
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan 37 kişilik timde yer alan tek firari Karatepe’nin yakalanması için olayın hemen ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekipler oluşturuldu. Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, Karatepe’nin 17 Temmuz sabahı Marmaris’ten kaçarak İzmir’e gittiğini, ardından babası ve kız kardeşinin yardımıyla Eskişehir’e götürüldüğünü ortaya çıkarmıştı. Babası ve kız kardeşi tutuklanan Karatepe kayıplara karışmıştı.
Araştırmalarda Karatepe’nin Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıkış yaptığını belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameraları kayıtları incelemeye alındı.
Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özelikle gizlenme konusunda tecrübeli olan Karatepe’nin yakalanması için tüm ihtimalleri değerlendiren ekipler, bu kapsamda bölgedeki birçok alana operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, Karatepe’nin son olarak görüldüğü bölgelerde yaşayan vatandaşlara zanlının fotoğraflarını göstererek, tekrar görmeleri durumunda ihbarda bulunmalarını istedi. Gelen birçok ihbarı değerlendiren ekipler, bölgede yaptıkları tüm incelemelere rağmen firari suikastçı Karatepe’ye henüz ulaşamadı.


Ekipler, arama çalışmalarını Kütahya-Afyon-Eskişehir güzergahlarındaki kent merkezleri ile kırsalda yürütüyor.
Kırmızı bültenle aranıyor
Firari sanık Karatepe hakkında, yurt dışına kaçmış olma ihtimaline karşın kırmızı bülten çıkartıldı.