Scroll Top

FETÖ’cüler kaçırılıyor iddialarının arkasındaki gerçek ne?

fetoculer-ne-yapiyor

FETÖ’cülerin Türkiye’yi karalama taktiği

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelemiz başarıyla sürdürülüyor. Türkiye’nin 81 ilinde FETÖ soruşturmaları devam ederken, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesinde düzenlediği operasyonlarla terör örgütüne darbe vuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet ve kamu kuruluşlarına sızan FETÖ, OHAL kapsamında ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yerleştiği kuruluşlardan uzaklaştırılarak büyük ölçüde kan kaybetti. Türkiye’de istediğini elde edemeyen FETÖ, taktik değiştirerek yeni yöntemler ile amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Yurt dışına kaçan firari örgüt mensupları her geçen gün yalan haber yayarak algı operasyonlarını sürdürüyor. Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda karalamak için her yolu deneyen FETÖ, İsviçre’de kurduğu sözde mahkeme Türkiye Tribunali ile Türkiye’ye yönelik kirli iftiralarına devam etmişti. Yıllardır örgüt mensuplarının Türkiye’ye attığı iftiralar arasında en fazla dile getirilen ise örgüt mensuplarının kaçırılması olmuştu.

Bu söylemlere göre, MİT siyah transporter ile güpegündüz adam kaçırıyor, yakaladığı örgüt mensuplarına ise işkence ediyor.

Peki FETÖ’cüler kaçırılıyor şeklinde atılan bu iftiralar doğru mu?

FETÖ’cüler kaçırılıyor mu?

FETÖ’cüler uzun süredir kaçırılma iddialarını dile getirerek mağduriyet oyunlarıyla Türkiye’yi karalamaya çalışıyor. Sosyal medyada kaçırıldığı iddia edilen FETÖ‘cülerin aileleri, bu kişilerin siyah transporterla götürüldüğünü ve kendilerinden haber alınamadığını iddia ediyor. Üstelik bu iddialara, FETÖ’cüler tarafından bombalanmış meclis çatısı altındaki bazı milletvekilleri sahip çıkıyor. Buna karşılık kaçırıldığı iddia edilen bazı örgüt mensuplarının terör örgütünün “saklanma evi” veya “hücre evi” diye de tabir edilen gaybubet evlerinde olduğu ortaya çıkmıştı.

FETÖ’nün kozmik imamı Yasin Ugan

 

 

yasin-ugan-ifadesi-twitter
Yasin Ugan

 

Yasin Ugan kaçırıldığı iddia edilen isimlerden birisi. MİT’de dinlemeden sorumlu mahrem imam olduğu tespit edilen Ugan adına terör örgütü mensupları kara propaganda yapmıştı. Üstelik Ugan, MİT’den çaldığı bilgileri PKK’ya servis ederek onlarca asker ve polisimizin şehit olmasına neden olmuş bir isim. Ankara’da kaldığı lüks rezidans dairesini dinleme üssü haline getiren Ugan, terör örgütünün “kozmik imamı” olarak da anılıyor. Bunun sebebi ise Ugan’ın örgüt üyelerinin evlerine baskın yaparak yatak odalarına kadar araması ve üst yönetime rapor vermesiydi. Ugan, Pensilvanya’dan aldığı talimatla mahrem yapılanmanın arama tarama mesulu olarak görev yapıyordu. Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ugan, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “casusluk” suçlarından toplam 39 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ugan için HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve DEVA Parti’li Mustafa Yeneroğlu ortalığı ayağa kaldırmıştı.

yasin-ugan-ifadesi

Ancak Ugan’ın örgüte ait gaybubet evlerinde yakalanmasıyla FETÖ’cüler kaçırılıyor şeklindeki iftiraların içinin ne kadar boş olduğu ortaya çıktı. 3 yıl boyunca gaybubet evinde saklanan Ugan, 2019 yılında yakalandı.

Sevgilisiyle gaybubet evinde basılan Ümit Horzum

umit-horzum-kimdir-usak
Ümit Horzum

 

FETÖ’cülerin kaçırıldığını iddia ettikleri isimlerden bir diğeri ise Ümit Horzum.

umit-horzum-kimdir-usak

Horzum, FETÖ‘nün emniyet mahrem imamı olarak görev yapıyordu. Ugan’ın kaçırıldığına dair iddialara HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu da sahip çıkarak Horzum hakkında kamuoyunu yanıltmıştı.

umit-horzum-kimdir-usak
CHP’li Sezgin Tanrıkulu

 

Ancak evli ve çocuklu Horzum’un kaçırılmadığı, gaybubet evinde sevgilisiyle beraber saklandığı ortaya çıktı.

umit-horzum-kimdir-usak
Ümit Horzum ve yasak aşkı

 

Horzum, 16 Mayıs 2018 tarihinde saklandığı gaybubet evinde yakalandı.

MİT mahrem imamı Salim Zeybek

salim-zeybek-nereli-nerede
Salim Zeybek

 

Salim Zeybek de kaçırıldığı iddia edilen isimlerden bir tanesi. MİT’teki mahrem imamlardan olan Zeybek, FETÖ‘nün MİT‘e sızdırdığı teröristlere patates hat dağıtan örgütün teknik işlerinden sorumlu bir isim. Zeybek için Mustafa Yeneroğlu, Sezgin Tanrıkulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cihangir İslam gibi meclisteki isimler sürekli kaçırıldığı yönündeki iddiaları dile getirdi.

salim-zeybek-nereli-nerede

salim-zeybek-nereli-nerede

 

Ancak Zeybek, 2019 yılında yakalandı ve kaçırılmadığı ortaya çıktı. Zeybek’in kaçırıldığını iddia eden milletvekilleri ise konuya ilişkin sessizliklerini koruyor.

Kaçırıldı diye AİHM’ye başvurulan mahrem imam: Özgür Kaya

FETÖ’nün MİT mahrem imamlarından Özgür Kaya, kaçırıldığı iddia edilen hatta yakınlarının bu iddiaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdığı bir isim.

fetoculer-ne-yapiyor
Özgür Kaya

 

Gergerlioğlu, kendisinden beklenecek şekilde Kaya’nın MİT tarafından kaçırıldığına yönelik iftiraları meclise taşıdı.

fetoculer-ne-yapiyor

Ancak, kaçırıldığı iddia edilen Kaya, 2019’da saklandığı gaybubet evinde yakalandı ve itirafçı oldu. AİHM, yargılanmasına başlanan Kaya’ya ilişkin başvuruyu incelemeye aldı ve hükümetten görüş talep etti. Adalet Bakanlığı tarafından 12 Eylül 2019’da ve 6 Ocak 2020’de AİHM’e görüş sunuldu. Kaya’nın yakınlarının başvuruyu geri çekmek istediklerine yönelik dilekçeleri üzerine AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “başvurucunun kendi başvurusunu takip etmek niyetinde olmaması” halinde başvurunun listeden çıkarılacağına yönelik hükmü kapsamında başvurunun incelenmesinin gereksiz olduğu sonucuna ulaştı. Sonuç olarak AİHM, davayı oy birliğiyle kayıttan düşürdü.

Yalnızca bu olay bile FETÖ‘cülerin yalan iftiralarını ne kadar ileriye götürebileceklerini ve Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda karalamak için her türlü çabayı gösterebileceğini kanıtlıyor.

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

 

Benzer gönderiler