Scroll Top

Atilla Taş hakkında karar verildi

atilla-tas-twitter

FETÖ’nün medya yapılanması davasına devam edildi

2017 yılında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya yapılanmasına yönelik soruşturma açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturmanın ardından, açılan davanın duruşması 27 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Savcı Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün medya yapılanması hakkında bilgiler verilerek, örgütün medyayı algı operasyonları için nasıl kullandığı hakkında detaylı bilgiler yer almıştı. İddianamede adı geçen isimler arasında sosyal medyada “fuatavni” ismiyle tanınan Said Sefa ve kapatılan Meydan gazetesinin yazarı Atilla Taş da yer almıştı. Sanık Atilla Taş, “örgüte yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almıştı. 6 Mart 2020’de görülen duruşmada ise mahkeme, sanıklardan Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulması yönünde karar vermişti. Diğer 17 sanık hakkında verilen cezalar ise Yargıtay tarafından onanmıştı.

Atilla Taş duruşmaya katılmadı

FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında Yargıtay tarafından cezaları bozulan Atilla Taş ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında sanıklar kendilerini savundu. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar Ünal Tanık, Yakup Çetin, Ahmet Memiş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş avukatlarıyla beraber hazır bulundu. Sanık Atilla Taş ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada dinlenen sanıklar savunmalarını yaparak adli kontrollerinin kaldırılması yönünde talepte bulundu. Savunması alınmayan Atilla Taş dışındaki 7 sanığın adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi.

Sanıklardan Ali Akkuş’u tanıdıklarını beyan eden 3 tanık,  Akkuş’un Zaman gazetesinde herhangi bir örgütsel bağ ile değil profesyonel iş kapsamında çalıştığını ve FETÖ propagandası yaptığını görmediklerini ifade etti. Sanık Ünal Tanık ve Yakup Çetin hakkında da tanıklar benzer ifadeler kullandı.

Avukatı beraat talep etti

Atilla Taş’ın avukatı Sevgi Kalan, müvekkilinin attığı tweetlerle ilgili suç unsuru oluşmadığını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Taş ile ilgili “ihlal” kararı verdiğini söyleyerek bu kararın dikkate alınması gerektiğini belirtti. Avukat Kalan, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle müvekkili Taş hakkında ayırma ve beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme, haklarında adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Ünal Tanık, Yetkin Yıldız, Yakup Çetin, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Cemal Azmi Kalyoncu’un adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti. Sanık Atilla Taş’ın ise, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinden yargılanması için Adalet Bakanlığı’ndan izin beklenmesini dikkate alan heyet, bu suçlama yönünden savunması alınmayan Taş hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi. Dosyasının ayrılması talebi ise daha sonra değerlendirilecek.

Duruşma, 17 Şubat tarihine erteledi.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

 

 

Benzer gönderiler