Scroll Top

Almanya, Müslüman karşıtlığı ile mücadele önergesini reddetti

almanya müslüman önerge

Almanya’da Müslüman karşıtlığı ile mücadele önergesi Federal Mecliste reddedildi

Almanya’da Sol Parti (Die Linke), meclise “Almanya’da Müslüman karşıtı ırkçılık ve Almanya’da Müslümanlara karşı ayrımcılık” başlığıyla bir önerge sundu. Ancak Federal Meclis Müslümanlara yönelik ırkçılık ve ayrımcılık mücadele önergesini reddetti. Sol Partili milletvekili Christine Buchholz önerge ile ilgili konuşulan oturumda söz alarak, Almanya’da neredeyse her gün bir camiye saldırı düzenlendiğini belirterek,  “Müslümanlara karşı yapılan suçlar gün geçtikçe şiddet içermektedir. Bu gelişmeler alarm vericidir” diye konuştu. Vekil Buchholz, Almanya’da sadece başörtüsü nedeniyle ırkçı saldırıya maruz kalan bir çok kadın olduğuna dikkat çekti ve “Gross Gerau’da bir başörtülü kadın sırf başörtüsü taktığı için saldırıya uğradı ve kimse ona yardım etmedi. Wolfsburg’ta bir imam iki haftada bir ölüm tehdidi almaya devam ediyor. Aşırı sağcı teröristler Müslümanlara karşı nefreti kendileri için itici bir güç olarak görüyorlar. Bunlar AfD’liler tarafından kışkırtılmaktadırlar” ifadelerinde bulundu.

“Camiye botlarla ve köpekleri ile girdiler”

Buchholz konuşmasına, Berlin’deki Mevlana Camisi’ne sabah namazı kılındığı esnada botlarıyla ve köpekleri ile giren Alman polisinin tutumunu eleştirerek devam etti, “Korona yardımı müracaatında usulsüzlük iddiasıyla yapılan bu baskınla ülkedeki dini kurumlar üzerinde potansiyel suçlu algısı yaratılmak istenmektedir. Oysa papazlık yapan bir dostum bana yanlış bir müracaat nedeniyle kiliseye böyle bir baskının tahayyül bile edilemeyeceğini söyledi” dedi.

almanya polis cami

“Müslümanlar günlük yaşamda ayrımcılığa uğruyor”

Sol Partili milletvekili Christine Buchholz, Almanya’da Müslümanların günlük yaşamda ayrımcılığa uğradığını vurgulayarak, “Türk ya da Arap isimli birisi ev bulmakta, iş bulmakta sorunlar yaşıyor. Bu durum, özellikle de başörtülü kadınlar için de geçerli. Kimse inancından dolayı dezavantajlı durumda olmamalı. Hükümetten eyaletlerle beraber Müslüman dini cemaatlerinin devletçe tanınmasını, Ayrımcılıkla Mücadele Yasası’nda reform yapılmasını ve Müslümanlara ilave danışmanlık hizmetleri verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Müslüman karşıtlığı ile mücadele önergesi reddedildi

Federal Meclis, Sol Parti’nin Müslüman karşıtlığı ile mücadele önergesini reddetti. Önergede, dini cemaatlere yönelik eşitsizliğin ortadan kaldırılması, camilerin güvenliğinin iyileştirilmesi, İslam konusunda manevi danışmanlık ve sosyal hizmetler ile diğer dinlerle eşit görülme gibi talepler vardı.

Benzer gönderiler