Netflix arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Wed, 13 Oct 2021 14:35:41 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png Netflix arşivleri | Yekvucut 32 32 Güney Kore ekonomisi gerçeği: Squid Game https://yekvucut.com/utanc-gunlugu/guney-kore-ekonomisi-gercegi-squid-game/ Wed, 13 Oct 2021 16:30:17 +0000 https://yekvucut.com/?p=51406 Squid Game bir Güney Kore gerçeği Netflixin en çok izlenen dizilerinden biri olan “Squid Game”in Güney Kore’den gelmesi tesadüf değil....

Güney Kore ekonomisi gerçeği: Squid Game yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Squid Game bir Güney Kore gerçeği

Netflixin en çok izlenen dizilerinden biri olan “Squid Game”in Güney Kore’den gelmesi tesadüf değil. Covid-19 boyunca insanların Netflix‘e yönelmesi etkileyici olsa da, ağır borç yükleri ve esneyen eşitsizlikler derin sosyoekonomik sorunlar yarattı. Netflix’in en popüler içeriklerinden biri hâline gelen Güney Kore dizisi Squid Game, maddi anlamda zor durumda olan 465 kişinin para ödülü için katıldığı ölümcül çocuk oyunlarını anlatarak, ülkedeki ekonomik durumu da gözler önüne serdi. The New York Times gazetesinde yer alan haberde, popüler Squid Game dizisi üzerinden Güney Kore’deki ekonomik eşitsizliği mercek altına aldı. Squid Game dizisinde, maddi zorluklar çeken, ağır borç altında yaşayan 465 kişinin 38 milyon dolar ödüllü ölümcül çocuk oyunlarına katılması anlatılıyor.

 

Squid Game Gney Kore gerçeğini yansıtıyor
Squid Game Güney Kore ekonomisi ile alakalı gerçekleri Netflix’te yansıtıyor

 

Hanehalkı borcu yüzde 100’ü aştı

Güney Kore‘de hanehalkı borcu, gayrı safi milli hasılanın yüzde 100’ünü aşmış durumda. Kore’nin yer aldığı coğrafyada bu rekora yaklaşan yok. Yüzde 20’lik üst kesimin zenginliği, en alttaki yüzde 20’lik kesimin 166 katı. Son 4 yıl içinde bu eşitsizlik yarı yarıya arttı. Yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artışlar ve üstüne üstlük büyük işten çıkarmalar, aileleri sağlık açısından ve çocukların eğitimi açısında çok zor durumda bırakıyor. Ulusal servet dağılımını ölçen Gini Endeksi , Güney Kore’yi kabaca İngiltere ile eşit ve ABD’den daha iyi bir konuma getiriyor. Ancak, artan genç işsizlik, yükselen konut fiyatları ve küresel salgın var.

Barınma ve eğitim masraflarını ödemek için kendilerini borca ​​sokan sadece aileler değil. Tıpkı Squid Game dizisindeki gibi çocukları için arzu edilen bir üniversiteye girmeyi güvence altına almayı umut eden orta sınıflar için önemli bir masraf. Ağustos ayında Güney Kore hükümeti, genç insanlar arasındaki borcu azaltmayı amaçlayan yeni borç verme kısıtlamalarını açıkladı. 20’li ve 30’lu yaşlarda olanlar gelirlerine göre en çok borçlu olanlar. Ancak borçlanmayı engelleme girişimleri, bazı kişilerin bunun yerine daha yüksek maliyetli ve daha yüksek riskli borç verenlere yönelmesine neden oldu. Böyle bir seçim, koşullarındaki en ufak bir değişiklik onların geri ödemelerinde temerrüde düşmesine neden olursa, birçok kişiyi borç tahsildarlarının insafına bırakır. Squid Game’de gösterildiği gibi, çok az kişi organlarını satılık olarak toplamakla tehdit eden gangsterlerin elinde bulabilirken, aşırı borç yükü derinleşen bir sosyal sorun.

Dizideki gibi gençler işsizlikten çaresiz

Bloomberg Economics‘ten Justin Jimenez’in yazısında, düşük ücret artışları ve artan yaşam maliyetleri insanları borçlanmaya zorladığı için borçtaki büyüme nominal GSYİH’yi büyük ölçüde geride bıraktı. Ve salgın sırasında ekonomik beklentilerin azalması ve faiz oranlarının rekor düşük seviyeye düşmesiyle birlikte, genç Koreliler varlık satın almak için daha fazla borç aldılar – mülkten hisse senetlerine ve kripto para birimlerine – spekülasyonun finansal olarak başarılı olmanın tek yolu olduğuna bahse girdiler. Bu, konutu da daha pahalı hale getiriyor.

Başkan Moon Jae-in yönetiminin konut maliyetlerini düşürmek için aldığı çok sayıda önleme rağmen, ülke genelinde ortalama daire fiyatları son beş yılda yüzde 70’ten fazla arttı. Bu, şimdi açıkça merkez bankasının radarında. Salı günkü ikinci doğrudan faiz artırımından uzak dururken, hızla artan ev fiyatları, enflasyon baskıları ve toparlanma ivmesi nedeniyle boru hattında daha fazla hareketin muhtemel olduğuna işaret etti. “Kalamar Oyunu”nun altında yatan ekonomik temaların çoğu, artan borç, uçurumdaki eşitsizlik ve gençler arasında bir türlü ilerleyemeyeceklerine dair büyüyen bir his olan diğer gelişmiş ekonomilerle ilgili.

Güney Kore ekonomisi gerçeği: Squid Game yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Bayraktar TB2 ile Netflix’te izleyicilere sürpriz https://yekvucut.com/ekonomi-gercekleri/bayraktar-tb2-ile-netflixte-izleyicilere-surpriz/ Mon, 25 Jan 2021 08:20:41 +0000 https://yekvucut.com/?p=37564   Bayraktar TB2 Türk bayrağıyla izleyiciyle buluştu Türkiye’nin gururu Bayraktar TB2, dizi ve film platformu Netflix’e konu oldu. Teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlarda...

Bayraktar TB2 ile Netflix’te izleyicilere sürpriz yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
 

Bayraktar TB2 Türk bayrağıyla izleyiciyle buluştu

Türkiye’nin gururu Bayraktar TB2, dizi ve film platformu Netflix’e konu oldu. Teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlarda kendi sınıfında dünyanın en iyisi olarak gösterilen Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 İHA, şu anda dünyanın en popüler film ve dizi izleme platformu olan Netflix’te yayımlanan “Casusluk Sanatı” isimli yapıma konu oldu. Netflix’te yayınlanan “Casusluk Sanatı” dizisinin ilk bölümünde, yeni istihbarat teknolojilerinden bahsedilirken insansız hava araçlarının önemine değinildi. Bayraktar TB2 kuyruğunda Türk bayrağıyla izleyiciyle buluşturuldu. Türk İHA’larının, gelişmiş istihbarat teknolojilerinin anlatıldığı bir dizide yer alması Türk savunma sanayiinin geldiği aşamayı göstermesi bakımından kayda değer olarak nitelendirildi. Netflix’te yayınlanan “Casusluk Sanatı” adındaki dizi şimdiden izleyicilerin gündeminde önemli bir yer tutmaya başladı.

Uçuş ve kontrol odası görüntülerine yer verildi

İHA’lar için “Uyduların yerini İHA’lar aldı. Gökyüzünde hareketli bir göz gibi kullanılabiliyor. Onu konuşlandırıp istediğiniz yere götürebiliyorsunuz. Bir insan pilotu riske atmıyorsunuz. Modern İHA’lar taktiksel durumlar için mükemmel bir gökteki göz aracı” ifadeleri yer aldı. Kuyruğunda Türk bayrağı olan Bayraktar TB2’lerin uçuşundan ve kontrol odasından görüntülere yer verildi.

Silah ithalatçılığından ihracatçılığına Türkiye’nin büyük başarısı

Türkiye, askeri olarak yurt dışından bağımsız hareket etmek için var gücüyle çalışıyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda yerli silah sanayisini sistemli bir şekilde geliştirdi. 2000 yılından sonra Türk savunma sanayinde yeni bir dönem başladı. 2001 yılında üniversiteler, araştırma kurumları ve üretim sektörleri arasındaki işbirliğini geliştiren bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi anlaşması yapıldı. Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge projelerine odaklandı. Türk Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi ve Denizcilik Tasarım Bürosu bu dönemde Türk Deniz Kuvvetleri’nin modernizasyon ihtiyaçları için kuruldu. Ülke yüzde 20 yerli üretim oranıyla başladığı yolda yüzde 70 yerli üretim oranına ulaştı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına kadar bugünlerde yaklaşık 3 milyar avro olan yıllık silah satışının 10 milyar avroya yükselmesi hedefleniyor. Bunun için ülke droneları geliştirmeye odaklanırken Baykar Makine kısa süre önce “Bayraktar TB2”nin geliştirilmiş modeli olan “Akıncı”nın da ikinci prototipini tanıttı.

Bayraktar TB2 ile Netflix’te izleyicilere sürpriz yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Netflix, İstanbul’da ofis açıyor https://yekvucut.com/ekonomi-gercekleri/netflix-istanbulda-ofis-aciyor/ Thu, 03 Dec 2020 19:00:16 +0000 https://yekvucut.com/?p=36392 Dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan Netflix, Türkiye’de ofis açma kararı aldı. Bu adım, Türkiye’de üretilen başarılı yapımların dünyaya daha...

Netflix, İstanbul’da ofis açıyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan Netflix, Türkiye’de ofis açma kararı aldı. Bu adım, Türkiye’de üretilen başarılı yapımların dünyaya daha güçlü bir şekilde taşınmasına aracı olacak.

Netflix’in Türkiye ekibine ev sahipliği yapması planlanan ofis, 2021 yılının ikinci yarısında kapılarını açacak ve yeni istihdam olanaklarını beraberinde getirecek.

Netflix’in Kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, Türkiye’nin, zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğunu söyledi.

“Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul’da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye’ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye’deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz.”

Netflix’in sunduğu orijinal ve lisanslı Türk yapımlarını en çok izleyen 20 ülke içerisinde alfabetik sırayla ABD, Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Hindistan, İspanya, İtalya, Kanada, Kolombiya, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan ve Şili gibi dünyanın pek çok farklı noktası yer alıyor.

Türkiye’deki yatırımlarını artırmaya devam eden şirket, kısa süre önce Türkiye’de 10 yeni orijinal yapıma imza atacağını da duyurmuştu.

Netflix, İstanbul’da ofis açıyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Netflix’in sapkın içerikli yayınları, pedofiliyi ve İslam düşmanlığını körüklüyor https://yekvucut.com/video/netflixin-sapkin-icerikli-yayinlari-pedofiliyi-ve-islam-dusmanligini-korukluyor/ Wed, 26 Aug 2020 07:06:07 +0000 http://yekvucut.com/?p=33320 Netflix’in sapkın içerikli yayınları, pedofiliyi ve İslam düşmanlığını körüklüyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Netflix’in sapkın içerikli yayınları, pedofiliyi ve İslam düşmanlığını körüklüyor yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
11 yaşında kızın hikayesini anlatan Netflix filmi pedofili gerekçesiyle tartışma konusu oldu https://yekvucut.com/utanc-gunlugu/11-yasinda-kizin-hikayesini-anlatan-netflix-filmi-pedofili-gerekcesiyle-tartisma-konusu-oldu/ Fri, 21 Aug 2020 15:30:35 +0000 http://yekvucut.com/?p=33156 Netflix’in 9 Eylül’de yayına girecek olan Mignonnes/Cuties filmi tartışmaya yol açtı. Sosyal medyada #NetflixPedofilia etiketiyle gündem olan film, ‘çocukları cinselleştirdiği’...

11 yaşında kızın hikayesini anlatan Netflix filmi pedofili gerekçesiyle tartışma konusu oldu yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Netflix’in 9 Eylül’de yayına girecek olan Mignonnes/Cuties filmi tartışmaya yol açtı. Sosyal medyada #NetflixPedofilia etiketiyle gündem olan film, ‘çocukları cinselleştirdiği’ düşüncesiyle tepki çekti.

Netflix Türkiye’de “Minnoşlar” adıyla yayınlanacak olan filmin 18 Ağustos’ta yayınlanan fragmanı ve afişi büyük tepki aldı. Bunun yanı sıra filmin açıklamasında “11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur” ifadelerine yer verildi.

Sundance Film Festivali’nde ödül kazanan ve Fransa’da 19 Ağustos’ta vizyona giren filmin afişinden farklı bir poster kullanan Netflix bir özür mesajı paylaştı: “Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance’da ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Resimleri ve açıklamayı güncelledik”

Açıklamadaki “dişiliğini keşfetmeye başlayarak” ifadesi de kaldırıldı. Netflix ayrıca YouTube üzerinden paylaştığı fragmanı sildi.

Ancak insanların filmin pedofiliye teşvik ettiği ve çocukları kötü yönde etkilediği konusundaki fikri değişmedi. Filmin platformdan kaldırılması için çarşamba günü imza kampanyası başlatıldı. Şimdiden yaklaşık 140 bin imzaya ulaşıldı.

11 yaşındaki kızın hikayesini konu alan bu filmi izleyebilmek için yaş sınırının 18 olması da bir diğer tartışma konusu oldu.

 

11 yaşında kızın hikayesini anlatan Netflix filmi pedofili gerekçesiyle tartışma konusu oldu yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
“Netflix Türkiye’den çekiliyor” yalanı https://yekvucut.com/gunun-yalanlari/netflix-turkiyeden-cekiliyor-yalani/ Mon, 20 Jul 2020 12:22:13 +0000 http://yekvucut.com/?p=31776 Bazı sosyal medya sitelerinde iddia edilen “Netflix, Türkiye’den çekiliyor” haberleri doğru değil. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medya...

“Netflix Türkiye’den çekiliyor” yalanı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Bazı sosyal medya sitelerinde iddia edilen “Netflix, Türkiye’den çekiliyor” haberleri doğru değil.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı.

Mahir Ünal, daha önce katıldığı bir programda, “Netflix yerli bir yapım istedi. O yapımdaki bir karakter çok tepki topladı. RTÜK de bu tepkileri yapımcı şirketle paylaştı. İlgili yapımcı şirket de bu tepkilere hassasiyet gösterdi.” açıklamasında bulunmuştu.

“Netflix Türkiye’den çekiliyor” yalanı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>