Scroll Top

BBC’nin ders kitaplarına konu olacak büyük yalanı

3082

İngiliz medya kuruluşu BBC yayınladığı “Sex in Strange Places” isimli belgeselde Türkiye’ye yönelik bir takım iddiaları gündeme getirdi. Stacey Dooley tarafından hazırlanan ve sunulan belgeselde Suriyeli ve isminin “Fatma” olduğu iddia edilen bir dilencinin hayatı konu edildi.

Belgeselde yer alan iddialara göre Suriyeli savaş mağduru Fatma Halep’ten kaçarak Türkiye’ye sığınmış ve kızı DAEŞ tarafından kaçırılmıştı. Suriyeli Fatma’nın Aksaray çevresinde dilencilik yaptığı ancak dilencilikten topladığı paraların kendisine yetmediğinde de bedenini satmak zorunda kaldığı iddia edildi.

BBC’nin belgeseli çektiği Vakıflar Çarşısı esnafları söz konusu olayı tamamen kurmaca olduğunu ve Suriyeli olduğu iddia edilen kadının Urfa Harran’lı olduğunu ve uzun yıllardır bölgede dilencilik yaptığını belirtti. Vakıflar Çarşısı esnaflarından Veysel Gül konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “BBC’ye konu olan kadının kendisi aslen Urfa Harranlıdır. 20 yıldır bu civarda esnaflık yaptığım için kendisini iyi tanıyorum. Her Ramazan ayında camimizdeki iftar yemeklerine gelir. BBC ona bir miktar para verip, caminin önünde dilendirmeye çalıştılar biz de buna izin vermedik. 50 yaşlarında Arapça, Türkçe ve Kürtçe bilen bir kadındır. O kadını tanıdığımız için çekim yapmalarına izin vermedik ve aramızda bir tartışma oldu. Onların amacı ülkeyi tamamen kötülemek, bizleri küçük düşürmek istiyorlar. Bir vatansever olarak bu duruma kesinlikle müsaade etmedim. 6 ay gelen mevsimlik dilencilerden bu Fatma isimli kişi. Kış geldiklerinde bunun gibi gelen dilenciler memleketlerine dönüyorlar. Aksaray’da köprü kenarlarında kendisini dilenirken defalarca gördüm.”

BCC gelen tepkilerin ardından belgeseli yayından ve sosyal medya adreslerinden kaldırdı. Ayrıca belgesele konu edilen kadının belgeselde sık sık Türkçe konuşup küfürlü ifadeler kullandığı da izleyiciler tarafından belirtiliyor. Belgeselin yapımcısı da bahsi geçen kişinin Suriye’den geldiğine yönelik ellerinde bir bilgi, belge ve kanıt olmadığını belirtti.

 

Benzer gönderiler