Scroll Top

FETÖ’nün HSYK imamı hakkında verilen ceza onandı

FETÖ'nün HSYK imamı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) sözde HSYK imamı Muzaffer Bayram‘a verilen hapis cezasını onadı. Bayram’ın 17 Nisan 2019’da 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında, Adalet Bakanlığı tetkik hâkimliği, daire başkanlığı, HSYK genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterliğini yaptığı ve Malatya savcılığı görevinden sonra meslekten ihraç edildiği kaydedilmişti. Ayrıca sanığın iki ayrı telefonda ByLock kullandığı, kullanıcı adının “HK.2013” ve “Mahir” olduğu ve programda ekli kişilerin genellikle hâkim ve savcılardan oluştuğu belirtilmişti. FETÖ’nün HSYK imamı Bayram’a, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 15 yıl hapis cezası verilmişti. Hükmün temyiz edilmesi sonrasında dosya Yargıtay 3. Ceza Dairesine iletildi. Dosyayla ilgili incelemeyi tamamlayan daire, yerel mahkeme tarafından Bayram hakkında verilen hapis cezası kararını hukuka uygun buldu.

fetonun-imami
Muzaffer Bayram

Muzaffer Bayram örgüt listelerini hazırlamış

FETÖ‘nün HSYK imamı Muzaffer Bayram hakkında verilen kararda, yargılama sürecinin kanuna uygun yapıldığına değinilerek, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği kaydedildi. Kararda, sanık Bayram’ın üniversite öğrenciliğinden beri örgüt yapılanması içerisinde yer aldığı, HSYK tarafından belirlenecek Yargıtay ve Danıştay üyelerinin tespit edilmesinde aktif rol aldığı, son olarak da örgütün “hâkim savcılar Türkiye imamı yardımcısı” ve “HSYK imamı” olarak görev yaptığı ifade edildi. Yerel mahkemenin kararında, HSYK’nın ne şekilde karar alacağına Bayram’ın karar verdiği, 2014’te yapılan HSYK seçimlerinde örgüt listesini hazırlayan kişi olduğu vurgulandı.

FETÖ’nün HSYK imamı üye seçiminde aktif rol almış

Yerel mahkeme kararında Bayram’ın Yargıtay ve Danıştay’a üye seçiminde görev aldığı, üyelerden kaçının örgüt içerisinden olacağını belirlediği ifade edildi. Kararda, 2010 Anayasa değişikliğinin yargıyla ilgili kısmının düzenlenmesi ve aynı tarihte önemli davaların ve temyiz incelemerinin bulunduğu Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki üye yapısının değiştirilmesinde rol oynadığı belirtildi. Ayrıca kararda, sanık Bayram’ın Adli Kolluk Yönetmeliğinin düzenlenmesi, 2014’te HSYK’nın yapısının değiştirilmesiyle ilgili yasa değişikliğinin TBMM Adalet Komisyonunda görüşüldüğü dönemde, basında “muhtıra” olarak nitelendirilen yazının düzenlenmesi ve basına verilmesi gibi önemli görevleri yerine getirdiği de kaydedildi.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

Benzer gönderiler