Scroll Top

FETÖ elebaşının tansiyonunu normale döndürenler aramızda

FETÖ elebaşının

16 Temmuz’un ilk saatleri… Kameralar açık, yaşlı bir adam oturduğu koltuktan kalkmaya çalışırken tekrar koltuğa oturuyor. Oturuyor ancak etrafında bir panik, doktoru geliyor “dinlenin oturarak cevap verin” diyor panikle. FETÖ elebaşının darbenin hemen ardından ABD’de uluslararası medya kuruluşlarının muhabirlerine verdiği röportajda herkesin hafızasında kazınan bu görüntü bizi mutlu etti. Darbe başarısız olmuş, FETÖ elebaşı ve sapkın takipçileri yenilmişti. İstanbul ve Ankara’da 250 insanın şehit olduğu, binlerce insanın yaralandığı, Türkiye’de ve Dünyada milyonlarca insanın şaşkınlıkla izlediği bir kahramanlık destanı yazılmıştı. Buna bağlı olarak FETÖ elebaşının çökmesi de son derece normaldi. Milletin zaferini taçlandıran bir görüntüydü ve insanları mutlu etmesi son derece doğaldı.

FETÖ elebaşının söylediklerine inananları ne yapacağız?

Ancak bugün aradan geçen 6 yılda yaşadıklarımız, o gün FETÖ elebaşının yaptığının hayatının çok büyük bir bölümünde yaptıklarıyla paralel olarak numara olduğunu, kendisini acındırmak isteyen sinsi bir suçlunun mağduriyet oyunu olduğunu gösteriyor. FETÖ elebaşı ayılıp bayıldığı ve sık sık “ben yaşlı bir adamım, Türkiye’ye yollarsanız hastalığım ilerler ölürüm” cümleleriyle pekiştirdiği o röportajında, Türkiye’ye yönelik çok sayıda iftirada bulundu. Bugün, maalesef geldiğimiz noktada o gün söylediği ve deli saçması olarak kabul edilen pek çok iddiasının ülkemizdeki geniş halk kitleleri arasında kabul edildiğini görebiliyoruz.

FETÖ hizmetkarları sorunu

Bu noktaya nasıl geldiğimize dair çokça gerekçeler öne sürülecektir. “Masum insanların mahkûm edilmesi, örgüt yöneticilerinin kaçması, darbeye dair kafalarda soru işaretleri olması, siyasi ayak komisyonunun bir türlü kurulamaması, kayıp silahlar, SADAT, Bankasya meselesi… vs. vs. vs.”  Bu gerekçelerin hepsinin FETÖ tarafından dolaşıma sokulduğunu yüzlerce yalanla desteklendiğini hatırlatmak ise bir fayda vermeyecek bazı kesimler için. Çünkü onların asıl derdi darbenin başarısız olması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devrilmemesi. O nedenle darbe gerçekleştiğinde insanların sokağa çıkmaması için sosyal medya hesaplarından mesaiye başladılar. Halkımızı sokağa çağıran imam ve müezzinlerin dövülmesi, dövenlerin yargılandığı mahkemelere onlarca muhalefet partili milletvekilinin destek vermek için katılmasının nedeni de bu… Darbenin başarılı olmasını istemeleri… O nedenle aradan geçen 6 yılda 15 Temmuz’da şehit olanların geride bıraktıklarını, FETÖ’nün kamuda kumpas kurup hayatlarını zindan ettiği memurları, askeri okullarda FETÖ’cülerin baskısı nedeniyle ayrılmak zorunda kalan gençleri ya da vatanı için mücadele eden uyduruk sağlık raporları ile görevlerinden ayrılmak zorunda kalan vatansever subayları konuşmadık. Bugün CHP’nin başını çektiği ve içinde dindar camianın bazı önemli isimlerinin de olduğu büyük bir koalisyon FETÖ’cüleri darbe yapamadıkları için mağdur ilan etmekte. Bu sorun en az darbenin kendisi kadar çözülmeyi bekliyor. Çünkü Türkiye bu zihniyeti hak etmiyor.

Orhan Aydın

 

Benzer gönderiler