Scroll Top

Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT şovunu SEZAİ mi hazırladı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sadat

Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ve Göç İdaresi önüne farklı zamanlarda giderek 23 Haziran seçimlerine ilişkin söylemleri ortalığı karıştırdı. Seçimlere giden süreçte siyasî suikastların olacağı iddiaları akıllara 24 Haziran Haziran seçimlerinde yaşananları getirdi. Türk siyasi tarihimizin en tehlikeli cümlelerinden biri “Muharrem İnce’yi Perinçekçi subaylar kaçırdı. Bilinmeyen bir yere götürdüler.” cümlesidir. Muharrem İnce’nin “şizofrenler” açıklamasıyla politik mizahın bir malzemesi olan bu cümle aslında Türkiye’nin yakın tarihinde atlattığı en büyük badirelerden birini simgeliyor. 24 Haziran 2018 gecesi ortaya atılan bu iddia Türkiye’de yaşanabilecek bir iç savaşın fitilini ateşleyebilirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2’nci tura kaldığını iddia eden Cumhuriyet Halk Partili yetkililerin açıklamasıyla birlikte güçlenen bu ihtimal, partisi ile arası bozuk olan Muharrem İnce’nin “Adam kazandı” açıklamasıyla sona erdi. Ancak aradan geçen 4 yıllık süreçte o gün yaşananların sebebi tam olarak araştırılmadı ve aynı gün yaşanacak “paralel” olaylarla bağlantısı biraz göz ardı edildi.

Kılıçdaroğlu’nun SADAT açıklaması neden yabancı gelmedi?

24 Haziran seçimlerinde yaşanacak muhtemel olaylardan bir diğeri cezaevlerinde yaşanacak isyanlardı. Fetullahçı Terör Örgütü yöneticilerinden “Sezai” kod adlı İsmail Kokuroğlu’nun planlayıp örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e onaylattığı plana göre 24 Haziran akşamı cezaevlerinde isyanlar çıkartılacaktı. Fetullahçı Terör Örgütü’nde Deniz ve Jandarma komutanlıkları mahrem imamlığı da yapan İsmail Korkuoğlu bu plan çerçevesinde Türkiye’den 40 kişiye talimat aktarmıştı. Planın başarılı olsaydı yaşanacaklar şunları

  • Seçim sonuçlarını protesto eden halk kitleleri provoke edilecek
  • Aynı anda cezaevlerindeki FETÖ’cüler ve onlarla bağlantılı mahkûmlar isyan çıkartacak,
  • Cezaevlerine yapılacak müdahale ile onlarca mahkumun ölmesi sağlanacak.
  • Bu karışıklıktan cezaevindeki önemli örgüt üyeleri çıkartılacak.
  • Türkiye’ye uluslararası müdahale için ülke içinden ve dışından çağrılar yapılacak.

Kılıçdaroğlu’nun metin yazarı SEZAİ mi?

24 Haziran akşamı ortaya çıkan büyük farka rağmen CHP yöneticileri ıslarla seçimlerin 2. tura kaldığını iddia etmişti. Bu da “İsmail Kokuroğlu’nun talimat verdiği 40 kişi arasında CHP’li bir yetkili var mıydı?” Burada İsmail Kokuroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminde yakalanan mahrem imamlardan Hakan Çiçek ve CHP Urla Belediye Başkanı iken FETÖ soruşturmasında tutuklanan İbrahim Burak Oğuz ile bağlantısına değinmek gerekiyor. Ankara’da CHP’nin doğal üyeleri olarak kabul edilen Kemalist Subayların çocuklarının okuduğu özel kolejin ilk sahibi İsmail Kokuroğlu’ydu.  Kokuroğlu ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cü olduğunu bildiği halde aday gösterdiği İbrahim Burak Oğuz’un muhasebe bürosunun müşterilerinden biriydi. Bu verileri yan yana getirdiğimizde “Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT açıklamasının talimatını İsmail Kokuroğlu mu kaleme aldı?” sorusunu sormamıza neden oluyor.

Orhan Aydın

Benzer gönderiler