Scroll Top

Belçika Avrupa’nın terör üssü oldu

Belçika terör örgütlerinin yuvası oldu

Belçika’nın Türkiye’nin güvenliğine kasteden terör örgütlerine verdiği destek Süleyman Soylu’nun TBMM’deki açıklamaları sonrası tekrar gündeme geldi. Gara’da 13 Türk vatandaşının şehit edilmesinin ardından 16 Şubat 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Hulusi Akar’ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyi Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonun detaylarını açıklamasının ardından Süleyman Soylu kürsüye geldi. Terör örgütü PKK’nın yaptığı katliamlara dikkat çeken Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu, terörist örgüt PKK tarafından Belçika numaralı bir telefonla, Gara bölgesinde şehit edilen Türk vatandaşların ailelerinin arandığını ve istismar edilmeye çalışıldıklarını açıkladı. Bakan Soylu, “Ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki; ‘Bombalıyorlar çıkın deyin ki, Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın’. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar.” ifadelerini kullandı. Gara Operasyonu’nun durdurulmasın için şehit ailelerini telefonla istismar etmeye çalışan terör örgütü PKK’nın Belçika’dan araması tesadüf değil. PKK’yı terör örgütü sayma hususunda oldukça çekingen davranan Belçika Hükümeti, geçmişten bugüne terör gruplarına verdiği desteğe ısrarcı ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

Belçika ve PKK ilişkisi

Belçika’nın terör örgütü PKK’ya verdiği açık desteğin en net görüldüğü olaylardan biri 12 Temmuz 2016’da Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) binasında PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin sergisinin açılmasıydı. Açılan sergide PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın ve PYD üyesi teröristlerin fotoğrafları gösterilmişti. Belçika Hükümeti’nin onayladığı ve açık açık terör örgütü propagandası yapmaktan hiçbir farkı olmayan sergi, Türkiye’de o yıllarda oldukça tepki çekmişti. PKK’nın Belçika’daki yapılanmasının ve bu yapılanmanın sonuçlarının yalnızca bir örneğidir PKK-PYD sergisi.

PKK, 2000’li yılların ortasında Avrupa için tehdit oluşturmaya başlamıştı. Örgütün işlediği cinayetler sonucunda 2006 yılında Belçika tarafından PKK’ya yönelik bir soruşturma başlatıldı. 13 yıl süren dava, PKK lehine sonuçlandı. Belçika Federal Savcılığı’nın sunduğu tüm kanıtlara rağmen Yüksek Mahkeme, yargılanan terör örgütü mensubu 37 kişinin hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı kararını verdi. Belçika Yüksek Mahkemesi, bu kararla beraber, PKK’nın yalnızca silahlı mücadele yürüttüğünü ve terör örgütü sayılamayacağını savundu. Terör örgütü mensubu olarak kabul edilmeyenler arasında Zübeyir Abdar, Remzi Kartal gibi PKK’nın üst düzey yöneticileri de bulunuyordu. PKK, Belçika’nın kendisine sağladığı imtiyazlarla Avrupa’da örgütsel faaliyetlerini genişletti. PKK’nın lehine dönen bu dava, örgütün faaliyetlerini sürdürmesini kolaylaştırdı ve özellikle Belçika’nın PKK’yı resmi bir terör örgütü olarak tanımaması, PKK’nın örgütsel yapısının gelişmesinde etkili oldu. 1990’dan bu yana PKK terör örgütü uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti ve kaçakçılık gibi organize suç faaliyetlerini Belçika’da yürütmektedir ve hükümet tarafından hiçbir yaptırımla karşılaşmamaktadır. Bunun yanı sıra PKK, uyuşturucuyu Belçika üzerinden Avrupa’ya pazarlamaktadır.

PKK’nın siyasi örgütlenmesi de aynı şekilde Belçika üzerinden ilerlemekteydi. Belçika’da Kürt Ulusal Kongresi (KNK) benzeri PKK’nın siyasi örgütlenme yapıları ve Avrupa’da 2009 yılında kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Avrupa Parlamentosu’na dahil olmuşlardı. PKK örgütlenmesine hizmet etmek için kurulan KON-KURD isimli Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu’nun merkezi Belçika’ydı.

Belçika’da sessiz kalınan Türk düşmanlığı

Tüm bu politik ayrıcalıklar ve hukuki tavizler, PKK’yı ve destekçilerini Türklere karşı daha fazla kışkırttı.

  • 2019 yılında Belçika’da PKK destekçileri Türklere saldırdı ve 1 Türk vatandaşını şehit etti. Türk göçmenlerin yoğun yaşadığı Anvers kentinin Brederode Caddesi’nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, PKK destekçileri bir Türk’ü öldürdü ve iki kişiyi ağır yaraladı.
  • 12 Ekim 2019 tarihinde Belçika’nın Liege şehrinde PKK yandaşları Türklere saldırdı. 300’e yakın PKK yandaşı Barış Pınarı Harekatı’nı protesto etmek için Saint Lambert Meydanı’nda toplanmıştı. PKK destekçileri, gösteriler sırasında kesici aletlerle iki Türk gencini yaraladı.
  • Belçika’da “Fırsat Eşitliğinden Sorumlu” Devlet Bakanı Zuhal Demir, PKK’nın Belçika’daki siyasi temsilcisi gibi çalışıyor. Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınan Kürt asıllı Demir, 2018 yılında Belçika’da yaşayan Türk ailelerin çocuklarının okullarda Türkçe dersi almasına itiraz etti. Türk vatandaşlığından çıkmak istediğini her fırsatta dile getiren Demir, itirazına haklı bir gerekçe bulabilmek ümidiyle Türkçe derslerinin “çocukların Flaman topluma entegre olmalarına engel” olduğunu söylemişti. PKK propagandası yapmakla suçlanan Bakan, Ağustos 2018’de okullarda başörtü yasağının uygulanmasını istediğini dile getirerek “Okul ev gibidir. Orada kendinizi özgür hissetmelisiniz. Oraya başörtüsü yakışmaz” demişti.

Belçika Türkiye’den kaçan teröristlerin yuvası oldu 

Belçika PKK ve uzantıları haricinde, FETÖ, DHKP/C ve DAEŞ gibi diğer terör örgütlerine de destek oluyor.

  • Belçika’da Mart 2016’da 33 kişinin ölmesiyle sonuçlanan Brüksel Havalimanı saldırısını gerçekleştiren Türkiye’nin iade ettiği DAEŞ’li terörist İbrahim El Bakraoui serbest bırakıldı.
  • “Kimse Yok Mu” derneği adıyla topladığı paraları örgüt için aklamasıyla meşhur İsmail Cingöz, yakalanacağını anlayınca yurtdışına kaçmıştı. FETÖ terör örgütünün Belçika imamlığını ve finansörlüğünü yapan İsmail Cingöz, Türkiye’nin Terör Arananlar listesinde turuncu kodla aranan bir terörist. Şu anda Belçika’da lobicilik faaliyetlerine devam etmektedir.
  • Belçika Hükümeti tarafından 1999 yılında yargılanan DHKP/C kurucu ve yönetici kadrosu 7 sene süren davada 4 ila 6 yıl arasında hapis cezası almıştı. Terörist örgütün kurucu ve üyelerinin cezaları çeşitli bahanelerle Belçika Yüksek Mahkemesi tarafından bozuldu. Yargılanan ve cezasız kalan teröristlerden bazıları;

DHKP/C’nin kurucuları;

  • Zerrin Sarı,
  • Musa Aşoğlu,
  • Dursun Karataş

DHKP/C yöneticileri;

  • Şükriye Akar,
  • Bahar Kimyongür,
  • Özdemir Sabancı cinayetinin zanlısı Fehriye Erdal

Avrupa Birliği, NATO gibi uluslararası kuruluşlara ev sahipliği yapan Belçika, uluslararası hukukun tüm kurallarını çiğneyerek teröre destek oluyor.

Benzer gönderiler