Scroll Top

Almanya’da Türk olmak: Irkçılığa maruz kalıyorlar

almanya-turklere-yonelik-irkci-saldirilar

Almanya’da Türklere yönelik ırkçılık son bulmuyor

Avrupa ülkelerinde son zamanlarda Türklere yönelik ırkçılık ve İslam düşmanlığı hız kesmeden artmaya devam ediyor. Özellikle sözde “hukuk devleti” olarak bilinen Almanya, konu Türklere yönelik ırkçılık olduğunda diğer ülkeleri solluyor. Almanya‘da yaşayan Müslüman Türkler ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Evleri kundaklanıyor. İşyerleri talan ediliyor. İbadet yerlerine ırkçı saldırılar düzenleniyor. Ülkedeki ırkçılar Türkleri darbediyor hatta bu durum bazen felaketle sonuçlanıyor ve Türkler katlediliyor. Nitekim 2020 yılında yaşanan Hanau katliamı bu durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor.  Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020 tarihinde ırkçı terörist Tobias Rathjen,  şehir merkezinde Türklerin bulunduğu iki kafeye saldırı düzenlemişti. Irkçı terör saldırısında, aralarında 4 Türk’ün de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren 43 yaşındaki ırkçı terörist Tobias Rathjen ve 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulunmuştu. Irkçı saldırı hâlâ aydınlatılamadı. Hanau katliamı Almanya’da yaşanan ırkçı saldırılardan yalnızca biri.

Türkler saldırılara maruz kalıyor

Yine 2020’de iki Neonazi Berlin’de Türklerin otomobillerini kundakladı. Polisin ise iki ırkçıyı 4 yıl boyunca izlediği ortaya çıktı. Bu süre boyunca 20’si kundaklama olmak üzere 72 suç işlediler. Nisan 2021’de Bonn kentindeki Türk İşçileri Derneği Spor Kulübü tesislerinin duvarlarına İslam karşıtı ve ırkçı söylemler içeren yazılar yazıldı. Mayıs 2021’de Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Türklere ait olan bir süpermarket kundaklandı.  Köln Havalimanı’nda bazı ülkelerin bayraklarının üzerine “sanat çalışması” adı altında çizimler yapıldı. Türk Bayrağı‘nın üzerine de çıplak kadınlar çizildi. Ekim 2021’de Solingen’de bir Türk’ün kaldığı apartman dairesinin balkonuna molotofkokteyli atıldı. Seçim döneminde Türk adaylar tehdit edildi ve saldırılara maruz kaldılar. Temmuz 2021’de Lübeck kentinde 2 Alman, Türk bir baba ile 4 ve 8 yaşlarındaki çocuklarına biber gazıyla saldırdı. Gazdan etkilenen aile hastanelik oldu. Irkçılar ise serbest bırakıldı. Öte yandan Almanya’daki ırkçılık futbola bile taşındı. 2019 yılında Almanya’da Regionalliga’daki Altona 93’de forma giyen Türk futbolcu Trabzonlu Furkan Aydın, Türkiye A Milli Takımı’nın, Fransa karşısında attığı golden sonra oyuncuların asker selamı verdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşınca takımdan kovuldu. Mesut Özil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirdiği için Almanya’da sözlü olarak linç edildi.

almanya-türkler-saldırı
Almanya’da Türklere yönelik saldırılar arttı

Türklere yönelik saldırılar sebepsiz değil

Almanya’da hemen her milletten milyonlarca işçi ve sığınmacı gibi yabancı varken, saldırıların özellikle Türklere karşı yoğunlaşması sebepsiz değil. Çünkü Türkler Müslüman. Neredeyse her gün camilere düzenlenen saldırılardan da bu durum net bir şekilde anlaşılıyor. Nitekim daha yeni Kasım 2021’de ırkçılar DİTİB’e bağlı Köln Merkez Camii’ne kundaklama girişiminde bulundu. Aralık 2021’de Bochum kentinde bir ırkçı, DİTİB’e bağlı Merkez Camisinin parkındaki bir aracı kundakladı. DİTİB’e bağlı Eving Selimiye Camii’nin kapısına domuz başı asıldı. Türklerin yaşadığı sıkıntılar sadece bunlarla da sınırlı değil. Müslüman ve Türk ailelerin çocukları sudan sebeplerle ailelerinden koparılıyor. 1995 yılından beri 700 bin civarında çocuk, sözde koruma altına alınıp Alman ve Hristiyan ailelere verildi. Türk ve Müslüman kimliği unutturulmaya çalışılan çocukların sayısı ise 100 bini aştı. Çocukların Türkçe konuşmaları yasaklanıyor. Yurda verilenler ise türlü işkencelere maruz kalıyor.

Almanya’da 24 binden fazla aşırı sağcı bulunuyor

Almanya, ırkçılık suçunda sicili en kabarık ülkelerden. Saldırılar, özellikle NSU terör örgütü ile daha da artmış durumda. 2010’lu yıllardan itibaren saldırılar tırmanırken en önemli kırılmalardan biri de 2016 yılında yaşandı. Almanya İçişleri Bakanlığı 2016’da sadece mültecilere karşı 31 bin ırkçı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. 23 bin 555 suç ile rekor kıran aşırı sağcılar, 2017’de 20 bin 520, 2018’de ise 19 bin 105 suç işledi. Rakamlar bu denli yükselirken, Alman Hükümeti ise hiçbir önlem almadı. 2019 yılında ülkede yaklaşık 23 bin ırkçı saldırı gerçekleşti. Anayasayı Koruma Örgütü’nün verilerine göre 13 bini şiddet yanlısı olmak üzere, Almanya’da 24 binden fazla aşırı sağcı bulunuyor. Devletin ülkedeki ırkçılığa yönelik hiçbir adım atmaması ne yazık ki saldırıları daha da şiddetlendiriyor.

Benzer gönderiler