İbrahim Okur arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Wed, 22 Dec 2021 11:29:53 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png İbrahim Okur arşivleri | Yekvucut 32 32 İbrahim Okur hakkında skandal tahliye kararı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/ibrahim-okur-tahliye/ Wed, 22 Dec 2021 11:28:39 +0000 https://yekvucut.com/?p=52546 FETÖ yöneticiliğinden 12 yıl ceza almıştı İbrahim Okur, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ertesi günü,...

İbrahim Okur hakkında skandal tahliye kararı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ yöneticiliğinden 12 yıl ceza almıştı

İbrahim Okur, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ertesi günü, 16 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dönemin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanlığını yapan Okur hakkında, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 12 yıl hapis cezası kararı verildi. Okur’un cezası, önce 18 yıla çıkarıldı, ardından etkin pişmanlık hükümleri ve “iyi hal indirimi” uygulanarak 10 yıla indirildi. 10 yıl hapse mahkum edilen Okur, tutuklu yargılanmaya devam ederken, bu karara itirazda bulundu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na itiraz eden Okur’un cezası bozuldu ve tahliye edilmesine hükmedildi.

“Örgüt üyeliğinden” cezalandırılması istendi

Dosya üzerindeki temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Okur’un eylemlerinin “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçunu değil, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle bozuldu. Oy çokluğu ile Okur’a “FETÖ yöneticiliği” suçundan verilen 10 yıl hapis cezasınının bozulmasının ardından, Okur’un “örgüt üyeliğinden” cezalandırılması gerektiğine hükmeden kurul, sanığın cezaevinde geçirdiği süre ve etkin pişmanlık hükümleri de göz önünde bulundurularak, tahliye edilmesine karar verdi. Karar sonrasında dosya, Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu tarafından alınan kararla terör yargılamalarının tamamının verildiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne iletilecek. Daire heyeti, bozma kararı doğrultusunda yargılamayı yenileyecek.

İbrahim Okur kimdir?

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur hakkındaki tanık ifadelerinde, Okur’un en tepe noktada bulunduğu, bu statü ve güçle yönetici sıfatıyla örgüt muhatapları arasında birinci sırada olduğu, emir ve talimat verme noktasında olduğu kaydedildi. İfadelerde, “örgütün en tepe noktasındaki isim”, “number one”, “karar verici” şeklinde söz edilen Okur hakkında mütalaa hazırlanmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Okur hakkında hazırladığı mütaalasında, Okur’un özellikle örgütle mücadele ettiğine dair ifadeleri de yalanlanmıştı. Okur’un “2012 MİT krizinden sonra amaçlarını anladım, mücadele ettim.” demesine rağmen, bu süreçten sonra da örgüt mensuplarıyla irtibatını kesmediği belirtilen mütalaada, sanığın örgütle mücadele ettiğine ilişkin beyanları ile mevcut tasarruflarının taban tabana zıt olduğun altı çizilmişti. 1996’dan HSYK üyesi seçildiği döneme kadar örgüt toplantılarına katıldığı belirtilen Okur’un;

  • Örgütün yargıyı ele geçirmesi amacıyla görevde yükseltildiği,
  • Yargı camiasında önemli rol oynadığı,
  • 7 Şubat 2012’den sonra örgütle mücadeleye başladığı algısının gerçeği yansıtmadığı,
  • Olaydan örgüt lehine en az zayiatla çıkılması amacıyla örgüt karşısındaymış gibi durup kararname çıkardığı vurgulandı.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

 

İbrahim Okur hakkında skandal tahliye kararı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
“FETÖ ile mücade ettim” yalanı yatsıya kadar bile yanmadı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/feto-ile-mucade-ettim-yalani-ytsiya-kadar-yanmadi/ Fri, 25 Oct 2019 06:56:37 +0000 http://yekvucut.com/?p=25290 Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından yargılanan  eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur için istenen ceza belli oldu....

“FETÖ ile mücade ettim” yalanı yatsıya kadar bile yanmadı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından yargılanan  eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur için istenen ceza belli oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunan Okur’a yönelik verdiği mütalaa da sanığın terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istedi. Mütalaa da Okur’un tüm yalanları çökertildi. FETÖ’yü kurtarmak için çalışmış Okur’un, “2012 MİT krizinden sonra amaçlarını anladım, mücadele ettim” demesine rağmen, bu süreçten sonra da örgüt mensuplarını koruyup kolladığı ileri sürülen mütalaada, sanığın örgütle mücadele ettiğine ilişkin beyanları ile mevcut tasarruflarının taban tabana zıt olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Mütalaada, 1996’dan HSYK üyesi seçildiği döneme kadar örgüt toplantılarına katıldığı belirtilen Okur’un, “örgütün yargıyı ele geçirmesi amacıyla görevde yükseltildiği, yargı camiasında önemli rol oynadığı, 7 Şubat 2012’den sonra örgütle mücadeleye başladığı algısının gerçeği yansıtmadığı, olaydan örgüt lehine en az zayiatla çıkılması amacıyla örgüt karşısındaymış gibi durup kararname çıkardığı” kaydedildi.

Örgütün tepe noktasında İbrahim Okur’un, örgütün HSYK’da ve yargıda güç haline gelmesini sağladığı, önemli noktaların örgütün eline geçmesinde etkin rol oynadığı ifade edilen mütalaada, “Tanık ifadelerinde, ‘örgütün tepe noktasındaki isim’, ‘number one’, ‘karar verici’ şeklinde bahsedilen İbrahim Okur’un, örgütün en tepe noktasında bulunduğu, bu statü ve güçle yönetici sıfatıyla örgütün muhatapları arasında birinci sırada bulunduğu, emir ve talimat verme noktasında olduğu anlaşılmıştır.” denildi.

“FETÖ ile mücade ettim” yalanı yatsıya kadar bile yanmadı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Adalet Akademisi eski Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın FETÖ’den yargılanmasına devam edildi https://yekvucut.com/feto-gercekleri/adalet-akademisi-eski-baskani-huseyin-yildirimin-fetoden-yargilanmasina-devam-edildi/ Tue, 18 Sep 2018 15:09:03 +0000 http://yekvucut.com/?p=19924 Terör örgütünün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı, elebaşı Gülen ile görüştüğü, örgütün yargıdaki “taktiksel beyin takımı”nda yer aldığı belirtilen...

Adalet Akademisi eski Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın FETÖ’den yargılanmasına devam edildi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Terör örgütünün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı, elebaşı Gülen ile görüştüğü, örgütün yargıdaki “taktiksel beyin takımı”nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, yeniden hakim karşısına çıktı.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince, eski Adalet Akademisi Başkanı ve Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım’ın “FETÖ yöneticiliği” suçundan yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, sanık hakkında ifade veren eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik tanık olarak dinlendi.

Savcılıkta verdiği ifadesinde, “Hüseyin Yıldırım cemaat mensubudur.” dediği hatırlatılan İbrahim Okur, “Savcılıkta 8 gün süren ifademde bazı ifadeler yanlış geçmiş. ‘Sempatisi var’ demiştim, böyle geçmiş. Buradan düzeltiyorum.” dedi.

“Yapı mensubu olarak tanıdım. Yapı lehine iş ve işlemler yapardı.” şeklindeki önceki ifadeleri hatırlatılan Birol Erdem, “Eski ifademi aynen tekrar ediyorum. İki ifadem arasında çelişki yok.” dedi.

“Birlikte elebaşı Gülen videoları izledik”

Eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici de sanık ile 1997’de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde tetkik hakimi olarak göreve başladığında tanıştığını, 3-4 yıl aynı odada çalıştıklarını söyledi. İbrahim Okur, Birol Erdem, sanık Hüseyin Yıldırım ve kendisinin aileleri yanlarında olmaksızın bir araya geldiklerini, bu toplantılarda cemaatten söz edilmediğini savunan Hamsici, formatın cemaat toplantısı şeklinde olmadığını öne sürdü.

Eski HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Engin Durnagöl ve Mustafa Kemal Özçelik’in bakanlığa gelmesinin ardından toplantılarda video izleyip, cemaatten, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’den, örgütün okullarından söz ettiklerini anlatan Hamsici, unvanlı görevlere atanmaları sonrasında bu toplantıların seyrekleşmeye başladığını kaydetti.

Hamsici, sanık Hüseyin Yıldırım ile 2008 yılı sonrasında sadece insani ilişkiler kapsamında görüştüğünü bildirdi. Engin Durnagöl’ün, “Hizmete, cemaate yardım etmek istemez misiniz?” diyerek para topladığını anlatan Hamsici, 3 ve daha fazla çocuğu olanlardan maaşının yüzde 5’i, iki çocuğu olanlardan yüzde 10’unu istediklerini, kendisinin bazı yardımlar yaptığını ancak rutin olarak para vermediğini savundu.

“Taktiksel zekası da vardı”

Tanık olarak dinlenen eski HSYK Üyesi Mustafa Kemal Özçelik, bakanlıkta çalışmaya başladığında tanıdığı Hüseyin Yıldırım’ın yapı mensubu olduğunu o dönemde öğrendiğini belirtti. Bakanlıkta göreve başladıktan sonra Okur, Hamsici, Erdem, Yıldırım ve Engin Durnagöl ile evlerde toplandıklarını, 2004’e kadar süren bu ziyaretlerde “sohbet abisi veya imam” bulunmadığını, ancak bir iki kez, Engin Durnagöl’ün getirdiği CD’den terör örgütü elebaşının görüntülerinin izlendiğini belirtti.

Rutin cemaat sohbeti gibi olmayan bu toplantılarda birkaç kez Afrika ve Afganistan’dakilere yardım amaçlı para da verdiklerine işaret eden Özçelik, bu paraların Hüseyin Yıldırım tarafından toplandığını hatırladığını dile getirdi. Özçelik, Erdem, Hamsici ve Okur’un arasında yapıya en yakın ismin Hüseyin Yıldırım olduğuna değinerek, “Taktiksel zekası da vardı. Nerede, nasıl davranacağını bilirdi. Aralarında cemaat içinde yer alan isim oydu.” dedi.

Adalet Akademisi Başkanı olarak elebaşı Gülen’i ziyarete gitmiş

Hüseyin Yıldırım hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın öğrencilik yıllarından beri dahil olduğu terör örgütü üyeliği faaliyetlerini hakimlik mesleğinde de sürdürdüğü, örgüt toplantılarına katılıp himmet topladığı, Adalet Akademisi Başkanıyken terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile Pensilvanya’da görüştüğü belirtildi.

İddianamede, 2010 HSYK seçiminde aday belirlenmesinde aktif rol oynadığı, Yargıtay üyesi seçildikten sonra divan üyelerinin ve daire başkanlarının seçilmesinde belirleyici olduğu, örgütün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı belirtilen Yıldırım’ın, yargıda alınacak kararların belirlendiği ve heyet şeklinde çalışan örgüt biriminin “taktiksel beyin takımı”nda yer aldığı, örgütün yargıya sızmasında etkin olduğu, Adalet Bakanlığı, Adalet Akademisi ve Yargıtayda örgütün özel görevli yöneticisi konumunda bulunduğu kaydedildi.

Adalet Akademisi eski Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın FETÖ’den yargılanmasına devam edildi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>