Tahşiye arşivleri | Yekvucut Akıl ve vicdan sahiplerine Wed, 23 Jan 2019 13:25:10 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://yekvucut.com/wp-content/uploads/2022/11/favicon_yek.png Tahşiye arşivleri | Yekvucut 32 32 FETÖ elebaşı 45 ihanet davasının bir numaralı sanığı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/feto-elebasi-45-ihanet-davasinin-bir-numarali-sanigi/ Wed, 23 Jan 2019 13:25:10 +0000 http://yekvucut.com/?p=21583 FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 19 ilde açılan 45 davada “1” numaralı sanık olarak yargılanıyor. FETÖ elebaşı Gülen’in suçları arasında “Anayasal...

FETÖ elebaşı 45 ihanet davasının bir numaralı sanığı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 19 ilde açılan 45 davada “1” numaralı sanık olarak yargılanıyor.

FETÖ elebaşı Gülen’in suçları arasında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme“, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme”, “dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik, sınav sorularının çalınması”, “usulsüz dinleme” bulunuyor.

FETÖ elebaşı Gülen’in sanık olarak yargılandığı bazı davalar ise şöyle:

  • Darbe girişiminden bir gün önce Ankara’da açılan “FETÖ/PDY çatı davası”
  • Sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de yer aldığı 224 sanıklı “Akıncı Üssü” davası
  • Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilere ilişkin “Kaset Komplosu” davası
  • “Tahşiye” kumpası davası
  • “25 Aralık kumpas soruşturması” davası
  • “Selam Tevhid’de kumpas”davası
  • “VİP dinleme” davası
  • “17 Aralık kumpas” davası
  • “Futbolda şikede kumpas” davası
  • “Hrant Dink cinayeti” davası
  • “Yasa dışı dinleme” davası
  • “İş dünyası yapılanması” davası
  • Gazeteci “Haydar Meriç”’in öldürülmesi davası.

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye’ye iade edilmesini engellemek için, hasta olduğunu, ABD’yi sevdiğini ve Türkiye’ye dönmek istemediğin söylüyor.

FETÖ elebaşı 45 ihanet davasının bir numaralı sanığı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’cü Nazlı Ilıcak hakkında ‘casusluk’ davası açıldı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/fetocu-nazli-ilicak-hakkinda-casusluk-davasi-acildi/ Wed, 24 Jan 2018 14:53:12 +0000 http://yekvucut.com/?p=14474 Nazlı Ilıcak hakkında, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı....

FETÖ’cü Nazlı Ilıcak hakkında ‘casusluk’ davası açıldı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Nazlı Ilıcak hakkında, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Ilıcak’ın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra kapatılan Bugün gazetesinde 2 Ocak 2015’te “Askeri İstihbarat ve Tahşiyeciler” başlıklı yazısının yayımlandığı belirtildi.

İddianamede Ilıcak’ın, bu yazı nedeniyle, TCK’nın 330/1. maddesinde düzenlenen, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Dosya İstanbul’a gönderildi

İddianameyi kabul eden Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, “yetkisizlik” kararı vererek, dosyayı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Mahkemenin kararında, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 12/3. maddesinde, “Suç, ülkede yayınlanan bir basılı eser ile düzenlenmiş ise yetki, eserin yayın merkezi olan yer mahkemesine aittir” düzenlemesi bulunduğuna işaret edildi.

Kararda, “Olay tarihinde ulusal düzeyde faaliyet gösteren FETÖ/PDY’ye müzahir Bugün gazetesinin genel merkezinin İstanbul’da bulunduğu” belirtilerek, suç yönünden yargılama görev ve yetkisinin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine ait olduğu kaydedildi.

FETÖ’cü Nazlı Ilıcak hakkında ‘casusluk’ davası açıldı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
“Tahşiyecilere kumpas” davasında üst düzey FETÖ’cülere ceza yağdı https://yekvucut.com/feto-gercekleri/tahsiyecilere-kumpas-davasinda-ust-duzey-fetoculere-ceza-yagdi/ Fri, 03 Nov 2017 10:59:33 +0000 http://yekvucut.com/?p=11508 FETÖ’nün ”Tahşiyeciler grubuna” kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da...

“Tahşiyecilere kumpas” davasında üst düzey FETÖ’cülere ceza yağdı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’nün ”Tahşiyeciler grubuna” kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar ile müştekiler katıldı.

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, davayı karara bağlayacaklarını belirterek sanıklara son sözünü sordu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

Sanık Yılmazer, “Burada sanık olarak bulunmaktan şeref duyuyorum.” dedi. Sanık Karaca ”Hayali bir dizide geçen kelimeler ile 3 yıldır tutuklu yargılanıyorum. Başından beri yaşadığım bu süreç kaderim ise kederlenmeye gerek yok.” diye konuştu.

Eski Emniyet Müdürü Sanık Yurt Atayün ise ”Kapalı devreden çıkıyoruz, söz şimdi başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Hidayet Karaca’ya 31 yıl

Yaklaşık iki yıldır süren yargılamayı karara bağlayan heyet, sanık Hidayet Karaca’yı, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 18 yıl, “iftira” suçundan 4 yıl 6 ay, “resmi belgede sahtecilik” suçundan da 9 yıl olmak üzere toplam 31 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ali Fuat Yılmazer’e 16 yıl

Heyet, sanık Ali Fuat Yılmazer’i “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 12 yıl, “iftira” suçundan 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 16 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve Tufan Ergüder’e ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 12’şer yıl, “iftira” suçundan 4 yıl altışar ay, “resmi belgede sahtecilik” suçundan dokuzar yıl olmak üzere toplam 25 yıl altışar ay hapis cezası verdi. Heyet, sanıklar Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun dosyasını, ifadeleri alınamadığı için ayrılmasına karar verdi.

“Tahşiyecilere kumpas” davasında üst düzey FETÖ’cülere ceza yağdı yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
“Tahşiye kumpası” davasında 3 Kasım’da karar verilecek https://yekvucut.com/feto-gercekleri/tahsiye-kumpasi-davasinda-3-kasimda-karar-verilecek/ Tue, 31 Oct 2017 06:35:00 +0000 http://yekvucut.com/?p=11329 FETÖ’nün ‘Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın esasa ilişkin...

“Tahşiye kumpası” davasında 3 Kasım’da karar verilecek yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ’nün ‘Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın esasa ilişkin son savunması alındı.

FETÖ’cü Hidayet Karaca, savcılık mütalaasını ve iddianamesini eleştirerek burada yer alan suçlamalarla kendilerinin yargılanmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Karaca, söz konusu evde çıkan bombanın bile kim tarafından ve nasıl konulduğunun savcılık iddialarında yer almadığını söyleyerek ”Ben bombaları şu koymuş diyemem, hatta müştekiler de koymuş diyemem. Sadece bir şüphedir. Ama iddianamede bombayı koyanın bile bulunmadığı iddia ediliyor. Bundan dolayı yargılanıyoruz. Açıkça söylüyorum bu bombaları kim koyduysa kim kumpas kurduysa Allah belasını versin.” ifadelerini kullandı.

Cebir ve şiddet eyleminin bulunmadığını, kimseye talimat vermediğini öne süren Karaca, kendilerinin suçlu gibi gösterilmesi için bir itirafçının bulunmaya çalışıldığını savundu.

Karaca, örgüt yöneticiliği ile suçlandığını ancak medya grup başkanlığı haricinde bir işle uğraşmadığını ve gazeteci olduğunu söyledi. FETÖ’cü Karaca, başkanlığını yaptığı televizyon kanalında yayınlanan dizilerde, kamuoyunda ”Tahşiyecilerin’ örgüt mensubu gibi gösterilmeye çalışıldığı” iddiasını da kabul etmedi.

Sanıkların son savunması aldıktan sonra mahkeme heyetinin 3 Kasım’da dava dosyasını karara bağlaması bekleniyor.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya’nın 65 sayfalık esas hakkındaki mütalaasında, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun savunması alınamadığı için dosyalarının ayrılması talep edildi.

Yurt Atayün

Tutuklu sanık kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak”, ”sahtecilik” ve ”iftira” suçlarından 21 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası öngörülen mütalaada, sanık eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin ”silahlı terör örgüt üyesi olmak”, ”iftira” ve ”sahtecilik” suçlarından ayrı ayrı 13,5 yıldan 33 yıla kadar, diğer eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın aynı suçlardan ayrı ayrı 9 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bayram Özbek

Aralarında eski emniyet müdürü Bayram Özbek, Mustafa Kılıçaslan, Ertan Erçıktı, Yasin Koyuncu, Kazım Aksoy’un da bulunduğu 25 sanık hakkında da benzer suçlardan ayrı ayrı 7,5 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi.

“Tahşiye kumpası” davasında 3 Kasım’da karar verilecek yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
İstanbul’da Eylül ayında her güne 3 FETÖ duruşması https://yekvucut.com/feto-gercekleri/istanbulda-eylul-ayinda-her-gune-3-feto-durusmasi/ Mon, 04 Sep 2017 10:01:35 +0000 http://yekvucut.com/?p=8955 FETÖ kapsamında ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar eylül ayında da aralıksız devam edecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ ile 15 Temmuz darbe girişimine...

İstanbul’da Eylül ayında her güne 3 FETÖ duruşması yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ kapsamında ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar eylül ayında da aralıksız devam edecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında açılan davaların sanıkları, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı ile Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki duruşma salonlarında hakim karşısına çıkmaya devam ediyor.

Eylül ayında FETÖ’ye ilişkin İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerinde 25 dava görülecek. Duruşma günlerini belirleyen mahkemeler, 19 iş gününde FETÖ kapsamında 56 celse yapacak. Günde ortalama 3 FETÖ davasına bakacak olan ağır ceza mahkemelerinde, bu ay 5 yeni dosya kapsamında 261 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Mahmutbey gişelerinin kapatılması davası

Yeni görülecek davaların ilk duruşması 11 Eylül’de yapılacak. FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Mahmutbey gişelerinin kapatılmasına teşebbüs edilmesi ve Ispartakule’de meydana gelen olaylarla ilgili 10’u tutuklu 36 sanığın İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlanacak. 11 Eylül’de görülmeye başlanacak dava 12,13, 14 ve 15 Eylül’de sürecek.

Tuzla Piyade Okulu’ndaki eylemlere ilişkin dava

Yine darbe girişimi öncesinde ve sırasında Tuzla Piyade Okulu’ndaki faaliyetler ve eylemlere ilişkin 35’i tutuklu 40 sanığın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanması da 11 Eylül’de Silivri’de yapılacak. Bu davanın sanıkları ilk kez hakim karşısına çıkacak. İlk duruşması 11 Eylül’de yapılacak dava 12, 13, 14 ve 15 Eylül’de Silivri’de devam edecek.

Maltepe 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşananlara ilişkin dava

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Maltepe’deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşananlara ilişkin 16’sı tutuklu, 1’i firari 27 şüphelinin yargılanması ise İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de 18 Eylül’de yapılacak.

Zaman’ın yönetici ve yazarlarının yargılanması

Örgütün yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay’ın da bulunduğu 21’i tutuklu 30 sanığın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına 18 Eylül’de Silivri’de başlanacak.

Üsküdar’daki Çevik Kuvvet’in ele geçirilmeye çalışılması davası

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Selimiye’de bulunan 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün Üsküdar’daki yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin biri sivil, 127’si asker olmak üzere 54’ü tutuklu toplam 128 sanık İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 26 Eylül’de Silivri’de ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İlk kez 26 Eylül’de görülecek 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün Üsküdar’daki yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin dava da 27, 28 ve 29 Eylül’de de Silivri’de devam edecek.

Acıbadem’deki Türk Telekom binasının

işgal edilmesi davası FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Acıbadem’deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine 41 tutuklu sanığın yargılanmasına İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince 6,7 ve 8 Eylül’de Silivri’de devam edilecek.

Cumhuriyet’in yönetici ve yazarlarının yargılanması

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 5’i tutuklu 19 sanığın İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanması 11 Eylül’de Silivri’de olacak.

Diğer davalar

15 Eylül’de örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı iddia edilen 103’ü tutuklu 149 polisin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanması Silivri’de yapılacak.

FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik 77’si tutuklu 129 sanığın, ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanmasına İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince 19, 20, 21 ve 22 Eylül’de Silivri’de devam edilecek.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye’deki Casper Plaza’nın pistine helikopterle asker indirip TRT’nin Ulus’taki yerleşkesi ve Digiturk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 57’si tutuklu 96 sanığın yargılanması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince 26 Eylül’de Silivri’de yapılacak.

İstanbul Adalet Sarayı’nda 16 dava 30 duruşma

FETÖ’nün İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul’un da bulunduğu 9’u tutuklu 40 sanığın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına 7 Eylül’de devam edilecek.

Takipsizlikle sonuçlanan “17 Aralık soruşturması”nda kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla terör örgütü FETÖ’nün firari elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 67 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesince 8 Eylül’de yapılacak.

FETÖ’nün “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik firari sanıklar Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 32’si tutuklu 81 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına 11, 12, 13, 14 ve 15 Eylül’de devam edilecek.

Örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla eski BDDK çalışanı 18’i tutuklu 26 sanığın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanması 11 Eylül’de yapılacak.

15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin, aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 3’ü tutuklu 75 sanığın İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına 14 Eylül’de devam edilecek.

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’da görev yerlerine gitmedikleri ve halkın direncini kırdıkları ileri sürülen 7’si tutuklu 20 polisin İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanması 14 Eylül’de sürecek.

FETÖ’nün “Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılanmasına İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesinde 18, 19, 21 ve 22 Eylül’de devam edilecek.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü işgal etmeye çalıştıkları ve bu sırada 1 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18’i tutuklu 58 sanığın yargılanması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince 19 Eylül’de yapılacak.

15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Osman Özsoy’un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde 19 Eylül’de devam edilecek.

Futbol yapılanmasının davası 21 Eylül’de

FETÖ’nün “futbol yapılanması”na yönelik, eski futbolcular İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker ile firari sanık Arif Erdem’in “terör örgütü üyeliği” suçundan yargılandığı dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Eylül’de görülecek.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan, haklarında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan diş hekimi Ali İlker Baştan ile eşi ve iş ortağı Esma Kuriş Baştan’ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına 21 Eylül’de devam edilecek.

22 Eylül’de de, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gayrettepe’deki Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan 5’i tutuklu 13 askerin yargılanmasına İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde, şifreli haberleşme programı “ByLock” kullandıkları iddiasıyla eski BDDK çalışanlarından 26’sı tutuklu 39 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Örgütün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki “ana darbe davası” kapsamında aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9’u firari 15’i tutuklu 24 sanığın yargılanmasına 25, 26, 28 ve 29 Eylül’de devam edilecek.

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında iş adamları Mustafa ve Serdar Seyitoğlu’nun ”anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde 25 Eylül’de görülecek.

İstanbul’da Eylül ayında her güne 3 FETÖ duruşması yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Tahşiye kumpası davasında Hidayet Karaca’ya 40 yıla kadar hapis cezası istendi https://yekvucut.com/feto-gercekleri/tahsiye-kumpasi-davasinda-hidayet-karacaya-40-yila-kadar-hapis-cezasi-istendi/ Fri, 28 Jul 2017 14:37:52 +0000 http://yekvucut.com/?p=7648 FETÖ/PDY’nin “Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla firari sanık FETÖ elebaşı Gülen ile aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca’nın da bulunduğu...

Tahşiye kumpası davasında Hidayet Karaca’ya 40 yıla kadar hapis cezası istendi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>
FETÖ/PDY’nin “Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla firari sanık FETÖ elebaşı Gülen ile aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca’nın da bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.http://yekvucut.com/teftis/tahsiye-kumpasi-…s-cezasi-istendi/

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, aralarında Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 10 tutuklu sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla 3 tutuklu sanık ve avukatlarıyla Mustafa Kaplan’ın da arasında yer aldığı 3 müşteki katıldı.
Yaklaşık iki haftadır savunma yapan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ifadesinin alınma işlemi sona erdi. Böylece, dava kapsamında firariler hariç tüm sanıkların ifadeleri alınmış oldu.

Sanık savunmalarının ardından söz alan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, 65 sayfalık esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı Yeşilkaya, duruşmada mütalaasının sonuç kısmını okudu.

Mütalaada, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun savunması alınamadığı için dosyalarının ayrılması talep edildi.

Tutuklu sanık kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak”, ”sahtecilik” ve ”iftira” suçlarından 21 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası öngörülen mütalaada, sanık eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin ”silahlı terör örgüt üyesi olmak”, ”iftira” ve ”sahtecilik” suçlarından ayrı ayrı 13,5 yıldan 33 yıla kadar, diğer eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın aynı suçlardan ayrı ayrı 9 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Aralarında eski emniyet müdürü Bayram Özbek, Mustafa Kılıçaslan, Ertan Erçıktı, Yasin Koyuncu, Kazım Aksoy’un da bulunduğu 25 sanık hakkında da benzer suçlardan ayrı ayrı 7,5 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi.

TEM’den sorumlu müdür yardımcısı Tufan Ergüder ‘ByLock’ kullanıcısı

FETÖ’nün yapısı ve Tahşiyecilere yönelik usulsüzlüklerin anlatıldığı mütalaada, sanıkların üzerilerine atılı eylemlere yer verildi.

Mütalaada, müştekilere yönelik soruşturma sürecinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan sanık Tufan Ergüder’in 29 Nisan 2009’da İstihbarat Şube Müdürlüğünden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, buradan da 5 Mayıs 2009’da soruşturma izni için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen soruşturmanın başlatılmasına konu yazının bilgisi dahilinde olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

Sanığın konumu göz önüne alındığında, gerek operasyon öncesi ve sonrası gerekse operasyondan sonraki ifade alma sürecinde gelişen işlemlerden bilgisi olmamasının mümkün olmadığı aktarılan mütalaada, Ergüder’in örgütün gizli haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu belirtildi.

O dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan sanık Mutlu Ekizoğlu’nun soruşturmayı başlatılmasına konu yazının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderdiği tarihte izinli, dönemin Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili sanık Ertan Erçıktı imzalı yazı Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğinde ise kursta olduğu anlatılan mütalaada, aynı yılın temmuz ayında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Ekizoğlu’nun, tüm iş ve işlemlerin bilgisi ve izni dahilinde yapıldığının değerlendirildiği, soruşturma başladıktan sonra iletişim tespit ve dinleme talep yazılarında birkaç imzası bulunduğu vurgulandı.

“Köse’nin şantaj ve tehditte inisiyatifi var”

Sanık Ömer Köse’nin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde Sağ Örgütlerden (sağ-1 ve sağ-2) Sorumlu Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı, müştekilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden cinsel içerikli görüşmelerin tape haline getirilmesi ve ifade alma aşamasında mağdurlara yönelik şantaj ve tehdit amaçlı kullanılmasında bilgi ve inisiyatifi bulunduğu soruşturma kapsamında alınan birçok adli ve idari kararlarda imzası bulunduğu belirtilen mütalaada, Köse’nin “ByLock” programı kullandığı aktarıldı.

“Yılmazer’in haberinin olmaması mümkün değil”

Dönemin müdür yardımcısı Erol Demirhan’ın 29 Nisan 2009 tarihli “Radikal Tahşiye Grubu faaliyetleri” konulu yazıyı terörle mücadele şubesine göndermesinde sanıklardan Ali Fuat Yılmazer’in bilgisinin olduğu belirtilen mütalaada, tanık Mustafa Tezcan Alaç’ın soruşturma sürecindeki bütün toplantıların istihbarat şubesinde yapıldığını, soruşturmayı istihbarat şubesinin yürüttüğü şeklindeki beyanı dikkate alındığında, operasyonun yapıldığı dönemde Yılmazer’in istihbarat şube müdürü olarak, 2009 yılı Temmuz ayından sonra istihbarat şube müdürlüğünden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı olarak görev yaptığı, dolayısıyla operasyon ve soruşturmadan ve gelişen olaylardan haberi olmamasının mümkün olmadığı kaydedildi.

“Tahşiye operasyonu emir-komuta şeklinde meydana geldi”

Sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in halen ABD’de ikamet ettiği, din adamı kisvesi altında bulunmasına rağmen dini konulardan ziyade siyasi, ekonomik ve sosyal konularda da sanki bir otoriteymiş gibi görüş bildirdiği ve bu şekilde örgüt mensuplarını yönlendirdiği vurgulanan mütalaada, sanık Gülen’in 6 Nisan 2009’da Tahşiye grubunu hedef gösteren konuşması akabinde örgüte bağlı basın ve yayın organlarınca kamuoyu algısı oluşturulduktan sonra Tahşiye grubuna yapılan operasyonun emir komuta zinciri şeklinde meydana geldiği anlatıldı.

Mütalaada, sanık Gülen’in asıl amacının 15 Temmuz darbe girişiminde de açıkça anlaşıldığı vurgulayarak, Gülen’in yöneticisi olduğu örgüt ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek ve gerek finansal gerek siyasal bakımdan büyük bir güç haline gelmek olduğu aktarıldı.

“Medya imamı” Hidayet Karaca

Sanıklardan Hidayet Karaca’nın FETÖ/PDY terör örgütünün yayıncı kuruluşu Samanyolu Medya’nın başkanlığını yaptığı anlatılan mütalaada, “Örgüt yöneticisi Gülen’in 6 Nisan 2009’da Tahşiye grubunu hedef gösteren konuşmasını müteakip yapılacak operasyonun haklılığını kanıtlamak, kamuoyunda Tahşiye grubunu terör örgütü olarak göstermek, bu şekilde algı oluşturmak amacıyla Şefkat Tepe dizisinde karanlık karar kurulu sahnelerinin yayınlamasının bilgisi dâhilinde olmamasının mümkün olamayacağı değerlendirilmiştir.” denildi.

Mütalaada, ayrıca Karaca’nın, FETÖ/PDY örgütünün medya kısmında yönetici konumunda olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

Tahşiye kumpası davasında Hidayet Karaca’ya 40 yıla kadar hapis cezası istendi yazısı ilk önce Yekvucut üzerinde ortaya çıktı.

]]>