Scroll Top

Belediyeler deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu

ıkujhygtrfedws

12 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin 4 yanından afet bölgelerine yardımlar yola çıktı. Deprem bölgelerinde görev alan bazı il ve ilçe belediyeleri:

Konya Büyükşehir Belediyesi

Hatay’da yaklaşık 740 araç ve 2.700 personelle çalışıyor. 305 TIR yardım malzemesi Hatay’a ulaştırıldı. Hatay’ın su sorunu çözüldü, ana isale hattındaki arızalar giderildi. 2 kuyu devreye alındı ve sokak çeşmeleri yerleştirilmeye başlandı. Her gün 23 bin civarında ekmek çıkarıyor 16 bin depremzedeye ve sahadaki ekiplere üç öğün sıcak yemek dağıtılıyor. 50 TIR un gönderimi ile hayvanlar için 10 TIR besi ve süt yemi gönderimine başlandı. 487 adet konteynerin bulunduğu 3 etaplık, çocuk alanı ve sosyal tesis alanı bulunan konteyner kent yerleşkesinin altyapısı tamamlandı ve ilk konteynerler konuldu. 278 tuvalet ve 48 duş yapımını tamamlandı. AFAD çadırlarının pis su bağlantıları yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

408 personel, 208 araç ile tüm deprem bölgesinde çalışıyor. 3 bölgede konteynerden geçici barınma alanı kurulumu gerçekleştirmek üzere; 100 konteynerin yer alacağı birinci bölgede altyapı çalışmalarını tamamladı. Yardımların ulaştırılmasını sağlamak için Hatay’ın her bölgesine gidilmek üzere her gün ortalama 150-200 kamyon çıkış yapıyor. Seyyar tuvaletler kurulması, çadır ve konteyner kentler oluşturulması ve ilaçlama işlemlerine de devam ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Deprem bölgesinde 280 personel, 217 araç ve iş makinası görev alıyor. Konteyner kentlerin altyapısında kullanılacak olan beton bordür taşları ile yüklü 5 kamyon Adıyaman’a gönderdi. Alt ve üst yapı, su temini, cenaze hizmetleri ve temizlik hizmetleri gibi her türlü ihtiyacın giderilmesine yönelik bölgede çalışma yürütülüyor. Özel durumlar da atlanmıyor, çölyak hastası depremzedelere glütensiz ürünlerden oluşan gıda kolileri ulaştırıldı.

Bahçelievler Belediyesi

40 kişiden oluşan arama-kurtartma ekibi, çadırlar ve profesyonel arama kurtarma malzemeleri; 13 araçtan oluşan iş makinaları ve kamyonları, mimar ve mühendislerden oluşan 12 kişilik teknik personel deprem bölgesine sevk edildi. İhtiyaç malzemelerinden oluşan 68 TIR deprem bölgesine gönderildi. Bin metrekarelik mobil çadır ile 30 bin kişilik yemek pişirme kapasitesi olan mutfak araç ve gereçlerinin ile aşevleri için 42 kişilik ekip Hatay’a gönderildi.

Fatih Belediyesi

51 tırla 1 milyonu aşkın ihtiyaç malzemesi ve 207 bin 660 su deprem bölgesine gönderildi. Bölgede 150 personel, 37 arama-kurtarma ekibi ile 35 iş makinesi görev aldı. Belediyenin 2 çorba ve yemek aracı da depremzedelere yemek servisinde bulunuyor.

Zeytinburnu Belediyesi

56 araç, 127 personel, 77 yardım tırı deprem bölgelerine sevk edildi. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde günlük 6 bin kişiye kadar sıcak yemek hizmeti veren mobil mutfak tırı iş makinaları ve portatif wc hizmet veriyor.”

Üsküdar Belediyesi

Bölgeye 100’den fazla personel ve mobil aşevi sevk edildi. İlk etapta 100 adet seyyar tuvalet ve lavabo üretilerek İskenderun’a götürüldü. Mobil veteriner aracı Vetbüs deprem bölgesine gönderildi. Depremzede öğrencilerin eğitimleri için 500 adet dizüstü bilgisayar gönderildi. İçinde oyun parkı, otopark, kreş, yemekhane, sağlık ocağı, çamaşırhane, kütüphane ve çok amaçlı salon ile 500 konteyner kurulumu 1 aya bitmek üzere başladı.

Beykoz Belediyesi

330 personel, 71 iş makinesi ve araçla görevlendirildi. Hatay’da 106 bin 500, Malatya’da ise 42 bin 300 kişilik sıcak yemek ikram edildi. Mobil çorba aracı köyleri dolaşarak 11 bin 200 çorba dağıttı. İlçeden toplanan 142 tır ve kamyonluk insanı yardım afet bölgesine gönderildi. Ekipler 12 araçla temizlik işlerini yürüterek sokakları temizliyor. Hatay’a 4 adet mobil tuvalet ve 6 adet duş sevk edildi. Kuaförler de günlük hayatın devamı için çalışıyor.

 

Benzer gönderiler