Scroll Top

FETÖ’nün siyasi ayağını merak edenlere

fetonun-siyasi-21-soruda-fetonun-siyasi-ayagi

22 Haziran akşam saatlerine doğru sosyal medyada bir haber yayıldı. Darbe girişimine katılan Harbiyeli askeri öğrencilerin tahliye edildiğine dair haber, FETÖ’cü haber siteleri ve örgüt mensupları tarafından dolaşıma sokuldu. Çok geçmeden iddiaların gerçek olduğu, Yargıtay’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yargılamalarda Sultanbeyli dosyası kapsamında müebbet hapis cezası verdiği 71 askeri öğrenci hakkındaki kararı bozduğu anlaşıldı. Aynı gün, gece saatlerinde Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu yakınlarının sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar tahliyelerin doğru olduğunu ispatladı. Darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, oğluyla çekildiği fotoğraflarını yayınlıyor ve “mücadelesinin tüm tutuklular çıkana kadar devam edeceğini” bildiriyordu. 22 Haziran’ı takip eden günlerde “FETÖ’nün siyasi ayağı” kelime öbeğini ağzından düşürmeyen muhalefetten FETÖ’cülere destek aktı.

fetonun-siyasi-21-soruda-fetonun-siyasi-ayagi

Muhalefetin kucakladığı Melek Çetinkaya kim?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Melek Çetinkaya ve oğlu Taha Furkan Çetinkaya’yı makamında ağırladı. Çetinkaya’yı bağrına basan Kılıçdaroğlu’na; sık sık KHK’lılara sahip çıkmasıyla gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Ankara Milletvekili Haluk Koç gibi isimler de eklendi. CHP’nin yanı sıra, FETÖ’nün meclisteki temsilcisi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da Çetinkaya ve diğer askeri öğrencilerin tahliyesine sevinen isimlerden. Hatta İYİ Partili Usta, tıpkı Kılıçdaroğlu gibi Çetinkaya ailesini bizzat makamında ağırladı. 

Melek Çetinkaya, katıldığı televizyon programında FETÖ’yü öven açıklamalar yapmıştı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için “terörist diyemem” şeklinde konuşan Çetinkaya;

“Benim komşularım oldu mesela cemaatten (FETÖ’den). Ben tertemiz insanlar olduğunu düşünüyorum.” demişti. Çetinkaya, uzun süredir FETÖ’cü medya ve muhalefetin de desteğiyle kamuoyunu 22 Haziran’da yapılan skandal tahliyelere hazırlıyordu. Cezaevindeki FETÖ’cülerin annelerinin ağladığı görüntüler; 15 Temmuz’un bir kumpas, ceza alanların ise aslında masum olduğu algısını yaratmak için sık sık servis edildi Çetinkaya ve diğer FETÖ tetikçileri tarafından.

fetonun-siyasi-21-soruda-fetonun-siyasi-ayagi
Melek Çetinkaya

Muhalefet hakkında iyimser olacaksak, bu açıklamaları unuttuklarını düşünebiliriz. Ancak, muhalefetin FETÖ’ye olan desteğini “unutkanlıkla” açıklamaya çalışmak biraz zor, çünkü Çetinkaya oğlu tahliye olduktan sonra da FETÖ lehine açıklamalar yaptı.

“Suçu ve suçluyu övmek” suçundan cezaevine giren Çetinkaya, yaşadığı süreci KHK TV’ye anlatırken, geçmişteki açıklamalarını üzerine ekleyerek yineledi. Hiç pişman olmadığını söyleyen Çetinkaya, cezaevinde beraber kaldığı FETÖ’cü isimlerin aslında terörist olmadığını iddia etti. Çetinkaya, FETÖ’den ceza alan koğuş arkadaşlarını savunarak, “Cemaatten tanıdığım insanların terörist olduğuna inanmıyorum.” dedi.

Çetinkaya’nın öve öve bitiremediği isimlerden biri Kerime Yıldırım. Darbe girişiminin kritik isimlerinden eski pilot üsteğmen Yıldırım, kara yoluyla darbe girişimine katılamayan darbecilerin pilotluğunu yaparak taşınmasını sağladı. Yıldırım, darbenin en kritik noktaları olan TRT binası, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı ve Atatürk Havalimanı’na FETÖ’cü askerleri taşıdı. Son olarak da tüm gece halka ateş eden darbecileri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kurtarmaya gitti. Yüzlerce insanımızı şehit eden askerleri gece boyunca taşıyan, sabaha karşı hiçbir şey olmamış gibi Yalova’daki birliğine dönen Yıldırım, Çetinkaya’nın “karıncayı bile incitmez” dediği insanlar arasında yer aldı.

fetonun-siyasi-21-soruda-fetonun-siyasi-ayagi

Muhalefetin ikiyüzlülüğü

Tahliye kararının ardından FETÖ medyası Kronos’a konuşan Melek Çetinkaya, Hani 15 Temmuz’u unutturmayacağız diyorlar ya ben de onlara bu utancı unutturmayacağım. Murat’ın ve Ragıp’ın adını Hava Harp Okuluna yazdırmadan benim mücadelem bitmeyecek.” şeklindeki ifadeleriyle de “evladına kavuşmayı bekleyen masum anne” maskesinden sıyrılıp gerçek amacının FETÖ’yü aklamak olduğunu bir kez daha ispat etti.

Bu cümleleri kuran kişinin, Türkiye’nin ana muhalefet partisinin Genel Başkanı tarafından ağırlanması skandal bir haber olsa da artık ne yazık ki şaşıramıyoruz. 15 Temmuz 2016’da halk darbe girişimine karşı direnirken Kemal Kılıçdaroğlu, TV başında olanları seyretmiş ve daha sonrasında yaptığı “kontrollü darbe” açıklamalarıyla da FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmüştü. Akabinde de sürekli FETÖ ile aynı dili konuşan Kılıçdaroğlu, “siyasi cinayetler” ve “kayıp silahlar” iddialarında da FETÖ’yü taklit etmekten ileri gidemedi. Siyasetin diğer isimlerinin yanı sıra, medya alanından da “aydın” olduğunu iddia eden kişiler, Harbiyelilere sahip çıktı.

fetonun-siyasi-21-soruda-fetonun-siyasi-ayagi

Muhalif kişiliğiyle tanınan Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Yazgülü Aldoğan, Harbiyeli askeri öğrencileri aklamaya çalıştı. Üstelik, firari FETÖ yöneticisi Ali Yurtsever’in programında…

“Onlara kimse sahip çıkmadı, gencecik çocuklar işkenceye maruz kaldı, o gece nasıl korktular, o gece nasıl şaşırdılar…”

Muhalif isimlerin, teröristler söz konusu olduğunda takındığı hümanistçe tavrı ve merhameti bugüne kadar gerçek mağdurlar konusunda gösterdiğine hiç şahit olmadık. “Gencecik çocuklar” diye mağdur göstermeye çalıştıkları darbeci askeri öğrencileri savunan isimlerin hiçbiri, şehitlerimiz hakkında aynı duyarı göstermedi.

Darbeciler tarafından şehit edildiğinde henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım, 16 yaşında şehitlik mertebesine ulaşan Abdullah Tayyip Olçok, naaşı tanınmaz hale geldiği için kimliği ancak DNA ile tespit edilebilen 16 yaşındaki şehidimiz Engin Tilbaç ve 20’li yaşlarında hayatının henüz baharında olan onlarca şehidimiz…

Hiçbiri, muhalefet isimlerin sözde hümanistliklerine nail olamadı.

Muhalefet partileri Türkiye’de sadece siyaset yapmıyor: Bizzat yaşadığımız tarihi tekrar yazarak katilleri değiştiriyor. Sonra mağdurları görmezden gelip, zalimleri mağdur ilan ediyor.

Sahi FETÖ’nün siyahi ayağını merak eden aynı muhalefet değil miydi?

Benzer gönderiler