Scroll Top

FETÖ elebaşının yeğeni itiraflarına devam etti

selahaddin-gulen

MİT operasyonuyla yakalanmıştı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla yakalanan Selahaddin Gülen’in yargılanması devam ediyor. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni olan Gülen, 18 Kasım tarihinde ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı” suçlarından yakalama kararı bulunan Gülen, 4 Haziran’da yakalanarak tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Gülen’in, örgütteki üst düzey birçok isimle de bağlantısı var. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, örgüte dair bildiği her şeyi anlattığını iddia eden FETÖ elebaşının yeğeni Gülen, örgütle bağlantısı bulunan 212 kişiyi teşhis ettiğini söyledi.

selahaddin-gulen

FETÖ elebaşının yeğeni hakkında iddianame tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Selahaddin Gülen hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırladı. Gülen ve avukatı, duruşma salonunda yerlerini aldı. Kendisine söz hakkı tanınan Gülen, ABD’de kaldığı süreçte amcası ve örgütün elebaşı Fethullah Gülen’i ziyaret ederek sohbetlerine katıldığını, evlenmek için Türk pasaportu ile Kenya’ya gittiğini ve burada yakalandığını anlattı.

FETÖ elebaşının yeğeni Gülen, ABD’nin New Jersey eyaletinde çalıştığı okulun yönetici ve müdürlerinin örgüt üyeleri olduğunu belirterek, isimlerini verdi. Örgütün ABD’deki yapılanması hakkında da itiraflarda bulunan Gülen, birçok örgüt üyesinin adını verdi.

“Kaçak değilim”

Gülen, örgütte yönetici olduğuna dair iddiaları reddederek, örgüt içerisinde kendi üstünde çalışan birçok kişinin üyelikten yargılandığını ifade etti. Hakkında hazırlanan iddianamede yer alan yurt dışında kaçak olarak kaldığı yönündeki iddialara ise cevap veren Gülen:

“Ben ABD’ye 2015 yılında Green Card ile gittim. Kaçak kalmadım, kaçak olsam Kanada ya da ABD’ye sığınma başvurusunda bulunurdum. Kenya’ya bile Türk pasaportumla gittim. Kaçak olsam burada bulunan paramı yurt dışına götürürdüm, ben götürmedim ve burada bıraktım.” şeklinde konuştu.

ByLock itirafı

FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen, örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock’u kullandığını ve programı ağabeyi Mehmet Mezher Gülen aracılığıyla aldığını ve yalnızca onunla mesajlaştığını ileri sürdü. Ayrıca, Bank Asya hesabı hakkında da talimat üzerine para yatırmadığını iddia etti.

“Soyadımın “Gülen” olması…”

Örgütün hiyerarşik yapılanmasında bulunmadığını iddia eden Selahaddin Gülen:

“Aksaray Üniversitesi’nde okurken ev ağabeyliği yaptım. O dönemde ‘Osman’ kod adını kullandım. Çünkü insanlar benden çekiniyordu. Hayatımdaki en büyük handikap soyadımın ‘Gülen’ olmasıydı.” ifadelerini kullandı.

“212 kişinin ismini verdim”

Gülen, örgüte dair bildiği her şeyi anlattığını, örgütle ilişkili 212 kişinin adını verdiğini söyledi ve etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanık Gülen’in avukatının beyanlarını da dinledikten sonra eksik evrakların giderilmesine, dosyada yer alan İngilizce raporların çevirilerinin yapılmasına ve Selahaddin Gülen‘in tutukluluğunun devam etmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

Benzer gönderiler