Scroll Top

Moon Tarikatı ve FETÖ: CIA’in maşaları

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati

1966 yılında İzmir’deki Kestanepazarı Camii vaizliğine atanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, burada örgütün derin yapılanmasını kurdu. Dönemin siyasilerinden de aldığı destekle devletin en derinlerine sızarak güçlenen terör örgütü, 15 Temmuz 2016’da 251 kişinin, yakın siyaset tarihimize bakıldığında kumpas ve cinayetleriyle sayısız insanın faili olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik, destekçisi ABD’nin terör örgütü olarak görmekte zorlandığı FETÖ, türünün tek örneği de değil. Kafamızı Türkiye’den kaldırıp çevremize baktığımız zaman, FETÖ tipi örgütlenmelerin ne ilk ne de son olduğunu görürüz. Örneğin; Güney Kore’de kurulan Moon Tarikatı. Sözde Hristiyanlığı yayma misyonuyla yola çıkan tarikat; eğitim kurumları, organizasyonlar, vakıflar açarak hem dünyanın her yerinde mürid kazandı, hem de siyaset ve ticaretin içinde yer alarak gücüne güç kattı. 

Güney Kore’yi aşıp Batı’ya entegre oldu

1954 senesinde Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçan rahip Sun Myung Moon tarafından kurulan tarikat, bir dini hareket görüntüsünde şekillendi. Moon, 16 yaşındayken bir Paskalya Bayramı’nda Hz. İsa’nın kendisine göründüğünü ve yarım bıraktığı işini tamamlamasını istediğini söyleyerek tebliğe başladı. Tarikat müritlerinin düşüncelerinin temelini oluşturacak ve kutsal saydıkları “Kutsal İlkeler” isimli kitabı yazdı. Kurucusu Moon’un, İsa tarafından Mesih olarak seçildiği ve kendisinin onun elçisi olduğuna dair inanç altında birleşen örgütlenmede, üyelere “Moonie” deniliyor.

Moon’un yaydığı fikirler, 1950 yılında Güney Kore’yi aşarak Japonya ve Batı’da da yayılmaya başladı. Moon, bütün dinleri birleştirmek ve uzlaştırmak amacıyla 1954 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’da Birleştirme Kilisesi’ni kurdu. Bu şekilde Hristiyanlık hızla yayılarak birkaç yıl içinde milyonlarca müride ulaşıldı. 

Tarikatın lideri Moon, 1959 yılında ABD’ye yerleşti. Bu şekilde Moon Tarikatı, Amerika’da da yayılarak gelişmeye devam etti. Eski ABD Başkan’ı Richard Nixon ile ilişki kurdu. 

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati
“Başkan, Mesih ile tanışıyor”

Tarikat, tıpkı FETÖ gibi eğitim faaliyetlerine yoğunlaştı, çeşitli organizasyon ve kuruluşlar açarak bürokrasi ve ticaret alanlarında da etkin hale geldi. CIA destekli ve ABD’de gücüne güç katan tarikatın lideri Moon, 2012 yılında öldükten sonra, “Dinler Arası Diyalog” faaliyetlerini FETÖ devam ettirdi.

Moon Tarikatı Türkiye temsilcisi: Kasım Gülek

Moon Tarikatı, 90’lı yıllardan itibaren Türkiye’de örgütlenmeye başladı. Bu örgütlenmenin başındaki isim ise Kasım Gülek‘ti. Eski CHP Genel Sekreteri Gülek, Türk siyasi tarihinin en gizemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati

Rockefeller bursuyla Amerika’da Colombia Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisans yapan Gülek, 1968’de NATO Parlamenter Asamblesi Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi sırasında eşi Nilüfer Gülek ile beraber Vatikan’a giderek Papa 6. Paul’ü ziyaret etti. 1 saat 15 dakikalık görüşmenin ardından, Tarsus’ta Saint Paul Cemiyeti’nin kurulmasını sağlayan Gülek, FETÖ’nün “Dinler Arası Diyalog” projesine yönelmesinin ilk adımlarını attı.

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati

1980’li yıllardan itibaren Moon Tarikatı’na bağlı “Professors World Peace Academy”de Türkiye sorumlusu olarak görev yaptı. FETÖ elebaşıyla arasından su sızmayan Gülek, FETÖ’nün dünyaya açılmasında ve devlete sızmasında çok kilit bir rol oynadı. Gülek, 1992 yılında Gülen’i Pentagon Subayı olan baldızı Aylin Radomisli aracılığıyla ABD Büyükelçisi Abramowitz ile tanıştırdı. Böylece Gülen, diyalog projelerine hazırlanacaktı. FETÖ elebaşının 1998’deki Papa ziyaretini de Abramowitz organize etti.

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati

Nilüfer Gülek’in kız kardeşi Aylin Radomisli, Gülen’in ABD’ye yerleşmesinde de önemli rol oynadı. ABD ordusunda subay olan Radomisli hakkında Gülen şunları demişti:

“Kasım Gülek Bey’in baldızı Aylin Hanım Amerika’daydı. Pentagon’la irtibatları vardı. Kendisine Beyaz Saray’dan ‘Bunlar nedir?’ diye bizi sormuşlar. O da: ‘Endişe edilecek bir şey yoktur.’ demiş referans vermiş.”

Gülek’in cenaze namazı Fetullah Gülen tarafından kılınmış ve FETÖ’nün kanalı Samanyolu’nda yayınlanmıştı.

moon-tarikati-kasim-gulek-moon-tarikati

Moon Tarikatı ve FETÖ sapkınlıkta da ortak

Gerek üyelerinin bağlılık biçimi, gerek yürüttükleri faaliyetler, gerek siyaseti şekillendirme hamleleri anlamında olsun, FETÖ ile Moon Tarikatı oldukça benzerlik gösteriyor. Dini inancı yayma gayesi taşıyor gibi görünen iki örgüt de, “Diyalog”, “Hizmet” ve “Hoşgörü” gibi ortak kelimeler ile misyoner faaliyetler yürütüyor. İki örgüt de dinler arası diyalog faaliyetleri ile sapkın düşüncelerini yaymaya çalıştı. Fakir bir köylü çocuğu olan Moon, dünyanın birçok yerinde kurum ve kuruluş, çeşitli vakıf ve dernekler, işletme ve medya kuruluşlarına sahipti. Erzurum’un bir köyünden gelen sıradan bir vaiz olan Fetullah Gülen, medya kuruluşları kurarak, dünyanın her tarafında okullar açarak gücüne güç kattı. Moon’un İsa tarafından Mesihliğe soyunması, İsa’nın kendisine göründüğünü ileri sürmesi gibi, Fetullah Gülen de sapkın inançlara sahip. Rüyasında Hz. Muhammed başta olmak üzere mübarek zatları gördüğünü söyleyen Gülen, bu şekilde dini istismar ederek örgüt üyelerinin bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırıyordu.

Kısacası dinler değişiyor, isimler değişiyor, ancak örgütlenme ve hareket biçimleri hep aynı. Dünyayı yöneten emperyalist güçlerin kuklaları olan bu tarz örgütlenmeler, dine de toplumsal yaşama da en büyük zararı vermektedir. CIA ve ABD’den aldıkları güçle, toplumları, siyaseti ve medyayı kendi amaçları doğrultusunda şekillendirmeye çalışan bu yapılanmalardan dünyanın ders çıkartması gerekmektedir.

 

 

 

Benzer gönderiler