Scroll Top

Macron’un maskesi düştü

Macron-un-karikaturunu-cizdi-gozaltina-alindi

İşte Macron’un ikiyüzlülüğü!

Fransız polisi Paris’te üstünde Macron’u eleştiren bir karikatür olan kamyonet durdurdu. Aracın camlarını kıran polisi kamyonet sahibini “Cumhurbaşkanına hakaretten” gözaltına aldı. Fransa’nın başkenti Paris’te Fransız polisi ,Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un karikatürü ile kaplı bir kamyonu durdurdu. Kamyonet sahibini önce dışarı çıkması için uyardı. Şoför kapıyı açmayınca polis kamyonetin camını kırarak içeride bulunan kamyonet sahibini dışarı çıkardı. Polisi Macron’un karikatürünü gerekçe göstererek kamyonet sahibini “Cumhurbaşkanına hakaretten” gözaltına aldı. İslam’a ve Müslümanlara yapılan hakaretleri “düşünce özgürlüğünü” gerekçe göstermişti. Bu tavrını meşrulaştırmaya çalışan Fransa’nın küstah Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un maskesi düştü.

Macron-un-karikaturunu-cizmek-de-ifade-ozgurlugu-degil-mi
Macron’un karikatürünü çizmek de ifade özgürlüğü olmuyor mu?

Macron’un karikatürünü çizdi, gözaltına alındı

Hz. Muhammed’e yönelik alçakça karikatürler yayınlandığında, bunu kınayamayacağını söyleyip “Her zaman yazma, düşünme ve çizme özgürlüğünden yanayım” açıklamasını yapan Macron, kendi karikatürünü çizen kişiyi “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına aldırttı. Macron’un ikiyüzlülüğünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren olay Fransa’nın başkenti Paris’te meydana geldi.  Macron, “Her şeyin karikatürü yapılabilir” demişti. Camileri ardı ardına kapatan, Müslümanlara yoğun baskılar yapan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron, daha önce İslam’ı hedef alan karikatürlerin ifade özgürlüğü olduğunu iddia etmişti. “Her şeyin karikatürü olabilir” demişti. Ancak düşünce ve ifade özgürlüğü adı altında İslamiyet’e hakaretler yönelten Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kendisini Nazi lideri olarak gösteren afişlerin 4 metreye 3 metre büyüklüğündeki iki ilan panosuna asılması üzerine temmuz ayı sonunda Flori’ye karşı dava açmıştı.

 

Hz. Muhammed’in karikatürü olunca öyle, Macron’un karikatürü olunca böyle!

Müslümanlara yönelik söylemini eleştiren iki makaleyi yayından kaldırtan Macron, ülkesinin gösteri ve basın özgürlüğü konusunda son derece toleranslı olduğunu da söyleyerek “Biz Macaristan ya da Türkiye değiliz. Kimse bizim otoriter bir ülke olduğumuzu söyleyemez. Yakın dönemde bizim kadar ifade özgürlüğünü savunan ülke olmadı” ifadesini kullandı. Fransa mahkemesi de 2019 yılında iki adamı Macron’un maskotunu ateşe verdikleri için mahkum etmişti. Siyonistleri eleştirmenin suç sayıldığı ülkede ayrıca 11 kişi de İsrail ürünlerini boykot etmelerinden dolayı suçlu konumundaydı. Fransa’da cumhurbaşkanına hakareti 2013’teki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  feshetmişti. Ancak bu suçlama, ifade özgürlüğüne saldırı olarak algılanıyor.

 

Benzer gönderiler