Scroll Top

Yunanistan, Gümülcine Müftüsü’ nü hedef alıyor

Yunanistan-gumulcine-muftusunu-hedef-aldi

Yunanistan, Gümülcine Müftüsü’nü hedef aldı

Yunanistan, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif‘e, göreve geldiği günden beridir çeşitli sebeplerden dava açıyor. Kendini Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adayan Şerif’e 31 yılda çeşitli bahanelerle 8 dava açıldı. Şerif, “Papaz, haham dini kıyafetleriyle gezerken ben cübbemle gezemiyorum.” açıklamasını yaptı. Şerif, ömrünü Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adadı. Batı Trakya’da baskıların, haksızlıkların ve ayrımların en üst aşamaya geldiği 1980’li yıllarda, İbrahim Şerif azınlığın hak arama mücadelesinde her zaman yer almıştı. Yunanistan, 31 yıldır müftülük görevine devam eden Şerif, şimdi de adalet için verdiği mücadele sebebiyle suçladı.

Şerif geçen ay yaptığı açıklamada, “Sünnet için verilen mevlit törenine katıldım. Birkaç ay sonra bir celpname geldi. Toplu sünnet mevlidine katılmam makam gaspı kabul edilerek hakkımda dava açılmış. 2017’de şahsıma açılan dava pandemi nedeniyle ertelendi. 5 yıl sonra gelen yeni celpnamede 7 Ekim 2020’de Selanik Bidayet Mahkemesine gitmem gerektiği yazıyordu. Dava nedeniyle önümüzdeki ay mahkemeye gitmem gerekiyor.” ifadelerinde bulunmuştu.

Yunanistan-gumulcine-muftusu-ibrahim-serife-haksiz-dava
Yunanistan, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’e dava açtı

Yunanistan’dan Gümülcine Müftüsü’ne 80 gün hapis cezası

“Bu mahkemeden sonra uzun yıllar beni mahkemeye vermediler. 2017’de yaşadığım son olay başta olmak üzere hakkımda 7-8 dava açtılar. Sünnet törenine katılmam, cuma namazı kıldırmam gibi nedenlerle davalar açtılar. Cuma namazı kıldırdığım için de 80 gün hapis cezası aldım. Gümülcine Müftülüğü’nde sosyal medya hesabımız var diye de dava konusu oldu. Önümüzdeki günlerde onun mahkemesi var.” açıklamalarında bulunan Şerif’e “makam gaspı” suçlamasıyla açılan yasadışı dava, şu anda Selanik’te görüşülmeye başlandı.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Makam gaspı, müftü olmadığın halde müftü gibi davranmaktır. Bize bu suçu isnat ediyorlar. Diğer bütün din adamları istediği gibi giyinirken ben cübbeyle gezdim diye makam gaspı suçu işlediğimi öne sürüyorlar. Burada müftüler halk tarafından seçiliyor. Buna rağmen Yunanistan bizi hala tanımıyor. Seçilen müftülere gözdağı vermek, korkutmak için sürekli dava ediyorlar. Batı Trakya’da, yıllardır Türklere müdahaleci uygulama ve baskı politikaları uygulanıyor. 1923 Lozan Antlaşması’na aykırı olarak Yunanistan, Batı Trakya’daki Türk azınlık haklarına yıllardır müdahale ediyor.

 

 

Benzer gönderiler