Scroll Top

İngiltere’de göçmenler için sert önlemler alınıyor

İngiltere'de göçmen yasası

İngiltere’de göçmenlere yönelik yeni yasa hazırlığına başlandı

İngiltere’de göçmenler için yeni yasa hazırlanıyor. Hükümet göçmenlere yönelik baskılar artırmayı planlıyor. Göçmen yasasında sert önlemler alınacak. Nitekim yasa dışı göçmen sorunun çözümü için yeni bir plan hayata geçiriliyor. Hükümetin hazırladığı yeni plana göre, ülkedeki göçmenler, başvuruları onaylanana kadar üçüncü ülkelere gönderilecek. İçişleri Bakanı Priti Patel de konuyla ilgili açıklama yaptı. İngiliz bakan Patel, plan için “son on yılın en önemli revizyonu” değerlendirmesinde bulundu. Planın amacının yasa dışı göç şebekeleriyle mücadele etmek ve hak sahibi olmadıkları halde sığınma talebinde bulunanları engellemek olduğu söylendi. Yeni plana göre göçmenler, sığınma başvuruları onaylanana kadar açık denizlerdeki sığınma merkezlerine bırakılacak. Ya da üçüncü ülkelere gönderilecekler. Yasa dışı göçmenler ise sığınma hakkı verilse bile yerleşim hakkına sahip olamayacak. Bunun yerine hükümet göçmenlere 30 ay süreyle “geçici koruma” statüsü tanıyacak. Sığınma talepleri reddedilenler de ülkede barındırılmayacak ve sınır dışı edilecek.

İngiltere’de göçmenler üçüncü ülkelere gönderilecek

İngiltere hükümetin hazırladığı yeni göçmen yasasına göre, zulüm veya şiddetten kaçan bazı göçmenlere “yasal yerleşim” hakkı tanınacak. Bu kişiler hızlı bir şekilde süresiz oturma izni alabilecek. İnsan kaçakçılarına ise ömür boyu hapis cezası verilebilecek. Geçen yıl Fransa’dan İngiltere’ye Manş Denizi üzerinden 8 bin 500 düzensiz göçmen yasa dışı geçiş yaptı. Bu yıl ise söz konusu sayının 800’den fazla olduğu belirtiyor. Göçmenlerin tutulabileceği yerler arasında ise Man Adası ve Cebelitarık gibi İngiliz sömürgeleri bulunuyor. Ancak söz konusu yönetimler, daha önce herhangi bir göçmeni kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

İngiltere'de göçmenlere yönelik baskılar

“Bu konuda davalar açılacak”

Mülteci Konseyi Başkanı Enver Solomon da geçtiğimiz günlerde para karşılığı göçmenlerin Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere gönderilmesiyle ilgili konuşmuştu. Solomon, “Bu insanlık dışı yöntem, savaştan ve terörden kaçarak birçoğu Ulusal Sağlık Sistemimiz için doktor ve hemşire olarak çalışanları koruyan onurlu geleneğimize zarar verir” diye konuşmuştu. Bakanlığa yakın kaynaklar da isimlerini vermeden konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. “Göçmenlerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesini engelleyecek herhangi bir yasa bulunmuyor. Ancak bu konuda davalar açılacaktır. Göçmenler üçüncü bir ülkeye gönderilmeyi istemeyecek ve avukatlar da bunu engellemek için elinden geleni yapacaktır”

Benzer gönderiler