Scroll Top

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin tecavüzden yargılanmayacak

fransa-icisleri-bakani-hakkinda-acilan-tecavuz-sorusturmasina-takipsizlik-800x450

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin hakkındaki soruşturmaya takipsizlik isteği

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin tarafından 2009 yılında tecavüz iddiası ortaya çıkmıştı. Bu iddiayı öne süren bir kadın, Ocak 2018’de Paris Savcılığı‘na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin hakkında soruşturma açılmıştı. Darmanin, suç duyurusunda bulunan kadın ile bir ilişkisi olduğunu kabul etmiş ancak tecavüz suçlamasını reddetmişti. Savcılık, Şubat 2018’de Darmanin’e yönelik bu suçlamayla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı almıştı. Ancak Paris Temyiz Mahkemesi, 9 Haziran’da soruşturmanın tekrar açılmasına karar vermişti. Paris Savcılığı, Darmanin hakkında tecavüz suçlamasıyla açılan soruşturmada takipsizlik verilmesini talep etti. Darmanin, suç duyurusunda bulunan kadın ile bir ilişkisi olduğunu kabul etmişti. Paris Savcılığı, Darmanin hakkında açılan soruşturmada takipsizlik verilmesini istedi. Darmanin’ın avukatları Pierre-Olivier Sur ve Mathias Chichportich, artık hakimin vereceği kararı beklediklerini ifade etti.

fransa-icisleri-bakani-darmanin-hakkinda-acilan-tecavuz-sorusturmasina-takipsizlik
Fransa İçişleri Bakanı Darmanin tecavüzden yargılanıyordu

Darmanin hakkındaki tecavüz soruşturması sürüyordu

Soruşturma, 2009’da Darmanin tarafından tecavüze uğradığını öne süren bir kadının suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı. Paris Savcılığı, Şubat 2018’de takipsizlik vermiş ancak Paris Temyiz Mahkemesi, 9 Haziran 2020’de soruşturmanın tekrar açılmasını kararlaştırmıştı. Darmanin, suç duyurusunda bulunan kadın ile bir ilişkisi olduğunu kabul etmiş ancak tecavüz suçlamasını reddetmişti.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin İslam karşıtlığı ile gündeme geliyor

Gazeteci, sığınmacı ve göstericilere karşı uygulanan polis şiddetine sessiz kalıyor. Polis şiddetini cesaretlendiren konuşmalar yapıyor. Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Müslümanlara yönelik kısıtlayıcı yaptırımlarıyla gündemden düşmüyor. Fransa, İslam karşıtı ve ayrılıkçı yasa tasarısı ile Müslümanları hedef alarak onlara yönelik baskıyı arttırmak istemişti. Yasa tasarısının kabulünün öncesinde hâlihazırda devam eden bu İslam karşıtı düşmanlık, tasarının kabulünden sonra cami ve mescitlere yönelik saldırılar, kundaklama olayları ile giderek büyüdü. Türk imamları ülkeden gönderdiler. Başörtü yasağı getirdiler. Darmanin, yasa tasarısının “dinlere karşı değil İslamcıların ülkeyi ele geçirme çabasına karşı mücadeleyi hedeflediğini” söyledi. Ayrıca, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen’i, “yeteri kadar İslam karşıtı olmamak”la suçlamıştı. Yabancı ve İslam karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı muhalif liderin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağ kolu olarak görülen Darmanin tarafından bu şekilde suçlanması, sosyal medyada tartışma konusu oldu.