Scroll Top

Her mahalleye en az bir 4-6 yaş Kur’an Kursu

4-6 yaş Kur'an

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurulduğu tarihten bu yana bu ülke Müslümanlarına yaptığı en büyük 10 hizmet sayılsa 4-6 yaş Kur’an Kursları bu listesin içinde muhakkak yer almalıdır. Dini eğitimin veriliş şeklini değiştiren, göz aydınlığımız olan çocuklarımıza İslam’ın güzelliklerini, Kur’an-ı Kerim’i uzman eğiticiler eşliğinde veren 4-6 yaş Kur’an kursları muhalefet tarafından sıklıkla hedefe alınıyor. 2021 yılının son günlerinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “çocukları ortaçağ zihniyetine yöneltmek” olarak tanımlanmış ve büyük tepki göstermişti. Ancak Türkiye’de yaşayan dindarların tepki süreleri gittikçe düştüğü için, Özgür Özel herhangi bir siyasi bedel ödememişti. O tarihten bu yana neredeyse her hafta, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel, Halk TV gibi İslam ve Müslümanlarla sorununu gizlemeyen medya kuruluşlarında bu kursları hedef alan haberler yer aldı.

4-6 yaş Kur’an kursları eğitim müessesidir

Bu tepkilerin sonuncusu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in Kur’an Kursları’nı “Okul öncesi bir nevi kreş olarak tanımlaması. Bunun üzerine Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay tepki dolu bir açıklama yaptı. “Sayı saymayı bile ancak boncuklarla öğrenebilecek kadar soyut düşünceden uzak olan 4-6 yaş arasındaki yavrularımıza ölüm, cennet, cehennem gibi soyut kavramları empoze etmek, beyin yıkamaktır. Onların yaşayacağı psikolojik travmaları umursamamaktır.” Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi, İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu olan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın bu açıklaması ilk başta hakkaniyetli bir açıklama olarak gelebilir. Ancak Kadem Özbay doğru söylemiyor. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarında cennet, cehennem gibi kavramlar öğretilmiyor. Ve hepsinden önemlisi 4-6 yaş çocuklar Kadem Özbay’ın zannettiğinden çok daha zeki.

Bu kurslar, çocuklara Allah (C.C.) sevgisini, Elif Be cüzünü, namaz surelerini ve peygamberler tarihini anlatıyor. Üstelik bunu oldukça güzel, akılda kalıcı bir metodla yapıyor. Bunu iki çocuğunu da bu kurslara yollamış bir ebeveyn olarak yazıyorum. Çocuklarımın o yaşlarında aldığı dini eğitim benim orta iki ya da orta üç seviyeme yaklaşıyordu. Karşımda gülerek, eğlenerek zammi süreleri ezberleyen çocuğumun gelişimine her fırsatta şaşırıyorum. Üstelik bu eğitim sistemine ilk başta burun kıvırdığımı ancak yanıldığımı da gönül rahatlığıyla ilan ediyorum.

Türkiye bu kurslara sahip çıkmalı

Bu kursların başarısı artıkça, İslam ve Müslümanlarla sorunu olan medyanın ve bu medyanın borazanlığını yaptığı muhalefet partilerinin düşmanlığı da artıyor. Ancak bu aleyhte kampanyaya rağmen Türkiye’de dindar kesim bu kurslara yeterince sahip çıkmıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her mahallede müstakil bir binada en az 1 tane 4-6 yaş Kur’an kursu hedefini kendisine koymalıdır. Bunun için her ay tüm camilerde bağış toplanmalı, bu amaç doğrultusunda sosyal kampanyalar düzenlenmeli ve bu kurslar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi öğretim kurumları olarak tanınmalıdır. Birgün, Cumhuriyet, Evrensel, Duvar, Eğitim İş ve CHP’nin karşı çıktığı bu müesseseler neslimizin ihyası için hayati derecede önemlidir.

Orhan Aydın

Benzer gönderiler