
8 şüpheli etkin pişmanlık ile itirafçı oldu
15 Temmuz 2016’da darbe teşebbüsünü gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadeleye ara vermeden devam ediliyor. Yapılan güçlü operasyonlar ile terör örgütünün bütünlüğüne her geçen gün ağır darbeler indiriliyor. Bunun yanı sıra, örgütün içinde yer almış ve örgüt içi faaliyetlerde bulunmuş itirafçıların verdikleri beyanlar da terör örgütünün çözülmesi için önemli katkı sağlıyor. FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalanan ve yargılanan şahısların birçoğu etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyerek itirafçı oluyor. 12 Kasım tarihinde FETÖ’nün Polis Akademisi sınavında yaptığı usulsüzlüklere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonla 8 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan 8 şüphelinin de itirafçı olmak istedikleri belirtildi.
FETÖ’nün Polis Akademisi sınavı usülsüzlüklerine soruşturma
Fethullahçı Terör Örgütü tarafından Polis Akademisi’ne Giriş 2012 yılı sınavında yapılan usulsüzlüklere yönelik soruşturma yürütülüyordu. Bu soruşturma kapsamında, itirafçıların vermiş oldukları beyanlar ile 13 şüpheli belirlendi. İtirafçı ifadelerinin yanı sıra, şüphelilerden bazılarının FETÖ’nün şifreli mesajlaşma uygulaması olan ByLock’u kullandıkları, bazılarının da kamuya açık büfe ve ankesörlü telefon hatlar üzerinden iletişim kurdukları saptandı. Bunun üzerine operasyon için harekete geçildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 8’i, İstanbul merkez il olmak üzere 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şüphelilerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmayı talep ettikleri ve itirafçı olmak istedikleri kaydedildi.
1o mahrem imam tespit edildi
Gözaltına alınan itirafçıların ifadeleri, diğer FETÖ şüphelilerin tespit edilmesi için kullanıldı. Sınava örgüt evlerinde hazırlanan kişiler ile birlikte bu evlerden sorumlu olan ve mahrem imamlık yapan, evlere öğrencileri yönlendiren kişiler deşifre edildi. Ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 şüphelinin yakalanması için düğmeye bastı. İstanbul merkez olmak üzere Gaziantep, Şırnak ve Erzurum’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Bu operasyonlar kapsamında, 16 şüpheli enselendi. Şüphelilerin arasında aktif olarak görevde bulunan kamu personeli, avukat, eczacı ve öğretmen gibi farklı meslek gruplarından kişiler olduğu tespit edildi. Bu kişilerden 10’unun ise mahrem imam olduğu belirlendi. Firari 7 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürdürülüyor.