Hollanda Parlamentosu, AB Temel Haklar Ajansı (FRA) tarafından yapılan ankette “Müslümanlara ayrımcılık yapılıyor” sonucunun tartışılması teklifini reddetti.
AB Temel Haklar Ajansı’nın anket sonucuna göre, ‘Müslümanlara en çok ayrımcılığın Hollanda’da yapıldığı‘ kanısı çıkması üzerine Hollanda’daki Türklerin kurduğu Denk Parti bu konuyu meclise taşımak istedi.
Denk Partisi’nin teklifine Hollanda Parlamentosu’ndan ise olumsuz cevap geldi. FRA’nın “Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde en çok Hollanda’da Müslümanların ayrımcılığa maruz kaldığına” yönelik tespitlerinin parlamentoda tartışılması için Denk Partisi’nin verdiği teklif kabul edilmedi.
Denk Partisi’nin lideri Tunahan Kuzu, yaptığı açıklamada, Hollanda Parlamentosu’nun kendisini sorgulamaktan kaçtığını ve geçiştirme siyaseti uyguladığını söyledi.
Kuzu, “Başka bir ülkede insan hakları çiğnendiği zaman saatlerce tartışıp eleştiride bulunan Hollanda parlamentosu kendisi söz konusu olunca susmayı tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.
Parlamentonun FRA’nın anketini sadece hükümetin mektubu ile değerlendirmesini yeterli bulduklarını belirten Kuzu, “AB’nin bir kurumu tarafından yapılan bu araştırmanın sonucunda çıkan Müslümanların ayrımcılığa maruz kalmasını tartışmaktan çekiniyorlar.
Değerlendirme mektubunu da daha henüz kurulmayan yeni hükümetin yapmasını istiyorlar.” diye konuştu