Scroll Top

TWITTER İFŞA DOSYALARI 8. BÖLÜM

Daha önce Twitter’ın eski yönetiminin usul dışı uygulamalarını belgelerle ifşa eden Elon Musk, “TWITTER DOSYALARI 8. BÖLÜM”ü paylaştı.
“TWITTER DOSYALARI 8. BÖLÜM”ün konusu, Pentagon’un PsyOp (Psikolojik Operasyonlar) Kampanyasına Twitter’ın gizlice yardım etmesi. Twitter, ABD tarafından yürütülen gizli propaganda ağlarını kapatma sözü vermesine rağmen ordunun operasyonlarına doğrudan yardım etti.
Twitter, hükümet destekli manipülasyonları tespit etmek ve engellemek için çaba sarf ettiğini söylüyordu. Hatta Kongre’ye devlet destekli tüm gizli operasyonları ve aldatıcı yayınları hızla tespit etme ve kapatma taahhüdü verdi.
Resim
Fakat Twitter, ABD ordusunun psikolojik etki operasyonlarına onay verdi ve özel koruma sağladı. Pentagon propaganda hesaplarının gizli kimlikler kullandığı bilgisine rağmen, Twitter bu hesapların pek çoğunu uzun süre kapatmadı, şimdi de bazıları hâlâ aktif!
2017 yılında, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Twitter’a “belirli mesajları güçlendirmek için kullandığı” 52 Arap hesabının bir listesini gönderdi. Altı hesap için öncelikli hizmet, biri için doğrulama ve diğerleri için “beyaz liste”ye giriş istedi.
Resim

Peki CENTCOM hesapları ne yaptı?

Yemen’de Suudi Arabistan-ABD destekli savaşı teşvik etmek için İran karşıtı paylaşımlar yaptı. Yalnızca teröristleri vurduğu iddia edilen ABD drone saldırıları gibi, ABD’nin Orta Doğu’daki askeri uygulamalarını aklayan tweetler attı.
Resim

Resim

CENTCOM daha sonra stratejisini değiştirdi ve Twitter hesaplarıyla ilgili açıklamaları sildi.

Resim

Resim

Üst düzey Twitter yöneticileri, Amerikan Savunma Bakanlığı’nın sahte hesap ve gizli propaganda ağının farkındaydılar fakat hesapları askıya almadılar.
Stanford Internet Observatory Raporu: Facebook, Telegram, Twitter ve diğer uygulamalarda Amerikan’ın rakiplerine karşı sahte haberler ve sahte görüntüler kullanan bir ABD askeri gizli propaganda ağı var.
Resim
ABD propaganda ağı, Rusya, Çin ve diğer yabancı ülkeler hakkında suçlamalarda bulundu: İran’ı “Irak’ın su güvenliğini tehdit etmek ve ülkeyi kristal meth ile doldurmakla” suçladı.
Stanford raporu, tüm hesapları ifşa etmedi. Fakat CENTCOM’un “beyaz liste” ayrıcalıkları istediği Twitter hesabının adını verdi.
Hesap, yapay zeka tarafından oluşturulan sahte görsel kullanmış. 

Resim

Resim

“Gerçek çok daha karanlık.” Twitter, CENTCOM ağına aktif olarak yardım etti. Twitter, politikalarının ihlal edildiğini biliyordu, yine de sahte hesapları kapatmak için yıllarca bekledi.
Twitter, kendi suçunu gizlemek için muhabirlerle yakın temas halindeydi.
Skandallar patladığında, Twitter yetkilileri birbirlerini tebrik ettiler çünkü haberlerde herhangi bir Twitter çalışanından bahsedilmedi ve büyük ölçüde Pentagon’a odaklanıldı.
Resim

Resim

Benzer gönderiler