Scroll Top

2020 Türkiye’nin yılı olacak!

Türkiyenin-yılı

Türkiye’nin geçen yılki kur saldırısının etkilerini, dengelenme sürecinde alınan önlemlerle bertaraf edip yılın üçüncü çeyreğinde büyüme trendine girmesi, iş dünyasının 2020’ye ilişkin beklentilerini güçlendirdi.

Enflasyonun yüzde 25’lerden 10’a indirilmesi, Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz indirimleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın reel sektörün finansmanı için aldığı önlemler ile finansal mimariyi de yeniden şekillendiren hamleleri Türkiye’yi yatırımların adresi haline getirdi.

Jeopolitik risklerin azalması, kurda istikrarın sağlanması, finansman maliyetlerinin gerilemesi ve en önemlisi öngörülebilirliğin artması iş dünyasının 2020’de yatırımlarda gaza baslamasını sağlayacak. Dünyada doğrudan yabancı yatırımların yüzde 13 azaldığı 2018’de bile yabancı yatırımları yüzde 13 artan Türkiye’ye, 2020’de 15 milyar doların üzerinde yabancı sermaye girişi bekleniyor.

Perakende Günleri’nde bir araya gelen sektörün önde gelen oyuncuları, 2020 ile ilgili pozitif mesajlar verdi. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, “Sektörün en az yüzde 10 büyümesini öngörüyoruz” dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu’nun toplantısına katılan iş insanları 2020’ye ilişkin olumlu beklentilere sahip olduklarını ifade etti.

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, ekonomide son çeyreğin daha iyi gittiğine dikkat çekerek, “2020’de de başlangıcın olumlu olacağını düşünüyoruz. 2019’u yönetebilenler 2020’de çok rahat edecekler” dedi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı da yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mehmet Tara da Türkiye ekonomisinin 2020’de 2019’dan daha iyi olacağını vurguladı.

Benzer gönderiler