Scroll Top

Leonardit yüzyılın madeni ve Türkiye dünyada 2’nci

Leonardit, hem tarımda hem hayvancılıkta hem de endüstriyel sanayi de kullanılabilen bir maden.

Leonardit nedir?

Leonardit, hem tarımda hem hayvancılıkta hem de endüstriyel sanayi de kullanılabilen bir maden. Ayrıca oluşumunu milyonlarca senede tamamlıyor. Bitki ve hayvan atıklarının hava alarak çürümesi sonucu meydana gelir. Eğer hava almadan çürürse kömür oluyor. Bu maden, dünyada en çok 2 yerde çıkıyor ve bu ülkelerin 1’ncisi Rusya, 2’incisi Türkiye.

Leonardit hangi alanlarda kullanılıyor?

Leonardit sayısız alanda güvenle kullanılabilen bir maden. Hayvancılıktan, cilt sağlığına kadar şampuan, sabun, cilt kremleri gibi birçok alanda kullanılabiliyor. Bu maden, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen’de çıkarılıyor ve “yüzyılın madeni” diye tanımlanıyor. Dünyadaki en büyük Leonardit maden rezervi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulundu. Bu madde 2019 yılına kadar enerjide kullanılıyordu ancak çok doğru bir kararla enerji alanında satışı durduruldu. Çünkü kömürün bir önceki hali olsa da enerji düzeyi aslında kömür kadar yüksek değil ve dolayısıyla bu alanda çok da verimli değil. Ancak içerdiği zengin mineraller sayesinde mükemmel bir toprak düzenleyici.

Maden, çeşitli işlemlerden geçirilip toprağın tam da ihtiyacı olduğu şeyi veriyor ve böylece tarım arazilerinin verimliliği ciddi şekilde artıyor. Ar-Ge çalışmaları Konya Ovasında yapıldı. Toprak çok verimli hale geldiği için hem ürün kalitesi arttı, hem erkenci ürün alınabildi, hem de bir senede ikinci hasat yapılabildi.

Elbistan’da keşfedilen halihazırdaki rezervin sadece 13’te 1’i Türkiye’nin bütün tarım arazilerinde kullanılması için yetiyor. Dünyada birçok ülkede kullanılıyor. Özellikle Amerika’da, doktorların reçeteyle leonarditten yapılan hapları verdiği biliniyor. İnsanlardaki bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gözlemleniyor.

Benzer gönderiler