Scroll Top

FETÖ elebaşının “ızdırapla kıvranıyorum” videosu ne anlatıyor?

FETÖ elebaşının

“Sabah kalkıp o taraftan bu tarafa dönüyorum. Elimde değil bunlar benim. Koskocaman bir tarihi, tarihi yanlışlıkları, bütün gece yaşayıp duruyorum ve ızdırapla kıvranıyorum. Bilemezsiniz yani, ızdırapla kıvranıyorum.”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sosyal medyada gündem olan bu sözleri, çok konuşuldu, tartışıldı. Gülen’in sözde “ızdırap çektiği” itirafı, bugüne kadar FETÖ’nün mağdur ettiği milyonların yüreğine su serpmek şöyle dursun, açıklamanın samimiyetine örgüt mensupları dahi inanmadı. Örgüt mensupları, kendi aralarında “Türkyolu mu, hak yolu mu?” şeklinde didişedururken, FETÖ elebaşının videosunun tam da örgüt tabanının eleştiri oklarının Pensilvanya’daki örgüt merkezine yöneltildiği bu zamanlarda yayınlanmış olması tesadüf değil. 

FETÖ elebaşının videosu gizli çekim gibi lanse edildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen‘in “HerkülNağme” adlı hesapta yayınlananan sözde ızdırap çektiğini anlattığı videosu, gizli çekim havasında yayınlandı. Yüzü gözükmeyen başka bir örgüt mensubunun omzunun arkasından çekilen videoda, FETÖ elebaşının hiç kameraya bakmadığı görülüyor. “HerkülNağme” isimli FETÖ’cü hesap, videoyu paylaştıktan sonra altına “Bu ızdırap ifadelerinin kayda alabildiğimiz kadarını sizlerle paylaşıyoruz.” şeklinde açıklama yazdı.

Örgüt mensuplarının bazılarının “Hoca efendi (FETÖ elebaşı) video çekmeyi yasakladı. Neden gizli çekim yapıyorsunuz?” gibi eleştiriler yapması, örgütün amacına gayet ulaştığını gösteriyor. 

Bazı FETÖ’cüler, örgüt içerisinde FETÖ elebaşından habersiz herhangi bir şey yapılamayacağını hala anlayamamış olmalı. 

Oysa, bir zamanlar FETÖ elebaşının sağ kolu olan Latif Erdoğan, itiraflarında Gülen’in kontrol manyaklığını şöyle özetlemişti: 

“Samanyolu televizyonunda ondan habersiz program yapılamıyordu. Zaman gazetesinin manşetlerini kendisi atıyordu. Gülen’e sorulmadan hiçbir manşet atılmazdı.” 

Geçmişte, örgütün yayın organlarına tek tek müdahale eden FETÖ elebaşı, bugün ise Çağlayan dergisine aynı şekilde müdahale ediyor. 

Herkülnağme isimli hesap, FETÖ elebaşının derginin Eylül sayısının mizanpajı sırasındaki fotoğraflarını yayınlamıştı. 

feto-elebasinin-bank-asya-talimati

Örgütün dergilerinde yer alacak fotoğraflara, yazılara dahi karar veren FETÖ elebaşının “kendisinden habersiz” videosunun çekildiği ve yayınlandığı yalanının kendisine hala kitle bulabiliyor oluşununun saçmalığını bir kenara bırakalım. FETÖ elebaşı, örgüt içinde iyiden iyiye kaynayan suyu yayınladığı ajitasyon dolu videoyla soğutmaya çalışsa da FETÖ’cüler son zamanlarda her platformda örgütün üst yönetimini yüksek sesle eleştiriyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen‘in eleştirileri kendi üzerinden atma ve tartışmaları sona erdirme çabaları yine de karşılık bulacak mı, ilerleyen günlerde göreceğiz.

 

Benzer gönderiler