Scroll Top

Alman profesörden başörtülü Türk öğrencisine küstah saldırı

gisela-muller-brandeck-bocquet_3784

Almanya’da Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Alman İslamı oluşturmak için önce Türkiye’den gelen imamlara haksız iddialarla soruşturmalar açan Almanya, kucak açtığı FETÖ’cülerin Dinler Arası Diyalog projesini de sahiplenmişti. FETÖ’ye sevgilerini sunan Seyran Ateş’in “Liberal Camileri” Alman kurumlarının himayesinde açılmıştı.

Almanya’dan son gelen haber, bu saldırılarda yeni adresin üniversiteler olduğunu gösteriyor.

Würzburg şehrindeki üniversitede, Müller-Brandeck-Bocquet’in öğrencilerinden başörtülerini çıkarmalarını talep etmesi bazı öğrencilerin sınıfı terk ederek protesto etmesine yol açtı.

Bu talebinin Müslüman kadınları içerdiğini söyleyen profesör, talebine gerekçe olarak sınıfın seküler bir alan olmasını gösterdi.

Profesör “yanlış anlaşıldığı için” üzgün

Almanya’nın BR24 haber kanalına bir açıklama yapan üniversite sözcüsü ise Müller-Brandeck-Bocquet’in kadın ve erkek eşitliğini tartışmaya açtığını öne sürdü.

Sözcü aynı zamanda profesörün yaşananlar etrafında oluşan yanlış anlaşılmadan ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.

“Üniversite seküler bir yer” dayatması 

“Augsburger Nachrichten” ve “Mainpost” gazetelerinin haberine göre, siyaset bilimi profesörü Gisela Müller-Brandeck-Bocquet’in dersten önce üniversitenin seküler bir yer olduğunu ve dini sembollerin üniversitelerde yeri olmadığını belirterek, Türk kızından başörtüsünü çıkartmasını istedi.

Bazı öğrenciler gen kıza destek için sınıfı ter etti

Adı açıklanmayan Türk kızının profesöre Almanya’da din özgürlüğü olduğu şeklinde karşılık verdiği ve tartışmanın büyümesi üzerine genç kızla bazı öğrencilerin dersi terk ettiği belirtilen haberlerde, profesörün olaydan 10 dakika sonra konuya ilişkin açıklama yapmadan dersi sürdürdüğü kaydedildi.

Türk öğrenci: “Bugüne kadar hiç böyle rahatsız edilmedim”

Türk öğrenci “Augsburger Nachrichten” gazetesine yaptığı açıklamada, başörtüsünün dini inancının bir parçası olduğuna dikkati çekerek, “Bu benim özgür kararım. Hiç kimse, ailem de beni buna zorlamıyor.” şeklinde konuşurken, “Mainpost” gazetesinde öğrencinin kadın profesörü eleştirerek, “Bugüne kadar hiç böyle rahatsız edilmemiştim.” ifadelerine yer verildi.

Würzburg Üniversitesi yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, din özgürlüğünün doğal bir prensip olduğu ve başörtüsünü yasaklayan hiçbir kural olmadığı belirtilerek, üniversitenin, farklı kültür ve millet anlayışıyla hareket ettiği bildirildi.

“Grüne Jugend Würzburg” (Würzburg Yeşil Gençlik) adlı derneğin yönetim kurulu üyelerinden Magdalena Bachinger de derneğin resmi internet sayfasında yayınlanan açıklamasında, profesörün tutumunu “açık bir ayrımcılık” olarak nitelendirerek, bu tutumla öğrencinin aşağılandığını ifade etti.

Benzer gönderiler