Scroll Top

Faruk Güllü’nün FETÖ üyeliğinden aldığı ceza istinaftan geçti

faruk-gullu-oglu

Ünlü baklavacıya 8 yıl 9 ay ceza verilmişti

Faruk Güllü, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) iş dünyasındaki yapılanması kapsamında yargılanıyordu. Ünlü baklavacı, 12 Şubat 2020 tarihinde, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Faruk Güllü’nün cezası, 5 Kasım’da istinaf mahkemesi tarafından onandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Güllü’ye verilen hapis cezasına ilişkin istinaf başvurusunu inceledi. Ceza dairesinin dosya üzerinden yaptığı inceleme sonucunda, yerel mahkemenin vermiş olduğu hüküm, usul ve yasaya uygun bulundu. Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığına karar veren mahkemenin kararında, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu ve eylemin doğru olarak nitelendirildiğin altı çizildi. Kararda, Güllü’ye verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasının kanuni bağlamda uygulandığı vurgulandı.

Faruk Güllü’nün avukatının ileri sürdüğü sebepler, daire tarafından yerinde görünmedi ve sanığın istinaf başvurusu esastan reddedildi. Daire tarafından oy birliğiyle alınan karar, Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere gönderildi. Güllü’nün dosyası temyiz incelemesi için Yargıtay’a iletildi.

Faruk Güllü’nün dava geçmişi

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, TUSKON hakkında iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Faruk Güllü’nün “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 86 sanıklı davanın 7 Ekim 2019 tarihli duruşmasında, Güllü’nün dosyası ayrılmıştı. Daha sonra, 12 Şubat 2020’de, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Güllü, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Güllü’nün, 3,5 yıldır cezaevinde olması sebebiyle tutuklu kaldığı süre mahkeme tarafından göz önünde bulundurulmuş, sağlık sorunları da dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanmış ve tahliyesi kararlaştırılmıştı.

“Örgütün değirmenine su taşıdığı görülmektedir”

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, şu ifadelere yer verilmişti:

“Sanığın örgütle canlı ve geçişken organik bağ kurduğu, bu organik bağın emir ve talimat almaya ve vermeye müsait bir hiyerarşi ilişkisi doğurduğu, sanığın örgütle ilişkisinin yakalanma günü olan 18 Ağustos 2016 tarihine kadar devam ettiği, örgütle süreklilik arz edecek bir ilişki içinde olduğu, FETÖ/PDY’nin legal görünümlü illegal STK yapılanması içerisinde yer aldığı, sanığın örgütün finans ayağına hizmet eden piramidal dikey yapılanmasına göre ikinci kattaki ‘sadık tabaka’ içinde yer aldığı, deyim yerindeyse sanığın bilerek ve isteyerek örgütün değirmenine su taşıdığı görülmektedir.”

KAYNAK: FETÖ GERÇEKLERİ

Benzer gönderiler