
Trump ve ekibine nefes dahi aldırmayacaklar
ABD’de ABD seçimlerinde Donald Trump’ın yenilgiyi kabul etmesi, Biden taraftarlarını sakinleştirmedi. ABD’nin ünlü finans dergisi Forbes, Trump ve ekibine iş verilmemesi için özel şirketleri tehdit etti. Forbes dergisi internet sitesinde yayınlanan “haberinde” şunları yazdı: “Kronik yalancıların sahtekârlıklarına pirim vermeyin. Beyaz Saray’dan çeşitli aşamalarda bozulmadan itibarlarıyla ayrılan Joe Lockhart, Ari Fleischer ve Jay Carney gibi basın sekreterleri, kişisel yetenekleri ve güvenilirlikleriyle milyonlarca dolar kazandı. Fakat Trump’ın yalancıları aynı altın paraşütü hak etmiyor. İş dünyası şunu bilmeli; Yukarıdaki Trump’ın diğer yalancı arkadaşlarından herhangi birini işe alın, Forbes şirketinizin veya firmanızın bahsettiği her şeyin bir yalan olduğunu varsayacaktır. Bir Trump tweet’ine yaklaştığımız şüphecilikle inceleyecek, tekrar kontrol edecek, araştıracağız. Dünyanın en büyük iş medyası markasının size potansiyel bir dezenformasyon hunisi olarak yaklaştığından emin olmak ister misiniz? Öyleyse işe alın.” New York Barosu da cadı avına katılarak Trump’ın Avukatı Rudy Giuliani’nin atılması için soruşturma başlattı.
Forbes hakaretler ederek tehdit etti
Forbes, Trump’a hakaretler yağdırdığı yazısında onun 40 yıldır yalan söylediğini iddia ederek kendini haklı göstermeye çalıştı: “Kongre baskını yalanlara dayanıyordu. Adil bir seçimin çalındığı bahane edilmişti. Önemli bir yenilginin aslında bir heyelan zaferiydi. Özerk eyalet oylama rejimleriyle ustaca yalıtılmış dünyanın en eski demokrasisinin, hileli bir seçim sistemine sahip olduğu iddia ediliyordu. Sık sık ve hararetle tekrarlanan bu tür yalanlar yangına körükle gitmekti.
Donald Trump’ın başkomutanlıktan baş yalancılığa geçmesi Forbes’u şaşırtmadı: Neredeyse kırk yıldır utanmadan yüzümüze baka baka yalan söylüyor. Bundan daha şaşırtıcı olanı ise: onun adına bu apaçık yalana inanmaya istekli insan sayısının bu kadar fazla olması.”
Dijital çete iş başında
Forbes’da yayınlanan “serbest piyasanın” bütün değerlerini çiğneyen yazı, Donald Trump ve ekibine 20 Ocak’tan sonra sıkıntılı günlerin devam edeceğini gösterdi. Demokratlar, Donald Trump’ın azil edilmesi için bastırırken, Twitter, Facebook, Instagram başta olmak üzere bütün sosyal medya siteleri Trump’ın hesaplarını kapatmıştı. Trump ve destekçilerinin Parler uygulamasına geçmesi sonrası, önce Google, sonra Apple, uygulamayı sildi.
Haber alma özgürlüğü adına terör örgütlerinin propagandalarına göz yuman sosyal medya siteleri, ABD’de yaşanan Kongre baskınını bahane edip “demokrasiyi korumak adına” sansürcülüğe başladılar.
Türkiye’de sadece Kobani kalkışmasında 53 kişinin ölümüne neden olan PKK sözcüsü Selahattin Demirtaş’tan bir özgürlük savaşçısı çıkartan ABD medyası, kongre baskını bahanesiyle Trump ve ekibinin kellesini istiyor.