Scroll Top

FETÖ’nün mahrem imamı serbest bırakıldı

fetonun-mahrem-fetonun-mahrem-imamlari

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından skandal bir tahliye kararı verildi. Sabah gazetesinin haberine göre, FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Alagöz, serbest bırakıldı. “Ömer” kod adlı mahrem imam Alagöz, 14 Aralık 2021’de Gaziantep’te gözaltına alınmıştı. Alagöz, sonrasında İstanbul’a getirildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Alagöz’ün ankesörlü telefon soruşturmasında muvazzaf olarak görev yapan Yarbay Muharrem T.’yi ankesörlü kartla aradığı ve mahrem imamı olduğu tespit edildi. Yarbay Muharrem T. ve Alagöz’ün, 90’lı yıllardan beri örgütle irtibatlı olduğu belirlendi. Yarbay Muharrem T.’de Alagöz ile aynı tarihte Gaziantep Orduevi’nde yakalanmıştı. Alagöz’ün, 90’lı yıllardan beri TSK’daki örgüt üyeleriyle irtibata geçtiğine ilişkin hakkında ifadeler var. Ayrıca kullandığı ankesörlü telefon kartları ve cep telefonlarının HTS analizlerinin karşılaştırılması sonucunda uyumlu olduğu kaydedildi. Bütün bu delillere rağmen, Alagöz’ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılması skandal olarak medyada yer aldı.

fetonun-mahrem-imami-ne-demekYarbay Muharrem T.

FETÖ’nün mahrem imamı hakkında itirafçı beyanı var

FETÖ’nün mahrem imamı Osman Alagöz hakkında itirafçı beyanları var. FETÖ itirafçısı bir şahıs, Alagöz hakkında şunları kaydetti:

“Kurban parası toplardı. Zaman Gazetesi ve Sızıntı dergilerine abone kazandırırdı. Haftalık sohbetlere öğretmenlik ederdi” şeklinde ifadelerde bulunuldu. Şüpheli eski asker Muharrem T. de ifadesinde, “Ortaokulda beni askeri okullara hazırlayan kişiydi. Kod adı ‘Ömer’di. Ağrı’da görev yaptığım sırada başka bir şahısla ziyaretime geldi. Aynı kartla aranan şahısların tamamı ortaokul arkadaşlarımdı. Beraber yapıya ait evlerde ders çalıştığım kişilerdi.”

HTS analizleri uyumlu

FETÖ‘nün mahrem imamı Osman Alagöz’ün serbest bırakılması bir skandal olarak kayıtlara geçti. Çünkü, Alagöz’ün ankesörlü telefon kartı ve cep telefonunun HTS analizleri karşılaştırıldı ve uyumlu olduğu saptandı. Buna göre, cep telefonunun 31 Mart 2012’de saat 20.09’da İstanbul Üsküdar’da baz verdiği, aynı tarihte kullanımındaki 24….33 numaralı ankesörlü kartın Üsküdar’daki 21…..32.. no’lu ankesörlü telefon cihazından kullanıldığı tespit edildi. Bu cihazdan yapılan aramalarda Kara Kuvvetleri’nde görevli Yarbay Muharrem T. ve Astsubay Mustafa A.’nın arandığı belirlendi.

Alagöz, Eylül-Kasım 2012 tarihlerinde Gaziantep’teyken ankesörlü telefon kartından Yarbay Muharrem T. ile bir araya geldi. Soruşturma kapsamında Muharrem T.’nin ankesörlü telefon kartından 2012-2013 yılları arasında Kahramanmaraş, Erzurum ve Gaziantep’ten 5 kez arandığı kaydedildi. Muharrem T.’nin, 3 tane ankesörlü karttan da İstanbul, İzmir ve Gaziantep’ten 2012-2013’te 7 kez arandığı tespit edildi. Alagöz ve Muharrem T.’nin 2013’te Ağrı ve Ankara’da bir araya geldikleri de HTS analizlerinden anlaşıldı.

Alagöz’üni “Edebistan” adındaki bir internet sitesine röportaj verdiği, kendisini “Sızıntı Dergisi yazarı” olarak tanıttığı belirtildi. Ayrıca, “Milli Mücadelede Kınalı Eller”, “Bir Leyla Düşlemesi”, “Kekik Kokulu Sevda” isimli kitapların yazarı olduğu, bu kitapların da örgüte ait yayınevlerinden çıkarıldığı ortaya çıktı. 

15 yıla kadar hapsi isteniyordu

Osman Alagöz ve Yarbay Muharrem T. hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede, 90’lı yıllardan 2012-2013’e kadar örgüt ile irtibatı olan, ancak bu konuda beyanda bulunmayan Yarbay Muharrem T. hakkında:

“Aradan geçen 20 yıllık süre zarfında FETÖ‘nün mahrem yapılanmasında ‘öğrenci’ konumunda bulunan bir şahısla hiçbir şekilde iletişime geçilmemesinin örgüt içi işleyişe ve ‘mahrem imam’, ‘öğrenci’ ilişkisine aykırı olduğu, verdiği bilgilerin örgüt üyelerini deşifre edecek nitelikte olmadığı…” şeklinde değerlendirme yapıldı. 

 

 

Benzer gönderiler