı “Telefonuna ByLock yüklendi mi?” diye sorulan Bayrak, programın telefonuna yüklendiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Köksal, bunun ardından Bayrak’a, “Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musun? Düşünmek ister misin?” diye sordu. Bayrak, düşünmek istediğini bildirdi. Başkan Köksal duruşmaya 15 dakika ara verildiğini açıkladı.

İtirafçı olmayı kabul etti

Aradan sonra Bayrak’a, “Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musun?” sorusu tekrar yöneltildi. Bayrak, “Evet” dedikten sonra, ByLock’u telefonuna öğretmen olan “Serkan” adlı birinin yüklediğini, bu kişiyle bire bir “sohbet”lere katıldığını ifade etti. “Serkan”ın gerçek ismini ve nerede öğretmen olduğunu bilmediğini aktaran Bayrak, bu kişiden önce ismini hatırlamadığı bir başka biriyle görüştüğünü söyledi. Mahkeme Başkanı Köksal, “Bilgileri sakladığın sürece ‘Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum.’ demekle bir şey elde edemezsin. Her şeyi samimi anlatman lazım.” uyarısında bulundu.

Bunun üzerine Bayrak, sohbetlerde Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli olan ve ihraç edilen eski polis memuru Mahmut Ulu, Hassas Bölgeler Şubesinden Doğan Karakaş ve “Mahmut” adlı kişinin olduğunu anlattı. Kod adı olmadığını, ByLock’u en fazla 2-3 ay kullandığını, sonra programın kaldırılmasının istendiğini, ardından “Eagle’ ya da örgütün başka bir programını kullanmadığını öne süren Bayrak, “Serkan” adlı kişiden önce başka biriyle “sohbet” ettiklerini ancak ismini hatırlamadığını öne sürdü. Bayrak, örgüt toplantılarına katıldığı kişilerin isimlerini düşünüp bildirmek üzere süre istedi.

Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında FETÖ itirafı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında parmağı olanlar yargılanmaya başladı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/adil-oksuzun-serbest-birakilmasinda-parmagi-olanlar-yargilanmaya-basladi/ Mon, 02 Oct 2017 14:52:23 +0000 http://yekvucut.com/?p=10049 Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık müşaviri 28 sanığın yargılanmasına...

Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında parmağı olanlar yargılanmaya başladı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık müşaviri 28 sanığın yargılanmasına başlandı.

İddianame özetinin okunmasının ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı.Duruşmaya sanıkların savunmalarıyla devam edilecek.

Sanıkların isimleri şöyle:

“Eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Osman Gök, Zeki Çınkır, Kenan Gülbay, Murat Bayrak, Serter Koçak, Hüsrev Arslan, Murat Bozdoğan, Erkan Külah, Abdulsamet Gürler, Ahmet Camgöz, Erol Özdemir, İlyas Kaytancı, İsmail Uçar, Semih Kaman, Serkan Çoraplı, Yusuf Gül, Erhan Cihangir, Ömer Doğan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Alp Aslan, Hakan Kutlu, Kadir Yılmaz, Yakup Altundağ, Mehmet Gökcehan Temel, Mustafa Kalkan ve Bilge Kağan Aksoy.”

İddianameden

İddianamede, darbe girişiminin ardından FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı” Öksüz yakalandıktan sonra düzenlenen tutanakların zamanında adliyeye gönderilmediği, üzerinde ele geçirilen suç delili niteliğindeki eşyaların gerekli incelemeler yaptırılmadan Öksüz’e teslim edildiği ve Ankara Batı Adliyesine ulaştırılan soruşturma evrakının eksik olduğu belirtiliyor.

Öksüz’ün korunmasına yönelik kamu görevlileri hakkında da soruşturma başlatıldığı kaydedilen iddianamede, FETÖ’nün faaliyetleri ve özellikle 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimiyle silahlı terör örgütü olduğunun kanıtlandığı ifade ediliyor.

İddianamede, 4 sanık hakkında “silahlı örgüt üyesi olmamakla birlikte silahlı örgüt adına suç işleme”, “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme”, “gizleme veya değiştirme”, “suçluyu kayırma”, 21 kişi için de “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suçluyu kayırma” suçlarından hapis cezası talep ediliyor.

Ayrıca, 2 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma”, “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suçluyu kayırma” ve bir sanık için ise “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme ve suçluyu kayırma” suçlarından hapis cezası isteniyor.

Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında parmağı olanlar yargılanmaya başladı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Adil Öksüz kaybolana kadar telefonunu elinden düşürmemiş https://yekvucut.com/feto-gercekleri/basbakanlik-musaviri-ali-ihsan-sarikoca-adil-oksuz-kaybolana-kadar-telefonunu-elinden-dusurmemis/ Wed, 28 Jun 2017 15:00:53 +0000 http://yekvucut.com/?p=6263 Adil Öksüz’ün serbest bırakılması sırasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan kamu görevlileri arasındaki HTS kayıtları, Öksüz’ün firarının izlerini yansıttı....

Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Adil Öksüz kaybolana kadar telefonunu elinden düşürmemiş yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Adil Öksüz’ün serbest bırakılması sırasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan kamu görevlileri arasındaki HTS kayıtları, Öksüz’ün firarının izlerini yansıttı. Darbeci Adil Öksüz’ün Kazan’daki Kışla Karakolu’nda diğer darbecilerden ayrılıp serbest bırakıldığı Ankara Batı Adliyesine götürülmesinde en etkili isim, emniyet görevlisi Serter Koçak oldu.

Koçak, Öksüz yakalandıktan sonra bir ekiple Jandarma Karakoluna geldi ve sorgulamayı kendilerinin yapacağını bildirip kontrolü ele geçirdi. Koçak, bu sırada şüphe bırakmamak için Öksüz’e herkesin duyacağı şekilde, sivil imam olduğunu da söyledi.

9 günde 27 telefon görüşmesi

Bu süreçte Serter Koçak, hiçbir kolluk görevi olmamasına rağmen Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca ile 9 günde 27 telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmeleri, darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz’da başladı, Adil Öksüz’ün tamamen izini kaybettirdiği 22 Temmuz’da da bıçak gibi kesildi. 14 Temmuz’da Sarıkoca halen Ankara’daydı. 15 Temmuz’da telefonu Antalya Belek’ten sinyal verdi. Serter Koçak ise hep Ankara’da kaldı. Serter Koçak ile Ali İhsan Sarıkoca, 15 Temmuz gecesi kalkışmanın başladığı saatlerde yeniden görüşmeye başladı ve gece sabah saatlerine kadar 7 görüşme yaptılar.

Koçak, saat 23.22’deki yani darbenin başarısız olacağının anlaşılmaya başlandığı saatlerdeki görüşmeden sonra Antalya tatilini kesip Ankara’ya döndü. Yol boyunca da Serter Koçak ile temasta kaldı. Darbeden sonraki gün 6 görüşme Ali İhsan Sarıkoca ifadesinde, Serter Koçak’ın “Yakalananlar arasında FETÖ imamı var.” demesi üzerine Kazan’a gittiğini ve merak ettiği için Öksüz’le görüştüğünü iddia etti. Ancak HTS kayıtları Sarıkoca’nın daha yakalanmadan önce Öksüz’ün o sırada bulunduğu Kazan’a geçtiğini gösterdi. Sarıkoca, Antalya dönüşünde, Etimesgut’taki evine uğramadan 16 Temmuz sabahı Kazan’a geçti. Buradan da saat 06.47’de Serter Koçak ile görüştü. Koçak ile Sarıkoca’nın görüşmeleri bir süre kesildi. Öksüz’ün yakalandığı 16 Temmuz günü saat 11:00 sıralarından sonra ikili yeniden görüşmeye başladı. İlki saat 11:34’te olmak üzere o gün 6 telefon görüşmesi yaptılar.

Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca İstanbul’a geçti

15 Temmuz gecesi Antalya’dan Ankara’ya gelen, 16 ve 17 Temmuz gündüz sürekli Kazan ve çevresinde bulunan Ali İhsan Sarıkoca, 17 Temmuz’da sürpriz bir şekilde İstanbul’dan çıktı. İstanbul – Sütlüce ve Üsküdar çevrelerinde bulunan Sarıkoca, buradan da Serter Koçak ile görüşmeye devam etti. Ali İhsan Sarıkoca apar topar gittiği İstanbul’da bir gün kaldı. Telefonu 19 Temmuz akşamı Ankara’da yeniden sinyal verdi. İstanbul’dan Ankara’ya döndükten sonra 3 gün boyunca Serter Koçak ile bazıları gece yarısından sonra 7 görüşme daha yaptı. İkilinin görüşmeleri, Adil Öksüz’ün kaybolmasından sonra 22 Temmuz’da kesildi.

Adil Öksüz de aynı gün İstanbul’a geçmişti

HTS kayıtları, sanık Ali İhsan Sarıkoca’nın 18 Temmuz’da da İstanbul’da olduğunu gösterdi. Ne tesadüf ki aynı gün salıverilen Adil Öksüz de İstanbul’a geçti ve telefonu Üsküdar çevresinden sinyal verdi. Adil Öksüz görüşmelerini, o sıralarda Ankara Batı Adliyesinde görevli polis memuru Zeki Çınkır aracılığıyla yaptı. Zeki Çınkır, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 09.27’de varan Öksüz ile görüştü, Serter Koçak da o sırada İstanbul’da olan Ali İhsan Sarıkoca’yı aradı.

Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Adil Öksüz kaybolana kadar telefonunu elinden düşürmemiş yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Adil Öksüz soruşturmasından Başbakanlık Müşaviri çıktı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/adil-oksuz-sorusturmasindan-basbakanlik-musaviri-cikti/ Fri, 23 Jun 2017 11:43:17 +0000 http://yekvucut.com/?p=6113 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı....

Adil Öksüz soruşturmasından Başbakanlık Müşaviri çıktı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Mahkemeye gönderilen iddianamede, 28 şüpheli yer aldı. İddianameye göre şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulurken, 13 şüphelinin asker, 14 şüphelinin Emniyet Genel Müdürlüğü personeli, 1 personelin ise Başbakanlık’ta Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı belirtildi. Şüpheli Başbakanlık Müşaviri’nin Ali İhsan Sarıkoca olduğu ortaya çıktı. Sarıkoca’nın, Adil Öksüz karakolda gözaltındayken kendisiyle görüştüğü belirlendi.

Öksüz’ün mahrem olduğunu öğrendi, Sarıkoca’ya bildirdi

İddianamede, Sarıkoca’nın 15 Temmuz’da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı, 17/25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün elebaşısı tarafından Bank Asya’nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, 2014 yılı Ocak ayında 21.930.000 TL Bank Asya’ya para yatırdığı belirtildi. İddianamede, şüphelilerden Serter Koçak’ın, Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imam olduğunu öğrendikten sonra bu konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ya da İl Emniyet Müdürü ya da İl Valisi’ne bilgiyi hemen ulaştırılması için gerekli çabayı sarf etmeden Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu emniyet ya da jandarma bünyesinde görev almayan şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’ya bildirdiği belirtildi.

Sarıkoca Jandarma Karakolu’na giderek, Öksüz’le görüştü

Sarıkoca’nın, Kışla Jandarma Karakolu’na geldiği, emniyet ya da jandarmada kolluk görevli olmamasına rağmen Öksüz ile görüştüğü kaydedilen iddianamede, Öksüz ile görüşmeler yaptığı ve bu konuda Öksüz’ün Kışla Jandarma Karakolu’ndan İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmesini sağlamayan Serter Koçak ile çok sayıda telefonda görüşmeler yaptığı belirtildi. İddianamede, Öksüz’ün, 17 Temmuz 2016 tarihinde karayolu ile Ankara’dan İstanbul’a doğru hareket ettiği, Adil Öksüz adliyeden serbest bırakıldıktan sonra 18 Temmuz 2016 tarihinde saat 08.04’te Ankara Esenboğa Havalimanı’nda telefon görüşmesi yaptığı ve havayolu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gittiği, Adil Öksüz’ün telefonunun 18 Temmuz 2016 tarihinde saat 11.10 ve saat 22.48’de İstanbul Üsküdar baz istasyonundan hizmet aldığı, 18 Temmuz 2016 tarihinde şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın telefonunun da İstanbul ili Beyoğlu ilçesi baz istasyonundan hizmet aldığının tespit edildiği kaydedildi. İddianamede, Sarıkoca’nın üzerine atılı örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme ve suçluyu kayırma suçlarını işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Darbenin etkisiyle Adil Öksüz’le konuşmuş

İddianamede yer alan ifadesinde Ali İhsan Sarıcakoca, Adil Öksüz ile görüşmesiyle ilgili şunları anlattı:

“Karakola saat 17:30-18:00 sıralarında vardım. Karakol bahçesine geçtiğimde orada karakol binasının önünde darbeciler sıraya dizilmiş vaziyette bulunuyordu. Karakolun bahçesinde Serter Kocak ile konuşmaya başladık, konuşmamızda Serter Koçak bana darbecilerden birisinin yardımcı doçent olduğunu ve FETÖ’nün imamı olduğunu söyledi. Ben sabaha kadar darbecilerle uğraştım ve darbecilerin şehit ettiği insanlarımız ve onların yakınlarıyla ilgilendiğimden dolayı çok etkilendim, bu etkilenmemden dolayı Serter Koçak’ın bana söylemiş olduğu FETÖ’nün imamı olduğunu söylediği yardımcı doçent ile görüşmek istedim ve kendisiyle görüşmeye başladığım bu kişinin daha sonradan Adil Öksüz olduğunu öğrendik. Adil Öksüz ile ben görüşmeye başladım.” dedi.

Soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında, silahlı örgüt üyesi olmamakla birlikte silahlı örgüt adına suç işleme, görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçluyu kayırma suçlarından, 21 şüpheli hakkında görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçluyu kayırma suçlarından, 2 şüpheli hakkında ise silahlı terör örgütüne üye olma, görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçluyu kayırma suçlarından, 1 şüpheli hakkında örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, suçluyu kayırma suçlarından değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

 

Adil Öksüz soruşturmasından Başbakanlık Müşaviri çıktı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>