Scroll Top

FETÖ’nün 15 Temmuz yalanları

FETÖ'nün 15 Temmuz Yalanları

15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu teröristlerin kalkışması ile mücadele etti. Bu mücadelenin en büyük aşaması şüphesiz meydanlara inen halkımız ve darbeye direnen devlet görevlileri aracılığı ile oldu.  Darbeci hainler milletimize kurşun sıkarken bir yandan da yalanlarını dolaşıma soktu. Halkın direnişini kırmak, darbeci FETÖ’cülerin motivasyonunu yüksek tutmak için birbiri ardına söylenen yalanlar arşivlerde yerini aldı.  Bu yalanları 15 Temmuz 2016’dan bu yana sürekli tekrarlayan FETÖ’cüler, örgütün amaçları doğrultusunda hareket etti. Darbe girişiminin 6’ıncı yılında 15 Temmuz yalanlarını tekrar hatırlamak hem hafızalarımızı canlı tutacak hem de Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının yalanı nasıl bir silah olarak kullandığını gösterecek. Arşivlerde yer alan  FETÖ’nün 15 Temmuz Yalanları arşivinde dolaşmadan önce tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

FETÖ’nün 15 Temmuz yalanları Erdoğan’ı hedef aldı

İlk olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’ya kaçtı, kaçmak istedi yalanı atıldı ortaya. Büyük çoğunluğumuzun şahit olmuş olduğu bu dönemle ilgili nasıl oldu da bu şekilde bir yalan söylendi?  Detaylı değerlendirme yapılacak olursa;, Jandarma Genel Komutanlığı’nı işgal eden darbecilerin ihanet girişiminin başarılı olması için çok fazla çaba içinde oldukları barizdi. Diğer bir yandan Anadolu Ajansı muhabirinin ulaştığı telsiz kayıtlarında bir darbeci telsizden, “Ankara garnizonunda bulunan tüm jandarma birlikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda Almanya’ya kaçmış durumda.” şeklinde bir anons geçmişti ve bu iddia bu şekilde ortaya çıkmıştı. Peki o sırada hepimizin televizyondan da görüp şahit olduğu üzere nasıl bir durum yaşandı? CNN Türk’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  canlı bağlantısı sonucunda vatandaşlar sokağa dökülerek bütün ülke birlik oldu. Hatta bu canlı bağlantıdan hemen sonra da CNN Türk binasına baskın yapıldı. Almanya’ya kaçış söz konusu dahi değildi.

FETÖ’cü yandaşı askerlerin iddiasına benzer bir iddia daha atıldı ortaya. Bu iddia da CHP’li Engin Altay tarafından ortaya çıkarıldı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hangarda saklandığını iddia etti Engin Altay. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanında halkla birlikte darbeye karşı direndiği videolar ise bu iddiayı net bir şekilde yalanladı. Peki Engin Altay işin gerçeğini bilmiyor muydu? Tüm Türkiye’nin televizyon kanallarından takip ettiği bu görüntülerin siyasetin merkezinde olan şahıslar tarafından bilinmemesi ne derece mümkün?

Bombaların Altındayız Diyenler Neredeydi?

CHP’nin içerisindeki isimlerden bahsetmişken CHP liderinden de bahsedilmelidir. Kendisi “15 Temmuz darbe girişimine hep beraber karşı çıktık. Sabaha kadar bombalar altındaydık.”  söyleminde bulundu. Fakat ülkenin dört bir yanında alınmış kayıtlar bunu göstermemişti. CHP lideri tam o gün Ankara’dan İstanbul’a geliyordu. Atatürk Havalimanı’na indikten sonra da bir süre beklemişti çıkmak için. Koruma müdürü havalimanındaki darbecilerle görüştükten sonra da darbeciler yolu Kemal Kılıçdaroğlu için açmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu yoğun önlemler ve korumalar eşliğinde çıkış yaparak eve gitmişti. Yani kendisinin havalimanı çıkışı dışında hiçbir görüntüsü yok. Darbe söz konusu olduğundan yine aynı Kemal Kılıçdaroğlu “Darbe olursa, tankın önüne ilk ben çıkarım.” da demişti. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha kendisiyle çelişti ve söylemleriyle tavırları birbirine ters düştü. Tüm bu yaşananlara rağmen 6 yıl içerisinde CHP’liler defalarca kez Kemal Kılıçdaroğlu’nun kahramanlığını iddia etmeye devam etti. Her defasında binlerce vatandaş buna inandı, alkışladı. Fakat CHP’nin ayıp örtmeye çalıştığı da aşikardı.

Kurra Hafız Darbeci İddiası

Hain darbe girişiminden bir sonraki gün Kurra Hafız İbrahim Yılmaz, isimli bir vatandaşın asker olduğu için darbeciler tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Kendisi henüz 25 yaşındaydı ve Erzurum’da Kur’an Kursu hocası olarak görev yapıyordu. Babasıyla beraber naaşının görselleri paylaşıldı. Sosyal medyada servis ettiklerinin tam tersiydi durum. Kendisi Saraçhane’de darbecilerin kurşunlarına hedef olarak  şehit düşmüştü. Yani kendisi darbeye direnenlerle beraberken şehit edildi. Şehit Kurra Hafız İbrahim Yılmaz, “Keşke burada bir mezar yerimiz olsaydı” dileğinde bulunduğu şehitliğe defnedildi  15 Temmuz  Şehitleri arasında.

 

FETÖ’nün 15 Temmuz yalanlarında Adil Öksüz detayı

15 Temmuz’un en çok anılan isimlerinden birisiydi Adil Öksüz. Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde komuta merkezi olan Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanmıştı. İfadesinde ise ‘tarla bakmaya geldiğini’ söylemişti ve ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Ardından FETÖ’cüler sahte belgeler düzenleyerek kendisinin MİT personeli olduğu söylendi. Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere siyaset ve medyanın içindeki isimler tarafından “Kendisinin MİT personeli olması sebebiyle serbest bırakıldığı yönünde iddialar attı ortaya. En başta yayınlanan belgenin resmi makamlarca kullanılan belge formata uygun olmadığı açıklandı. Aradan 5 sene geçtikten sonra FETÖ’nün MİT imamı Salim Zeybek’ten de itiraf geldi. Belgeyi kendisinin hazırladığını açıkladı. Hatta kendisi hakkında yasal işlemler derhal başlatıldı. Yalanı yayma kısmına dahil olan başta Kemal Kılıçdaroğlu ve siyasetin önemli isimleri yalanlanan bu duruma ve başlatılan soruşturmalara karşı tamamen sessiz kalmayı tercih etti. Vatandaşlar için, duruma ilişkin bir düzeltme yazısı veya gerçekleri anlatan bir özür iletilmedi. Peki Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm bunlara karşı sessiz kalmasının etik olduğu düşünülebilir mi?

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hakkında Yapılan Kara Propaganda

 

Bu darbenin kahramanlarından birisi de Ömer Halisdemir oldu. Ömer Halisdemir; Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurup öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak şehit edilen koruma astsubaydır. Bu kahramanlık öyküsünü hazmedemeyen hainler boş durmadı. FETÖ’nün 15 Temmuz yalanları arşivinde en çirkin iftiralardan birine imza attılar.  Darbe konusunda başarılı olamadıktan sonra bir de kahramanların adını lekelemeye çalıştı kendileri. FETÖ’cüler Ömer Halisdemir’in ByLock kullanıcı olduğunu iddia ettiler ve bunu sık sık gündeme taşıyarak hatırlattılar.  İşin gerçeğini Astsubay Ömer Halisdemir’e “vur” emrini veren Korgeneral Zekai Aksakallı açıklamıştı. Korgeneral Aksakallı: “FETÖ karalama kampanyasında, hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış vatan kahramanı şehit Ömer Halisdemir‘i bile ‘ByLock kullanıcısı’ olarak sunmakta. Ayağımı basmadığım hiçbir terör coğrafyası yoktur. Darbenin dışarıdaki ana odaklarının, darbe girişimini karartmaya çalıştıklarını ve kalan FETÖ’cüleri korumak için şahsımı hedef aldıklarını ibretle izliyorum” açıklamalarında bulundu. Sanıyorum ki hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış bir adam için böyle bir iddianın söz konusu dahi olamayacağı aşikar. FETÖ’nün bu yalanlarının dolaşıma girmesi kadar bu yalanları peşinen kabul edenlerin ve yayanların çokluğu ülkemizin tehlikeyi henüz atlatmadığını gösteriyor.

 

Benzer gönderiler