Scroll Top

TUSAŞ, TÜRKİYE’NİN GELİŞEN ASKERİ POTANSİYELİNİ İDEF 2023’TE SERGİLİYOR

Malezya menşeli New Straits Times “TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ, TÜRKİYE’NİN GELİŞEN ASKERİ POTANSİYELİNİ İDEF 2023’TE SERGİLİYOR” başlıklı bir haber yayımladı. İşte haberin içeriği:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ülkenin en büyük savunma fuarında askeri ürün ve hizmetlerin “süper” sağlayıcısı olarak Türkiye’nin gelişen potansiyelini sergiliyor.

Devlete ait şirket, bu yılki Uluslararası Savunma Fuarında (İDEF 2023) burada, Anka dron, Hürjet ileri eğitim jeti ve Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN’ı sergiliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, T-925 genel maksat helikopterini ilk kez bu 16. İDEF’te görücüye çıkardı.

TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, T-925’in 12 kişi taşıyabilen Gökbey helikopterinin kardeşi olduğunu söyledi.

Kotil, İDEF 2023’te şunları söyledi: Serimizi tamamlıyor. T-925 yapbozun son parçası. Gökbey’in kardeşi. 20 kişi taşıyabiliyor ve 10 ton ağırlık kapasitesine sahip. Arkasında bir rampa var ve içine bir jip sığabilir.”

Turkish Aerospace's Anka at IDEF 2023. Malaysia has ordered three units of the  drones in May

T-925 helikopterinin bir yıl sonra ilk uçuşunu yapacağını ve 2026’da envantere gireceğini sözlerine ekledi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dünyanın en iyi 10 savunma şirketinden biri olma hedefini artırmak için İDEF 2023’te yabancı taraflarla birçok anlaşma imzaladı.

Anlaşmalar arasında, Malezya hükümeti tarafından bu yıl Mayıs ayında üç Anka insansız hava aracının lojistiği konusunda Malezya’nın G7 Aerospace şirketi ve KAAN projesinde iş birliği için Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar da yer alıyor.

İkinci anlaşma, Azerbaycan ve Türkiye’nin savaş uçaklarının üretimi çerçevesinde mühendislerin eğitimi ile ilgili.

Türk Havacılık ve Uzay, 710.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam dört milyon metrekare alana yayılan tesisleriyle başkent Ankara’da bulunuyor.

6.153’ü mühendis olmak üzere 14.500’den fazla çalışanı istihdam etmekte ve entegre havacılık uzay endüstrisi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, entegrasyonu ve yaşam döngüsü desteği konularında hizmet vermektedir.

Buna sabit kanatlı ve döner kanatlı uçaklar, insansız hava araçları ve uzay sistemleri dahildir.

1993 yılında başlayan ve yılda iki kez düzenlenen İDEF, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Fuarın internet sitesine göre Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük savunma sanayi buluşması.

 

KAYNAK: New Straits Times