Scroll Top

FETÖ’nün akıl almaz “motivasyon” taktikleri

fetonun-serveti-markalari

İtirafçıların ifadelerine yansıdı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Terör örgütü, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminden bu yana yurt geneli ve sınır ötesinde yapılan başarılı operasyonlarla darbe üstüne darbe yedi. Örgütün Türkiye’de bulunan birçok üyesi yurt dışına kaçtı, hala da kaçma girişimlerini sürdürüyorlar. Türkiye’deki yapılanmasının zayıflamasına karşılık FETÖ’nün hain emellerinden vazgeçtiği söylenemez. Örgütün yeniden yapılanma içerisinde olduğu biliniyor. Birçok ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan örgüt üyelerinin itirafları da bu gerçeği ortaya koymakta. Yeniden yapılanma içerisine giren FETÖ, örgüt tabanını kontrol etmek için cezaevinde bulunan FETÖ’cülere ve ailelerine yurt dışından para aktarıyor. Bunun yanı sıra örgüt içi kopmaları engelleme çabasına giren FETÖ, çeşitli motivasyon taktikleriyle örgüt mensuplarını kendine bağlamaya çalışıyor.

“Kullanılmış atlet” ile motivasyon

Terör örgütünün en tuhaf motivasyon yöntemleri arasında “atlet” bulunuyor. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ait atletten parçalar, örgüt içinde başarılı olan kişilere hediye ediliyor. FETÖ’nün örgüt üyelerini ödüllendirdiği bu yöntemin ilginç örnekleri itiraflarla ortaya çıktı. Darbe girişimi sonrası Eskişehir’de yargılanan ve örgütün askeri yapılanmasında sözde “müdür yardımcısı” olduğu tespit edilen O.A., itirafçı olmuştu. FETÖ elebaşının kullanılmış atletini giydiğini anlatan itirafçı O.A, şu ifadeleri kullandı:

“Bir görev vardı. 40 kitap okunacaktı. Verilen kitap okuma görevini herkesten önce tamamlamıştım. Amerika’dan Fetullah Gülen’in, üzerindeki atleti çıkarıp hediye olarak bana gönderdiğini öğrendim. Fetullah Gülen’in kullandığı atleti giyip uyuyordum. Bana birkaç beden bol olsa da kullandım. Bunun dışında özel basım eşarplar, takke, tespih gibi hediyeler de geliyordu. Bu birçok kişinin üzerinden çıkan 1 dolarlar da hediyeydi.”

Buna ek olarak, FETÖ elebaşının kitapları ve videoları da motivasyon uygulamasının en önemli yapı taşlarından. 10 Ekim 2019’da Ankara’da yapılan bir operasyonla örgütün emniyet mahrem yapılanmasından sorumlu mahrem imamlar M.Ö ve H.Y. gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin, örgütün çözülmesini önlemek için cezaevinde bulunan FETÖ üyelerinin ailelerine sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ elebaşına ait yazılar ve videolar gönderdikleri belirlendi.

FETÖ’nün “rüya” ile motivasyon taktiği

Örgüt içinde itirafçılığın önüne geçmek için en sık kullanılan taktikler arasında “rüya motivasyonu” yer alıyor. Özellikle tutuklu örgüt üyelerinin birbirlerinin moralini yüksek tutmak için rüya motivasyonu yaptıkları belirlendi. Cezaevlerinde bulunan tutuklular tarafından yazılan mektuplarda özellikle dini figürleri kullandıkları saptandı. Bir örgüt üyesinin ailesine yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Alemlerin efendisinin karşı koğuşumuzu ziyaret ettiğini ve verdiği mesajı duydum. Neredeyse mutluluk zehirlenmesiyle komaya girecek durumdayım.”

fetonun-serveti-markalari

Ayrıca cezaevindeki zanlıların birbirlerine gönderdikleri notlarda da çeşitli rüyalarını anlattıkları anlaşıldı. FETÖ‘cülerin şifreli haberleşme ağı Falcon’daki yazışmalarının deşifre edilmesiyle de rüya taktiklerinin devam ettiği belirlendi. Uygulama üzerinden oluşturulan gruplarda, örgüt üyelerinin üyelere gerçek dışı rüyalarını aktardığı ve bu rüyaların cezaevlerinde bulunan tutuklulara ziyaretler esnasında anlatılması talimatını verdiği anlaşıldı. Bir rüyayla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Ablamız, çok sıkıldığı gün rüyasında Efendimizi görüyor. ‘Çok bunaldık. Ne zaman çıkacağız?’ diyor. Efendimiz de ‘Siz bulunduğunuz makamın farkında değilseniz.’ diyerek ablamızı cehennemin bulunduğu yere götürüyor.”

Terör örgütünün sözde “Karaman imamı” olduğu ileri sürülen Sedat A.’nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede sanıkların örgüt içi yazışmaları da yer aldı.

“Özellikle son aylarda Hazreti İsa’nın rüyalarda çok görülmeye başladığı haberleri gelmekte. Hristiyanların samimi ve önde gelen ruhani liderinin de bu rüyaları gördüğüne dair bilgiler ve rivayetler olduğu kendisine aktarılmakta. Bu enkazın kalkmasında ve yeniden dünya çapında bir dirilişin olmasında çok faydalı olacaklar ve oluyorlar da. Son 10-15 gündür bana bu şekilde bir hayli rüya aktarılmakta. Özellikle ABD’de bazı Hristiyan cemaatinin önde gelen rahipleri ve papazları bir kısım rüyalar gördüklerinden bahisle Hocaefendi’ye (FETÖ elebaşı) ziyaretlerini artırmışlar. Bu durum gün geçtikçe artar hale gelmiş.”

Tüm bunlar, FETÖ’cülerin cezaevine girseler dahi pişman olmadıklarını ve İslam’ı suistimal ederek kendilerini aklamaya çalıştıklarını gösteriyor.

Dua’lı motivasyon

FETÖ’nün üyelerini motive etmek amaçlı kullandığı taktiklerden bir diğeri ise “dua”. FETÖ operasyonları kapsamında evlerde yapılan aramalarda 1 dolarlık banknotların üzerine dua yazıldığı ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra, 2018 yılında örgütün “dua listesi”ne ulaşılmıştı. Kaynak Holding soruşturması kapsamında ele geçirilen 944 kişilik listede örgüt elebaşı Fetullah Gülen birinci sırada yer almıştı. FETÖ elebaşının listeye eklenen şahıslara bizzat dua edeceği şeklindeki söylemlerle listeye isim eklenmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, listenin örgütsel motivasyon sağlamaya yönelik bir araç olarak kullanıldığı belirtilmişti.

fetonun-serveti-markalari

FETÖ’de oldukça eski bir taktik olan dua taktiği, R.B. isimli bir itirafçının ifadelerine de yansımıştı. R.B., Bülent B. isimli örgüt yöneticisinin “2048” isimli bir programdan darbeden önce FETÖ elebaşının yönlendirmesiyle “10 gün boyunca dua edelim” şeklinde çağrı yaptığını itiraf etmişti.

 

 

 

Benzer gönderiler