Scroll Top

FETÖ içinde kopan fırtına dinmiyor

feto-kavga-feto-para-kavgasi

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının kendi aralarındaki çekememezlik ve düşmanlık had safhaya çıktı. Örgüt içi fikir ayrılıkları, güvensizlikler ve cepheleşmelerin giderek derinleşmesinin bir sonucu olarak FETÖ’cüler sürekli kavga ediyor. Öyle medeni üslup takınarak yapılan bir tartışma da söz konusu değil; baya baya küfür, hakaret ve tehditlerin havada uçuştuğu, okumasının da izlemesinin de rahatsızlık verdiği kavgalara şahit oluyoruz. Kaçtıkları ülkelerde sürdükleri rahat yaşamın batmasından mıdır bilinmez, geçtiğimiz günlerde İsveç’teki FETÖ firarileri birbirine girdi. İsveç’e firar eden Muhammed Şaban ve Mehmet Can Seyhan, birbirlerini “çocuk tacizi”yle suçladılar. Aynı şekilde, İngiltere’ye kaçan FETÖ’cü İhsan Yılmaz’ın eşi Arzu Yılmaz ise örgütün sosyal medyadaki tetikçilerinden Aslı R. Topuz’a küfretti. Kendilerini her fırsatta “aydın” ilan eden örgüt mensuplarının tartışmalarındaki seviyesizlik, rezilliklerini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Çocuk tacizi skandalı patlak verdi

Twitter’da “isvec_imami” rumuzunu kullanan Mehmet Can Seyhan, FETÖ’cüler tarafından son günlerde karalanıyor. Hakkında “dolandırıcı ve şantajcı” olduğu iddiaları sosyal medyada dolaşan Seyhan, Muhammed Şaban ile kavga etti. Şaban’ın anlattığına göre Seyhan, Şaban’a ve küçük yaştaki oğluna ağır hakaretler etti. Şaban’ın Seyhan hakkındaki iddiaları ve olayın tüm detayları şu şekilde:

 

Seyhan ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Şaban’ın oğlunu taciz etmediğini, üstelik Şaban’ın kendisine borcu olduğunu ileri sürdü. Tartışma o kadar büyüdü ki örgüt mensupları Şaban’ın haklı bulanlar ve Seyhan’ı savunanlar olarak ikiye ayrıldı. KHK ile ihraç edilmiş firari hâkim Ramazan Faruk Güzel de tartışmaya dahil olarak Seyhan’ın bu tarz vukuatlarının daha önce de yaşandığını, Seyhan’ın taciz ettiği çocuğun psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Bunun üzerine Seyhan öfkelenerek Güzel için “erkek çocukları üzerine cinsel fanteziler kurgulayan pedofili sapık” şeklinde ifadeler kullandı. Mide bulandıran tartışmada firari FETÖ tetikçisi Emre Uslu da Şaban’ın paylaşımını RT’leyerek Şaban’a destek oldu. Tartışma sayesinde ortaya çıkan en korkunç gerçek ise küçük bir çocuğu taciz ederek psikolojisini bozduğu iddia edilen Seyhan’ın, 9-16 yaş aralığındaki çocuklara yazılım kursu veriyor olması.

FETÖ tetikçisi kadınlar birbirine girdi

Bu hafta örgüt içinde yaşanan ikinci kavga ise FETÖ’cü İhsan Yılmaz’ın eşi Arzu Yılmaz’ın Aslı R. Topuz hakkında “o….” demesiydi.

 

Topuz, örgüt içerisinde çok tartışılan bir isim. Gerçek adının Kamuran Tıbık olduğu iddia edilen Topuz, firar ettiği Kanada’da yaşıyor. Eşinin de örgüt mensubu olduğu ve tutuklu olarak cezaevinde kaldığı söylenen Topuz, yazılarında kullandığı dil nedeniyle örgüt içerisinde sık sık eleştiriliyor. Kendisini “entelektüel” olarak tanımlayan Topuz’un küfürsüz veya bel altı konuşmadığı bir paylaşımı neredeyse yok.

feto-kavga-feto-para-kavgasiTopuz, “Zeyd” kod adlı Tuncay Opçin ve Adem Yavuz Arslan gibi isimlerden de destek görüyor. Daha önce örgütün Yalova il imamı Tayfun Tuna’ya “y.vşak” diyerek hakaret etmişti.

İngiltere’de firari durumda olan Arzu Yılmaz ise bukalemun gibi sürekli renk değiştiren bir isim. Türkiye’de yaşarken başörtülü olan ve muhafazakâr bir görüntü veren Yılmaz, İngiltere’de kendisine seküler bir kimlik yarattı.

feto-kavga-feto-para-kavgasi

Yılmaz, kimi zaman Gezi destekçisi, kimi zaman da DHKP-C’li ve PKK’lı kılığına bürünüyor.

feto-kavga-feto-para-kavgasi

Yılmaz, Topuz için ayrıca “şiştik artık, konu bu kadın da değil, ona alanı açan güruh.” dedi. Yılmaz’ın bahsettiği kişiler arasında yer alan Tuncay Opçin, Topuz için “Aslı R. Topuz’u susturmak, yazmasını engellemek en çok kime yarar? Saray’a, AKP’ye, Ergenekon’a. Getirdiği eleştiriler son derece sağlam temellendirilmiş ve reddedilemeyecek argümanlar içeriyor.” ifadeleriyle sahip çıkmıştı. Ayrıca, Tayfun Tuna ile olan kavgasında da Topuz’u desteklemişti. Opçin, yine Topuz’u savunarak şunları yazdı:

Aslı Topuz’a vasat akademisyen hakaret etmiş. Üstad’ın güzel bir sözü vardı: Mücadele-i bi’l huruf mümkün olsaydı, mücadele-i bi’s-suyufa müracaat etmeyeceklerdi. Çapları yetmeyince hakaret ediyorlar.”

Örgütün yönetim kadrosuna muhalif isimlerden Önder Aytaç da Topuz’u sevmeyenlerden.

Aytaç, “Aslı Topuz sevicilere hayret ediyorum.1 kadının erkekleşmesi sendromuna çanak tutan 1 avuç hizmet abisini de merakla izliyorum.” diyerek tepkisini ortaya koymuştu.

FETÖ içindeki kavgaların nedeni ne?

Youtube kanalımızdaki “FETÖ elebaşını 2021’de çökerten 4 kavga” isimli videomuzda, FETÖ içindeki kavgaların 2022’de de şiddetle devam edeceği öngörüsünde bulunmuştuk. Gerçekten de beklenildiği gibi örgüt mensupları sürekli didişiyor. Kendilerini aydın, elit ve eğitimli olarak pazarlayan örgüt mensupları, kavgalar sırasında kullandıkları “mahalle ağzı” dil ile gerçek yüzlerini de kanıtlıyor. Üstelik bu kavgaları yapan isimlerin hiçbiri örgütten afaroz edilmemiş. Yani kavgaları gerçekleştirenler, örgüt içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren FETÖ’cüler. Peki bu kavgalar bize ne anlatıyor? Örgüt mensupları neden sürekli birbirine giriyor?

KHK’lı Celalettin Tokmak’ın kendisi gibi ihraç edilmiş örgüt mensuplarından harem kurduğu ve bu kadınlara şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Bu olayı ortaya çıkartan ise yine örgüt mensuplarıydı. Türkiye’de yaşayan örgüt mensuplarının birbirini ifşa etmesi, artık örgüt içi tahammül seviyesinin ve güven alanının daraldığını göstermişti. 

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla hayalleri yıkılan örgüt mensuplarının en büyük kavga sebebi ise “para”. Türkiye’den kaçan örgüt mensuplarından ise nefret ediliyor, çünkü ABD ve Avrupa’daki örgüt mensuplarının rahatını bozuyorlar, bir yük olarak görülüyorlar. Muhammed Şaban’ın Mehmet Can Seyhan hakkındaki şikayet dolu yazısında da bu durumun bir yansıması var. Şaban’ın anlattıklarına göre Seyhan İsveç’e firar ettikten sonra mağdur bir görüntüyle Şaban’dan yardım istiyor.

FETÖ’cülerin para söz konusu olduğu zaman gözlerinin hiçbir şeyi görmediğini Cevdet Türkyolu’nun Osman Şimşek’i tekme tokat dövdüğü kavgadan da hatırlayabiliriz. Yine Atlanta’daki dolandırıcılık olayları da aynı para hırsının sonucuydu.

Ayrıca, örgütün Türkiye’deki ayağının zayıflamasıyla beraber maddi kaynaklarında ciddi bir azalma yaşandı. Çünkü örgütün en büyük kaynağı Türkiye’ydi. Örgüt, devlet kadrolarına sızdırdığı memurlar ve kendisine bağlı iş adamlarından aldığı himmetle ciddi bir finansal güce sahipti. 

Örgüt üyelerinin para hırsının yanında; kıskançlık, çekememezlik, örgüt içinde muhalif taban ile yönetici kadro ve taraftarlarının sürekli çatışması, Türkiye’de kalan örgüt mensuplarının Avrupa ve ABD’deki örgüt mensuplarına olan öfkesi de FETÖ içindeki kavgaların sebepleri arasında. 

 

 

Benzer gönderiler