Scroll Top

FETÖ’nün kurduğu sözde mahkeme Türkiye’yi karalama kampanyası başlattı

turkiye-mahkemesi

Türkiye Tribunali’nin duruşmaları başladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı binlerce başvurusu reddedilen FETÖ üyeleri tarafından 2020 yılında Belçika’da kurulan “sözde mahkeme” Türkiye Tribunali’nin oturumları 20 Eylül itibariyle başladı. 24 Eylül 2021 tarihine kadar devam edileceği belirtilen mahkemenin tanıtımını, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya ayağı yaptı. Örgütün yurt dışındaki davalarına bakan Belçikalı avukatı Johan Vande Lanotte önderliğinde kurulan Türkiye Tribunali, 31 Temmuz’da Türkiye’yi yargılatmak için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuracağını duyurmuştu. Cenevre’de bir halk mahkemesi kurarak Türkiye’deki insan hakkı ihlallerini yargılamaya başlayan FETÖ’nün kurduğu sözde mahkeme Türkiye Tribunali, bugüne kadar konuyla ilgili bir düzine rapora imza attı. Terör örgütünün Türkiye aleyhine başlattığı karalama kampanyasının ete kemiğe bürünmüş hali olan mahkeme, uluslararası kamuoyunda algı yaratarak Türkiye’yi hedef göstermek istiyor.

Türkiye’ye hak ihlali iftirası

Türkiye Tribunali tarafından bugüne kadar hazırlanan raporlarda, işkence, insan kaçırma, yargı bağımsızlığı, cezasızlık, basın ve ifade özgürlüğü ve adalete erişim gibi başlıklar ile, Türkiye’de hak ihlalleri yaşandığı ileri sürüldü. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) usulsüz ve hukuka aykırı şekilde insanları kaçırdığı, gözaltındaki FETÖ şüphelilerinin işkence gördüğü gibi iddiaları sürekli dile getiren oluşum, Cenevre’de başlayan oturumlarda da bu ifadelerini tekrarladı. FETÖ’cü medya tarafından “Bağımsız ve tarafsız halk mahkemesi” şeklinde tanımlanan Türkiye Tribunali’nin oturumlarında, FETÖ’cü ve PKK’lı isimler tanık olarak ifade verdi. Duruşmalarda, Türkiye tutuklu mahkumlarına işkence eden bir ülke olarak gösterilmeye çalışılıyor. FETÖ’cü Ahval, Kronos ve TR724 gibi medya organları da mahkemenin reklamı yapılmasına öncülük etti.

FETÖ’nün kurduğu sözde mahkemenin tanıkları

Tanık olarak dinlenen Erhan Doğan, kendisinin işkenceye maruz kaldığını ileri sürdü. FETÖ firarisi Cevheri Güven ve PKK’nın medya organlarında çalışan kişiler de tanık olarak konuşma yaptı. Türkiye Tribunali‘nin internet sitesinde, Ahval gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar da açıklamalar yaptı. Türkiye’yi karalama kampanyasına destek veren firari Baydar, Türkiye’de 79 gazeteci ve medya çalışanının tutuklu olduğunu ve bu kişilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu olmadığını iddia etti. FETÖ’cü Mehmet Baransu ve Ahmet Altan gibi isimlere de değinen Baydar, bu isimlerin tutuklanmalarının insan hakları anlaşmalarına aykırı olduğunu vurguladı. Ardından, Ahval’ın gerçeğin peşinde olan bir haber sitesi olduğunu ve erişim yasağına maruz bırakıldığını ifade etti. FETÖ’nün KHK ile kapatılan Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı’nın Antalya’daki bölge müdürü Tuncar Çetinkaya da, Türkiye aleyhine açıklamalarda bulundu. Terör örgütü FETÖ için “hizmet hareketi” ifadesini kullanan Çetinkaya, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komplo olduğunu söyledi.

turkiye-mahkemesi
Erhan Doğan

FETÖ’nün kurduğu sözde mahkeme Türkiye Tribunali’nin Cenevre’deki oturumları, 24 Eylül tarihine kadar sürecek.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

Benzer gönderiler